Ydroúsa (Attika)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ydroúsa
Υδρούσα

Ydroúsan saari.

Muut nimet
Ydroússa (Υδρούσσα), Katramonísi (Κατραμονήσι), Katramóniso (Κατραμόνησο), Gaïdouronísi (Γαϊδουρονήσι), Prasonísi (Πρασονήσι), Prassonísi (Πρασσονήσι), Prásso (Πράσσο)
Sijainti
Saariryhmä
Vesialue
Merialue
Pinta-ala
0,057 km²
Väestö
Asukasluku
0
Kartta

Ydroúsa (kreik. Υδρούσα, myös Ydroússa, Υδρούσσα) eli Katramonísi (Κατραμονήσι, myös Katramóniso, Κατραμόνησο) eli Gaïdouronísi (Γαϊδουρονήσι) eli Prasonísi (Πρασονήσι, myös Prassonísi, Πρασσονήσι, Prásso, Πράσσο),[1] antiikin Hydrussa (m.kreik. Ὑδροῦσσα, Hydrūssa tai Hydroussa),[2] on pieni Kreikan saari, joka kuuluu Argo-Saronisiin saariin ja sijaitsee Saroninlahdessa Voúlan kaupungin edustalla. Saaren pinta-ala on 0,057 neliökilometriä ja se on asumaton. Hallinnollisesti Ydroúsa kuuluu Vári-Voúla-Vouliagménin kuntaan, Itä-Attikan alueyksikköön ja Attikan alueeseen. Saari on suosittu veneretkikohde.[1][3][4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Νέζης, Νίκος: Τα ελληνικά βουνά - Γεωγραφική εγκυκλοπαίδεια, s. 177. Τόμος 1. Αθήνα: Ε.Ο.Ο.Α. & Κληροδότημα «Αθ. Λευκαδίτη», 2010. ISBN 978-960-86676-5-5. Teoksen verkkoversio.
  2. Smith, William: ”Hydrussa”, Dictionary of Greek and Roman Geography. Boston: Little, Brown and Company, 1854. Teoksen verkkoversio. (englanniksi)
  3. Υδρούσα: Το νησάκι απέναντι από τον Ναυτικό Όμιλο Βούλας, που κάθε καλοκαίρι γεμίζει με σκάφη Travel.gr. Viitattu 4.9.2023.
  4. Υδρούσα ή Κατραμονήσι: Το νησί των... σκαφάτων που αγόρασαν η Λάσπα και ο σύζυγός της Iefimerida. Viitattu 4.9.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]