Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)/Arkisto 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua. Luettelo kaikista arkistoista löytyy hakemistosta.

Wikiprojekti Matematiikka[muokkaa wikitekstiä]

Kutsun kaikki matematiikasta kiinnostuneet osallistumaan Wikiprojekti Matematiikkaan. Tein projektisivulle pohjan, jota pitäisi kehittää. Omasta mielestäni tärkeitä asioita olisivat ainakin: artikkeleiden notaation ja esitystavan yhdenmukaistaminen, esityksen muuttaminen mahdollisimman yleistajuiseksi, kuvitus ja teemasivun kehittäminen. Projekti tarjoaa myös hyvän keskustelufoorumin esim. parannusehdotuksille. --jkv 3. huhtikuuta 2007 kello 13.40 (UTC)

100 000 artikkelin juhlaseminaarin videotaltionti[muokkaa wikitekstiä]

100 000 artikkelin juhlaseminaarin videotaltiointi on vihdoin saatu verkkoon kaikkien saataville, joten mikäli et päässyt itse paikalle, voi seminaarin katsoa alla olevasta osoitteesta:

--Joonasl (kerro) 12. huhtikuuta 2007 kello 18.08 (UTC)

Edita Publishing on avannut Lakiwikin. Näyttää käyttävän lisenssinä GFDL:ää. Nikke 24. huhtikuuta 2007 kello 12.33 (UTC)

Hienoa :) --81.197.140.233 24. huhtikuuta 2007 kello 12.35 (UTC)

Finnish tango: a request[muokkaa wikitekstiä]

Dear friends, I am a Wikipedian from Bulgaria, my name is Neva and I am writing an article about tango for a local magazine. I need more information about Finnish tango, I have some sources, but I am afraid I simply don't understand the most interesting ones because they are in Finnish. Could you (as many as decide to do it :) help me, go to my discussion page (the section Finnish tango and leave some impressions, opinions, memories, suggestions, any info that could give a nice "subjective", first-hand touch to what I am writing? (What is the "social status" of Finnish music in Finland now? Is there any particularly important or funny or classical tango song everybody knows? Do young people dance tango, etc.). The languages I read are English, Spanish, Italian, Russian and Bulgarian. Thank you very much! Neva

Juha Suoranta kirjoittaa blogissaan tänään[[1]] Wikipuolueesta. Mielenkiintoinen tulevaisuudenkuva. Vaiko vain leikkiä käsitteillä, eihän ole puoluewikiäkään, kuten Suoranta toteaan. --Alexius Manfelt 13. toukokuuta 2007 kello 07.31 (UTC)

Wikipediasta radiossa 18.5.2007[muokkaa wikitekstiä]

Minä ja Teemu Leinonen olemme Tuomas Enbusken vieraina radiossa perjantaina 18.5.2007:

Tuomas Enbuske.
YLE Radio 1 09:06 - 09:55
Miten Wikipedia muuttaa käsitystämme tiedosta? Tuomas Enbusken vieraina ovat tutkija Niklas Vainio ja projektipäällikkö Teemu Leinonen.

Nikke 16. toukokuuta 2007 kello 08.53 (UTC)

Viitsiikö joku lisätä tämän Wikipedia:Medianäkyvyys-sivulle radiossa-osioon? --ML 20. toukokuuta 2007 kello 08.20 (UTC)

Ja Juha Seppälän blogissa[muokkaa wikitekstiä]

Kirjailija Juha Seppälä kirjoittaa blogissaan[2] seuraavasti (sitaatioiekudella): Wikipedia - asiantuntijuutta? ”Juha Seppälä (s. 9. tammikuuta 1956, Karvia) on suomalainen kirjailija. Seppälä on kirjoittanut romaaneja, novellikokoelmia ja kuunnelmia. Häntä pidetään yhtenä merkittävimmistä suomalaisista novellimuodon taitajista.

Lakonisesta lauseestaan tunnetun Seppälän tuotanto on ollut erityisesti kriitikoiden suosiossa. Hänet on palkittu mm. Kalevi Jäntin palkinnolla 1988, Kirjallisuuden valtionpalkinnolla 2000 ja Runeberg-palkinnolla 2001. Seppälän teokset Hyppynaru ja Super Market ovat olleet Finlandia-palkintoehdokkaina.

Seppälä käsittelee teoksissaan usein synkkiä aiheita kuten itsemurhaa ja kuolemaa. Hänen tyyliinsä kuuluu vahva ruumiillisuus.

Juha Seppälä asuu Porissa ja välttelee julkisuutta. Hänen kustantajansa on WSOY.”

Yllä lainattu on minua kirjailijana koskeva Wikipedian ”artikkeli”. Wikipedia-tietosanakirjan sanotaan edustavan open source -pohjaista ”asiantuntijuuden avointa jakamista”. Missään painetussa lähteessä en ole nähnyt yhtä kurjaa ”artikkelia”.

Tähän artikkeliin on kerätty avoimen asiantuntijuuden pohjalta painettujen lähteiden epäolennaisimmat, ulkokohtaisimmat ja yksipuolisimmat kliseet. Painetut lähteet ottavat yleensä luonnehdinnoissaan sentään huomioon tuotantoni (mustan)humoristiset, satiiriset, herkät, rakenteellisesti kokeilevat ja yhteiskuntakriittiset elementit. ”Käsittelee usein synkkiä aiheita kuten itsemurhaa ja kuolemaa”- siinä kaikki.

Artikkelin laatijat eivät selvästikään ole lukeneet tuotantoani, ja he ovat hyvin valikoiden lukeneet myös plagioimiaan painettuja lähdeteoksia. Miten kirjalliseen tuotantooni liittyy ”julkisuuden vältteleminen”?

”Wikipedia – näennäisasiantuntijuuden pohjalta kehitetty kaikille avoin näennäistietosanakirja, jossa diletantit jakavat puolitotuuksia vailla selkeitä motiiveja.” Menisikö tämmöinen ”artikkeli” läpi Wikipediassa?

Thomas L. Friedman kirjoitti äsken Litteä maailma -teoksessaan (Otava 2007) ”´Wikipedian ihmeellisestä maailmasta`, jossa päivittäin miljoonat ihmiset eri maista käyvät lukaisemassa ´faktoja` ja jonka kirjoittajilla ei ole erityisalojen asiantuntemusta tai tietämystä – mutta joillakin on pahat aikeet.”

Ja jatkossa on melkoinen keskustelu asiasta. Tekeekö koku jotain? --Alexius Manfelt 20. toukokuuta 2007 kello 17.12 (UTC)
Eipä ole ensimmäinen kirjailija/runoilija, joka on ottanut itseään koskevasta Wikipedia-artikkelista herneen nokkaan. Olisi tyytyväinen että joku on tehnyt edes jonkinlaisen artikkelin ja kirjoittaisi itse paremman, jos ei tykkää. --ML 20. toukokuuta 2007 kello 17.21 (UTC)
Joo mutta eikös Wikipedian hyviin tapoihin kuulu että itsestään ei saa kirjoittaa? 87.108.42.10 5. kesäkuuta 2007 kello 20.04 (UTC)
Pidän tuota hieman hölmönä tapana. Jos kirjoittaa Wikipedian käytäntöjen mukaan, ei pitäisi olla esteitä kirjoittaa mistä hyvänsä, vaikka itsestään. -tKahkonen 5. kesäkuuta 2007 kello 20.58 (UTC)
Ongelmana lienee objektiivisuuden tavoittelu, itsestä on hankala kirjoittaa objektiivisesti, vaikka lähteet olisikin. --Harriv 5. kesäkuuta 2007 kello 21.27 (UTC)
Kirjoitinhan jos. -tKahkonen 5. kesäkuuta 2007 kello 21.30 (UTC)
Usko ihmisten objektiivisuuteen itsensä suhteen on ilmeisesti aika heikko.. --Harriv 5. kesäkuuta 2007 kello 21.35 (UTC)
Ei tuollaista wikitapaa ole olemassakaan. --ML 5. kesäkuuta 2007 kello 21.39 (UTC)
Eiku se on käytäntö: en:Wikipedia:Autobiography. -tKahkonen 5. kesäkuuta 2007 kello 21.46 (UTC)
Mitä tuolle pitäisi tehdä? Poistin tuon yhden omituisen Pori/julkisuus -rinnastuksen. Mielenkiintoista kyllä huomata miten kirjoittamisen ammattilaiset ovat kärjessä kritisoimassa itseään koskevia artikkeleita asenteella, että Wikipedia olisi kaikilta puolin "valmis" ja korkealaatuinen paitsi heitä itseään on kohdeltu väärin. --Harriv 20. toukokuuta 2007 kello 17.31 (UTC)
Soon ainakin totta että artikkeliin on koottu kirjan takakansitekstin yhteen lauseeseen tiivistetyt mainiot luonnehdinnat kirjailijasta. Selvittäkää ei-kirjallisuudenopiskelijalle mitä tarkoittaa "vahva ruumiillisuus"? --Mikko Paananen 20. toukokuuta 2007 kello 17.47 (UTC)
En tiedä, mutta voisin kuvitella että Seppälä kuvaa ruumiintoimintoja hyvin yksityiskohtaisesti ja keskittyneesti.--Ulrika 5. kesäkuuta 2007 kello 20.12 (UTC)

Susirajoilla blogissa jatkuu[muokkaa wikitekstiä]

Ville-Juhani Sutinen kirjoitti blogissaan vastauksen wikipedisteille, liittyen Juha Seppälän blogissakäytyyn keskusteluun. http://susirajoilla.blogs.fi/2006/10/12/wikipedia_ja_uuden_tietorakenteen_ongelm~1214931

Sitä ei pysty lukemaan, koska kappalejako puuttuu ja virkkeitä tuossa 700 sanan jutussa on näemmä kokonaista kolme. -tKahkonen 9. kesäkuuta 2007 kello 11.26 (UTC)
Onko tuo artikkeli tehty jollain satunnaistekstigeneraattorilla? --TBone 23. kesäkuuta 2007 kello 16.15 (UTC)

Wikimedia Board Election[muokkaa wikitekstiä]

If you are able, please translate this notice to as many possible languages and post it anywhere applicable.

The Wikimedia Election Committee is accepting candidates for the 2007 Wikimedia Foundation Board of Trustees election. Please see [3] for more information.

There is still time for a new candidate to be considered for election, and you may now endorse the candidate of your choice (up to 3 candidates) on the endorsements page, [4]. Please read the instructions carefully prior to endorsing. If you can translate the instructions, please do.

There are several Finnish translated candidate presentations. But the work is not yet complete, and your help will be appreciated.

If you have any questions, please contact any member of the election committee, who are listed here [5].

Posted on behalf of the Election Committee,
--Aphaia 21. kesäkuuta 2007 kello 07.35 (UTC)

Saksa aloittaa Wikipedian parantamisen verorahoilla[muokkaa wikitekstiä]

Näin kertoo 27.6.2007 Tietoviikko siirretty Kahvihuoneen keskustelusivulta --ML 27. kesäkuuta 2007 kello 14.08 (UTC)

Aika heikko on ollut de-wikin taso verrattuna esim fr-wikiin. Tämä julkisen tason rahoitus nostanee sen kuitenkin ansaitsemalleen paikalle.--Loudiou 18. heinäkuuta 2007 kello 21.59 (UTC)

Juha Suoranta[muokkaa wikitekstiä]

Tämänmoinen kaveri kirjoittaa blogissaan täällä Wikipedian poistokäytännöistä ja vapaudesta jne. kannattaa ehkä lukaista. --Alexius Manfelt 10. heinäkuuta 2007 kello 20.12 (UTC)

Ovela vai virheellinen linkitys: sana "poistokäytäntö" linkittää suuntaviivojen keskusteluun. -tKahkonen 10. heinäkuuta 2007 kello 20.39 (UTC)
Tekstin perusteella henkilö on jonkin sortin taiteilija, joille Carl Orffia ja Mozartia lukuun ottamatta ei minulta kunnioitusta heru. Toisaalta tekstissä piilee totuudensiemen sillä olen samaa mieltä että paremmat menettelyt on saatava. Jotkut äänestävät äänestämisen ilosta ja sellaisten asioiden perusteella jotka ei edes liity artikkeliin (Katso Wikipedian lokeroiva systeemi, "joka ei ole käytäntö"). En ole minkäänlaista tutkimusta tehnyt, ehkä pitäisi, mutta jotenkin tuntuu, että poistoäänestyksissä olevista artikkeleista lähes jokainen läpäisee sen "puhtain paperein". Syynä taitaa olla kovin korkea vaatimus (70%). Minusta tuota rajaa pitäisi tiputtaa 10%-yksikköä tai sitten alkaa toden teolla laatimaan kunnollisia linjauksia siitä mikä on merkittävää ja mikä ei. Nykyisellään samaa luokkaa olevista aiheista toinen säilyy ja toinen ei, ihan vain tunneperäisin seikoin. Tasoa ei pitäisi laskea suoraan sen takia, että useamman artikkelin olisi syytä tuhoutua. Miettisin enemmänkin sitä, että miksi artikkeli ylipäätään tuodaan äänestykseen. Jos artikkeli tuodaan äänestykseen ja ehdotus saa edes muutaman käyttäjän enemmistön taakseen, on artikkelissa melkolailla varmasti jotakin vikaa, jo ihan aiheena. --qWerk 10. heinäkuuta 2007 kello 21.12 (UTC)
Jonkin sortin taiteilija taitaa olla enemmänkin tuo, jonka kanssa hän on tekstin kirjoittanut: filosofi Tere Vadén. Juha Suoranta on kasvatustieteilijä. Enempää en taida kommentoida, alkaa tuo hänen pitämänsä kurssi parin viikon päästä :-D -tKahkonen 16. elokuuta 2007 kello 19.40 (UTC)
Keskustella aina voi. Poistoihin liittyvät keskustelut pitäisi käydä aina poistettavien sivujen sivulla, myös laajempia artikkelimääriä koskevat ("pitäisikö poistaa artikkeli x", "mikä on säilytyksen kriteeri x ammatissa oleville?"). Mutta miten käy 50-50-demokratiassa (tai 60%:n demokratiassa) Wikipedian konsensusperiaatteelle? -tKahkonen 14. syyskuuta 2007 kello 11.01 (UTC)
Linkki siis tässä: http://suoranta.wordpress.com/2007/08/05/wikipedian-deletionistit-ja-inklusionistit/. Nyt luin tuon jutun tarkemmin, kun se ilmestyi Aikalaisessa. Kirjoituksen pääasia ei siis ole poistokäytännössä tai inklusismin ja deletismin eroissa vaan käsittelee merkittävyyttä ja wikipäätöksentekoa. Kysymyksenä on: koska nousevat kyvyt ovat riittävän nousseita päästäkseen Wikipediaan. Minä en näe siinä ongelmaa vaan myös nouseville kyvyille (Lauri Dalla Valle, J.P. Sipilä) on samat kriteerit: kun on näyttöjä, on artikkeli.
Toinen pääaihe on wikipäätöksenteko, jonka kirjoittajat näkevät vain jäsenäänestyksiksi. Äänestykset ovatkin olleet näkyvin osa Wikipedian päätöksentekoa mutta eivät ainoa tapa. Hieman piilossa satunnaisilta käyttäjiltä tapahtuu keskustelua, joiden pohjalta luodaan käytäntöjä. Sanon piilossa, koska niistä ei ilmoiteta ajankohtaisten "Wikipediaan liittyvä päätöksenteko" -otsikon alla eikä niitä aina käydä "julkisemmassa" kahvihuoneessa. Tästä on tullut harha, että Wikipedia-demokratia olisi vain äänestyksiä.
Samaa mieltä kirjoituksen kanssa olen siinä mainitusta vallankäytöstä, vaikka se nyt on aika nollauutinen. Yhteisöissä on aina vallankäyttöön liittyvää kilpailua. -tKahkonen 14. syyskuuta 2007 kello 11.01 (UTC)
Mielestäni olisi pohtimisen arvoinen paikka, kannattaisiko meidän nähdä vaivaa ja koota näitä "piilossa" tehtyjä konsensuspäätöksiä esille yhteen paikkaan. Mielestäni tämä voisi tehdä toiminnasta avoimempaa, vähentää kritiikkiä ja tehdä järjestelmästä helpommin lähestyttävän uusille käyttäjille. --jkv 14. syyskuuta 2007 kello 12.52 (UTC)
Vaivihkaa vakiintuneita käytäntöjä ei monesti merkitä ylös (eikä aina keskusteltujakaan käytäntöjä). Yleensä ne kyllä merkitään sen jälkeen, kun niiden rikkomista alkaa tapahtua, mutta mainitsemasi perustelut ovat päteviä. Kyllä niitä kannattaisi kerätä. -tKahkonen 14. syyskuuta 2007 kello 16.06 (UTC)
Nyt J. Suoranta on laajentanut pohdintaansa luennolla mainitsemastaan ajatuksesta: kasvamassa on sukupolvi, jolle on itsestäänselvyys, että tieto epävarmaa, että tiedon totuus riippuu sanojasta. Hän kirjoittaa blogissaan otsikolla Wikipediasukupolvi ja reflektiivinen epävarmuus. Siinä esiintyy muun muassa termi "ontoepistemologispedagoginen" :-D mutta muuten ihan fiksua tarinaa. -tKahkonen 13. joulukuuta 2007 kello 17.16 (UTC)

v:juha suoranta[muokkaa wikitekstiä]

Saisinko lisää tietoa tästä asiasta kun minua aikas paljon kiinnostaa blogit.

tuota blogia en kuitenkaan ole vielä katsastanut.

Wikipedian luotettavus?[muokkaa wikitekstiä]

Taloussanomat kirjoittaa nettisivullaan Wikipedian luotettavuudesata: Santa Cruzin yliopistossa on kehitetty yksinkertainen tapa kertoa netin suositun tietosanakirjan tietojen luotettavuudesta. Lukekaa ihmeessä koko artikkeli. --Alexius Manfelt 6. elokuuta 2007 kello 15.14 (UTC)

Tuo keksitty tapa on hyvin epäluotettava ja tästä oli jo otsikko toisaalla: Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)#Kirjoittajien luotettavuusalgoritmi kehitetty. -tKahkonen 6. elokuuta 2007 kello 15.22 (UTC)

Yritykset kaunistelevat Wikipedia-artikkeleita surutta[muokkaa wikitekstiä]

Onkohan tästä tutkimuksesta muulla jo wikipediassa: Tietoviikko 16.8.2007

Jos Nokialaiset täydentävät puhelinlistoja, tämä on ok, mutta kaunistelevatko he muita Nokia koskevia asioita?

vilkapi 16. elokuuta 2007 kello 19.21 (UTC)

Vaikea sanoa, koska yritysten työntekijät voivat muokata Wikipediaa myös kotoaan varsin usein. Onko jossain havaittu Nokiaa koskevaa kaunistelua? --Harriv 16. elokuuta 2007 kello 19.29 (UTC)
Vaikea paheksua, kun ei tuossa uutisessa kerrota kuin muutama muokkaus. 16. elokuuta 2007 kello 19.47 (UTC)
Samaa tutkimusta referoitiin näyttävästi tänään myös Helsingin Sanomissa, nyt oli esimerkkejä vatikaanista. Kyseistä tutkimuksesta kannattaisi tehdä artikkeli wikiin. vilkapi 17. elokuuta 2007 kello 19.04 (UTC)
Mielestäni tuo on kyllä varsin yliampuvasti uutisoitu tapahtuma, ei mitään uutta, eikä mikään erityinen ongelma. Tätäkin Wikipediaa editoidaan mm. Eduskunnasta koko ajan. --Harriv 17. elokuuta 2007 kello 19.37 (UTC)
Markku Jokisipilä kertoo blogissaan[6] WikiScannerista jolla voi tarkkailla yritysten IP-osoitteiden ja Wikipedian muokkausta. Tuo WIkiScanneri löytyy täältä. --Alexius Manfelt 18. elokuuta 2007 kello 19.42 (UTC)
QTea blogasi myös aiheesta ja hänellä oli linkki independentin uutiseen, jossa oli tarkemmin menty läpi noita yritysten muokkauksia. --Zache 19. elokuuta 2007 kello 08.44 (UTC)
Ongelma ei ehkä ole se, että wiki-artikkeleita muokataan oman näkemyksen suuntaan, jos myös toinen näkemys tulee esiin (vaikka fi-wikissä esimerkiksi on saanut pitkään olla viherpiperrystä henkiviä artikkeleita). Tietynlaista rehellisyyttä on se, että omaa yritystä tai puoluetta muokkaavia korjauksia tehdään yrityksen tai puolueen tietokoneelta, koska siitä jää kiinni. Oma ongelmansa on siinä, että kyseiset wikipediasta kertovat lehtiotsikot asettavat wikipedian luotettavuuden kyseenalaiseksi yleisön mielessä. vilkapi 19. elokuuta 2007 kello 14.12 (UTC)
Minusta ei ole ongelma tehdä muokkauksia omaa alaansa (ja työtään) koskevista aiheista, jos muokkaja noudattaa samalla Wikipedian periaatteita ja käytäntöjä. Itse olen tällaisia muokkauksia tehnyt surutta: Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta on käsialaani, vaikka olen töissä eräässä siihen kuuluvassa yliopistossa. Totuus on, että suurin osa muokkaajista muokkaa aiheita, jotka ovat lähellä omaa elämää. Kaikkein tiukimmat muokkauskiistat syntyvät täysin epäkaupallisista aiheista, joista kenenkään toimeentulo ei ole kiinni. Olisiko meistä kellään intressiä sen suhteen, onko erään saaren nimi Jussarö vai Jussaari? Silti tällainen kysymys synnyttää katkeran kiistan. Kukaan meistä ei kykene täysin puolueettomaan muokkaukseen, mutta parasta yritämme. Tärkeää on, ettei omaa alaa mainosteta, vaan esitellään neutraaliin, virkamiesmäiseen sävyyn. (En usko, että DIA-valinta-artikkeli synnyttää kenellekään ylivoimaista halua hakea tekniikan alalle. Sen sijaan se voi antaa jollekulle hyödyllistä tietoa aiheesta.) --M. Porcius Cato 24. elokuuta 2007 kello 09.36 (UTC)


Wikimedia Sverige[muokkaa wikitekstiä]

A start up meeting for a Wikimedia Sverige is due on October 20, at sv:Naturhistoriska riksmuseet. Relevant info will be found on Meta:Wikimedia Sverige, preparation dicussions can be found on sv:Wikipedia:Wikimedia Sverige. Some discussion has also taken place on wikisv-l.

Please translate above text to local language, thanks! 90.224.56.25 26. elokuuta 2007 kello 20.45 (UTC)

Pyynnön mukaisesti käännetään:

20. lokakuuta 2007 pidetään Ruotsin luonnonhistoriallisessa valtakunnanmuseossa Wikimedia Sverigen (Ruotsin Wikimedia-yhdistys) perustava kokous. Tarkemmat tiedot löytyvät asiaa käsittelevältä metawiki-sivulta. Valmisteleva keskustelu on käyty ruotsinkielisessä Wikipediassa ja sivulla wikisv-l.

Olisiko ollut järkevämpää perustaa sittenkin Wikimedia Norden - pohjoismaiden Wikimedia-yhdistys? Nyt meillekin tulee joskus ajankohtaiseksi Suomen wikiyhdistyksen perustaminen. Jos tällainen joskus perustetaan, kannatan suomalaisempaa muotoa Suomen wikiyhdistys kuin kielenvastaista muotoa Wikimedia Suomi. Yhdistys olisi hyvä olla, jotta voisimme tarvittaessa siirtää fi-wikiprojektit suomalaisille servereille. Tällöin pääsisimme soveltamasta Yhdysvaltain järjenvastaisia tekijänoikeuslakeja. (Nyt tämä ei ole ongelma, mutta on mahdollista, että sikäläinen oikeuskäytäntö tekee monista Suomessa vapaista materiaaleista tekijänoikeudella suojattuja, jolloin niitä hyödyntävien projektien tulee siirtyä pois Yhdysvalloista.) --M. Porcius Cato 29. elokuuta 2007 kello 07.30 (UTC)

Mielenkiintoisen asian otat esille, ystävä hyvä. Muistaakseni jossain Joonasl:n luona pidetyssä tapahtumassa puitiin tuota yhdistyksen perustamista. Missa tilanteessa nyt olemme? Josko Joonasl ehtisi vastata? --Alexius Manfelt 30. elokuuta 2007 kello 16.49 (UTC)
Hanke taitaa olla jäissä, mutta sivulla Wikipedia:Yhdistys on asiasta lisää. –Aslak 6. marraskuuta 2007 kello 21.44 (UTC)
  • Dear colleguaes! 27-28 October in St.-Petersburg, Russia will WikiConference. Could you take participience in the Conference. More detailed see in [7]
  • Уважаемый коллеги! 27-28 октября в Санкт-Петербурге состоится Викиконференция. Приглашаем принять участие. Детельнее смотрите здесь: [8] --Kondratyev 30. elokuuta 2007 kello 16.33 (UTC)

Norjankielinen paineli ohi[muokkaa wikitekstiä]

Norjankielinen Wikipedia on jälleen suomenkielistä suurempi, vrt. no.wikin tilastot & fi.wikin tilastot. Mitä tämä tälläinen hurjastelu on? Tietääkseni siitä ei ole kauankaan aikaa, kun eroa oli vielä runsaan 5000 artikkelin verran fi.wikin hyväksi. Kehtaavatkin :-) --Silenzio 2. syyskuuta 2007 kello 20.02 (UTC)

Brasiliassa on paljon kuntia ja myös Yhdysvalloissa piirikuntia, yksi lause, malline ja kielilinkit botilla, sillälailla niitä syntyy. --IA 2. syyskuuta 2007 kello 20.08 (UTC)
Jaa, tekivät siis tuon tempun. No, en kadehdi. --Silenzio 2. syyskuuta 2007 kello 20.09 (UTC)
Taitaa suomenkielinen olla viimeisiä keskisuuria wikejä, jotka eivät ole käyttäneet jotain tuollaista "dopingia" (pl. ehkä ihan alkuvaiheessa jotain vuosilukuartikkeleita), ja hyvä niin. --ML 2. syyskuuta 2007 kello 20.11 (UTC)
Käyttäjä:Jniemenmaa/kunnat_N-P. --Harriv 2. syyskuuta 2007 kello 20.12 (UTC)
Joo, mutta noista sai maksimissaan muutama sata artikkelia. --ML 2. syyskuuta 2007 kello 20.22 (UTC)

Wikipedia leluja: WikiRage ja EnWiki-Trust[muokkaa wikitekstiä]

EnWiki-Trust: "Yhdysvaltalaistutkijoiden kehittämä algoritmi esittää Wikipedia-tietosanakirjan artikkelien luotettavuuden värisymboleilla.... Luotettavan tekstin merkkinä sovelluksessa on valkoinen pohjaväri, kun oranssi väripalkki kertoo epäluotettavasta tekstiosuudesta. Artikkelien muokkausmerkinnät Historia-välilehdellä arvioidaan samalla menetelmällä",

WikiRage: "Wikipedia-dokumentit on järjestänyt muokkausmäärien mukaiseen järjestykseen newyorkilainen Craig Wood. Miehen avaama Wikirage-sivusto laskee reaaliajassa sadan eniten muokatun artikkelin muokkausmääriä.",

Molemmat lainaukset on MicroPC:n lyhyistä uutisista ja linkit molempiin on tässä: WikiRage ja EnWiki-Trust demosivu

Wikimania 2008[muokkaa wikitekstiä]

Sorry, I can't find Embassy, please visit m:Wikimania 2008/Bids/Helsinki. I hope that somebody will organize Wikimania in Finnish capital! And for bureacrats: please rename me from Ostikhin to Flrn. Ostikhin 18. syyskuuta 2007 kello 13.07 (UTC)

Embassy is at Wikipedia:Lähetystö. Burecrats are: Käyttäjä:MikkoM, Käyttäjä:Jniemenmaa and Käyttäjä:Nikerabbit, you can ask them on their talk pages to do the job if this doesn't get attentation. --Harriv 18. syyskuuta 2007 kello 13.58 (UTC)
Nikerabbit is not, Tbone is. See [9] for bureaucrats. -tKahkonen 18. syyskuuta 2007 kello 16.35 (UTC)
Ah, sorry, I thought check users. --Harriv 18. syyskuuta 2007 kello 16.36 (UTC)

Hello, is there a group going to Wikimania 2008 from Helsinki? I would like to join a group (to feel more secure). Avjoska 9. maaliskuuta 2008 kello 18.09 (UTC)

Uusi malline[muokkaa wikitekstiä]

Moi kaikille! Ajattelin nyt luoda Tynkä-mallineen lipuille. Eli sellainenkin on nyt olemassa, joten käyttäkäämme sitä lippu-artikkeleissa, ok? → Piccadilly Circus ← 19. syyskuuta 2007 kello 13.39 (UTC)

onko tämä muuttunut joksikin salaseuraksi/vaatiiko kirjautuminen jonkun korkeakoulututkinnon[muokkaa wikitekstiä]

yritin kirjautua neljä kertaa omalla tunnuksellani ja vielä pyysin salasanamuistutuksen KOLME KERTAA.Ja ihme ja kumma minä en pääse kirjautumaan vaikka tunnukset ovat oikein. Pitäkää tunkkinne! kiitos ja näkemiin. ville miettinen

Tämä ei ole salaseura. Jos et päässyt kirjautumaan sisään, niin älä tule tänne ruikuttamaan. Piccadilly Circus – 茶子供 26. marraskuuta 2007 kello 20.55 (UTC)

Keskustelu suomenkielisen Wikinewsin käynnistämisestä[muokkaa wikitekstiä]

En tiedä onko tästä tiedoteltu vielä kovin paljoa fi.wikipedian puolella, mutta Metawikissä on menossa keskustelu suomenkielisen Wikinewsin käynnistämisestä. Incubatorin puolella "Wikiuutiset" on jo pyörähtänyt mukavasti käyntiin ja toivottavasti intoa riittää. Toivottavasti tulevaisuudessa ei tarvitse enää kenenkään valittaa, kun pikku-uutisista ei tietosanakirja-artikkeleita tehdä =) --wwwwolf (hauhau/murimuri) 18. marraskuuta 2007 kello 10.55 (UTC)

Tähän liittyen (vaikkakaan ei uutinen): fiwikinewsissa on ilmaantunut jo useita fiwikin käyttäjätunnus"väärennöksiä", joten käykää ihmeessä rekisteröimässä oma nikkinne väärinkäytösten välttämiseksi. Ja ettei rekisteröintiänne tulkittaisi huijaukseksi, toimikaa seuraavasti:
  1. Rekisteröitykää Wikiuutisiin
  2. Lisätkää Wikipediaan omalle käyttäjäsivullenne [[n:Käyttäjä:<tunnus>]]
  3. Lisätkää Wikiuutisten käyttäjäsivullenne linkki [[w:Käyttäjä:<tunnus>]]
Tällä keinolla Wikiuutisissa saadaan varmuus kuka on kukin. --Agony (403) 26. marraskuuta 2007 kello 11.20 (UTC)

Wikipedia yhteensopivaksi Creative Commons Nimeä-Tarttuva -lisenssin kanssa[muokkaa wikitekstiä]

Mjooh, eli Wikimedia säätiö, Free Software Foundation ja Creative Commons ovat pääseet sopuun keskenään ja GFDL:ää muutetaan niin, että se on CC-BY-SA:n kanssa yhteensopiva. Lisäksi FSF ja CC sopivat, että lisenssit ovat keskenään vaihdettavia ja tämän lisäksi vielä tarvitaan yhteisön tuki uudelle versiolle lisenssistä ennen kuin muutos tulee käyttöön.

Nakuttelin asiasta jutun wikiuutisiin. --Zache 2. joulukuuta 2007 kello 13.15 (UTC)

Wikimedia Soumi/Finland?[muokkaa wikitekstiä]

On meta there is a notice that you are thinking of starting a Local Chapter in Soumi/Finland. If this is correct I would like to get in contact with someone that can update me on the status of this effort. Anders Wennersten; Treasurer of Wikimedia Sverige and newly elected member of ChapCom m:User:Anders_Wennersten 82.182.31.165 8. joulukuuta 2007 kello 15.35 (UTC)

Fi-Wiki ja Google Analytics[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin koeluontoisesti fi-wikin sivupohjaan linkin Googlen Analytics-työkalua [10] varten, joka mahdollistaa tarkempien raporttien saamisen siitä mitä sivuja suomenkielisestä Wikipediasta käytetään ja olisi minusta hyvää lähdeaineistoa sivuston kehittämistä varten. Järjestelmä ei yksilöi käyttäjiä vaan sivujen käytöstä kerätään vain tilastollista dataa. Lisäksi mikäli ei halua omia tietojaan palveluun sen voi helposti estää esim. Firefoxin AdBlock:in kaltaisella ohjelmistolla. Mikäli haluat päästä katsomaan raportteja, laita minulle sähköpostilla oma google-tilisi ja etu- sekä sukunimesi. Haluasin myös kuulla muiden mielipiteitä tästä uudistuksesta.. --Joonasl (kerro) 10. joulukuuta 2007 kello 10.40 (UTC)

Ehdottoman hieno lisä, rivipedjaajilla kun ei ole kovin paljoa mahdollista saada ulos perusstatistiikan lisäksi paljoa mitään muuta, joten Analyticsin avulla voidaan loistavasti laajentaa tilastotietoja. --Agony (403) 10. joulukuuta 2007 kello 11.12 (UTC)
Analytics rikkoo Wikipedian Privacy Policyä, sillä se näyttää yksittäisten sivujen kävijöiden verkkotunnukset, jotka tietyissä tapauksissa saattavat olla yksilöllisiä (tyyliin mikkomallikas.net). Jos yhteisölle sopii, että Joonakselle ja epämääräiselle joukolle muita ihmisiä annetaan pääsy näihin tietoihin, niin asiasta olisi hyvä saada konsensus ennen arkaluontoisten tietojen urkkimista. —MikkoM () 10. joulukuuta 2007 kello 12.06 (UTC)
Ollaanpas nyt tarkkoja. Kyseessä ei ole mikään checkuser-oikeus, jolla näkisi yksittäisten käyttäjien verkkotunnukset (IP-osoitteen) vaan vain sen palvelimen nimen, jolta käyttäjä tulee. Pääsääntöisesti tämä siis tarkoittaa sitä, että tilastoissa näkyy Internet-palveluntarjoajan nimi (esim. "elisa.net" tai "welho.com" tms) mikä nyt ei kovin arkaluonteista ole. Ne harvat käyttäjät, jotka tulevat jostain tuolla tavoin yksilöivästä osoitteesta voivat helposti estää tietojensa näkymisen esim. adblockilla. Tarkoitus ei myöskään ole, että tiedot olisivat vain minun ja jonkun "epämääräiselle joukon" käytettävissä, mutta työkalun toiminnasta johtuen oikeuksia ei voi antaa kuin google-tunnukset omaaville käyttäjille (tyhmää, joo). Asian toinen puoli on sitten se, että Wikipedian kehittämisen kannalta olisi oikein hyödyllistä saada tieto siitä mitä täältä haetaan ja luetaan. --Joonasl (kerro) 10. joulukuuta 2007 kello 12.17 (UTC)
Myönnät siis, että eräissä tapauksissa käyttäjistä jää Analyticsiin yksilöiviä tietoja, elleivät he erikseen osaa sitä estää? Olenko minä nyt ymmärtänyt Privacy Policyn väärin, kun luulin että sitä on noudatettava aina, ei vain pääsääntöisesti? —MikkoM () 10. joulukuuta 2007 kello 12.19 (UTC)
Sivulla yksityisyydensuoja sanotaan: "Jos ainoastaan luet Wikimedia-projektien sivuja, sinusta ei kerätä enempää tietoja kuin mitä WWW-sivujen palvelinten lokitiedostot yleensä keräävät.." ja myöhemmin "Yksittäisiä IP-osoitteita ei julkaista tai levitetä eteenpäin". Mitä kohtaa näistä tarkalleen ottaen ko. työkalu rikkoo? --Joonasl (kerro) 10. joulukuuta 2007 kello 12.29 (UTC)
Sitä, että tuo sivu ei anna oikeutta julkaista noita tyypillisiä WWW-lokeja. IP-osoitekin kuuluu "yleensä" kerättyihin tietoihin, eikä sitäkään saa julkaista. Itse asiassa mitään yksityisyyttä loukkaavaa tietoa ei saa julkaista, ellei tuo sivu anna siihen erikseen lupaa. Eikä tuo sivu anna lupaa julkaista Google Analyticsin tallentamia tietoja. —MikkoM () 10. joulukuuta 2007 kello 12.32 (UTC)
Olisiko mahdollista, että pääsy tuonne raporttisivustolle sitten rajoitettaisiin vain checkuser-oikeudellisiin käyttäjiin, jotka voisivat sitten tuottaa jonnekin nähtäväksi mahdollisesti yksilöivistä tiedoista siivotun raportin? GA:sta saa dataa ulos ainakin PDF:nä ja XML:nä, joista jälkimmäinen on ainakin helposti käsiteltävissä. Tällöin saatasiin hyödyllistä käyttödataa ilman että edes teoreettisesti kenenkään yksityisyys vaarantuisi.--Joonasl (kerro) 10. joulukuuta 2007 kello 12.43 (UTC)
Se olisi turvallisin ratkaisu, sillä Checkuser-käyttäjät on jo hyväksytty yhteisön puolesta käsittelemään arkaluontoisia tietoja. Siinä tapauksessa täytyisi vain varmistaa Wikipedian kautta, että GA:han lisättävät google-tilit kuuluvat nimenomaan Checkusereille. —MikkoM () 10. joulukuuta 2007 kello 12.47 (UTC)
Kiitos tarkkuudesta. Jos Wikipediassa käyttäjän tulisi olla aktiivinen yksityisyytensä suojaamiseksi, se olisi kai vastoin periaatteita. On helppo sanoa, että ota käyttöön Adblock tms., mutta suurin osa käyttäjistä tuskin tietää mikä se on puhumattakaan että osaisivat sitä käyttää. Käyttäjät eivät pääsääntöisesti ole tietotekniikan harrastajia. --Ulrika 10. joulukuuta 2007 kello 13.23 (UTC)
Sitähän ei edes Google Analytics pysty kertomaan.. :) --Harriv 10. joulukuuta 2007 kello 13.35 (UTC)
Mitä nyt nopeasti vilkaisin, niin suurin osa kamasta mitä GA:lla näkee on joka tapauksessa anonyymeja. Yksityisyysonglema koskee lähinnä osaa referereitä (mistä wikipediaan tultu) ja hostnameja, joista voi arpoa mistäpäin wikipediaa käytetään vaikka niitä ei voikkaan liittää suoraan mihinkään tunnuksiin. Esimerkiksi GA ei näytä käyttäjälle tarkkoja domaintietoja tai kellonaikoja, mutta kertoo että vaikkapa Jyväskylän yliopistolta joku on surffannut sivuillani säännöllisesti.--Zache 10. joulukuuta 2007 kello 14.50 (UTC)

Onko tällaisten ulkopuolisten analysointityökalujen käyttöön pyydetty lupaa Wikimediasäätiöltä? Cabal-piireissäkö tästäkin on päätetty? Osoitepaljastin-käytäntö ei valtuuta osoitepaljastinkäyttäjiä lukemaan Googlen analyyseja. Kysykääs nyt sen säätiön kantaa asiaan. --Zxc 10. joulukuuta 2007 kello 13.39 (UTC)

Ulkopuolisten analysointityökalujen käyttö on vastoin Wikimedian privacy policya. Domas, joka on yksi Wikimedian järjestelmänylläpitäjistä on nyt poistanut scriptin. :) --Crt 10. joulukuuta 2007 kello 21.47 (UTC)
No niin, hyvä että saatiin tähän Lopullinen ratkaisu. —MikkoM () 10. joulukuuta 2007 kello 21.59 (UTC)

WikiCharts voisi olla ihan mielenkiintoinen [11]. Voitaisiin täälläkin ottaa käyttöön. Ei se nyt tietenkään vedä vertoja Google Analyticsille, mutta saisi sentäään jotain käsitystä mitä sivuja täällä luetaan eniten. --Zxc 11. joulukuuta 2007 kello 17.08 (UTC)

Otin yhteyttä työkalun ylläpitäjään ja laitan homman toimimaan. --Joonasl (kerro) 12. joulukuuta 2007 kello 08.47 (UTC)
Kehittäjä ilmoitti, että on työstämässä työkalusta uutta versiota, jossa kaikki Wikipediat tulevat automaattisesti mukaan. Menee kuulemma pari viikkoa. Odotellaan.--Joonasl (kerro) 13. joulukuuta 2007 kello 06.56 (UTC)
Mikäs tämä on: [12]? -tKahkonen 13. joulukuuta 2007 kello 12.47 (UTC)
Nuo ovat vain raakoja lokitiedostoja, jotka ovat hiukan hankalia käyttää. Käyttöliittymä on siis tulossa.--Joonasl (kerro) 13. joulukuuta 2007 kello 13.42 (UTC)

Suomen korkein rakennelma.[muokkaa wikitekstiä]

Wikipediassa ja Suomen tilastoissa virheellistä tietoa. Tiirismaan radio-ja tv-masto ei ole käsittääkseni suomen korkein rakennelma (327m). Korkein löytynee Pihtipitaalta, Ilosjoen radio- ja tv-masto on saamieni tietojen mukaan 330metriä, googlettamallakaan en lisätietoa netistä löydä. Asia täytyne vielä varmistaa YLE:ltä ( tai digita tms.) Kommentin jätti 88.112.233.91 (keskustelu – muokkaukset).

Mistäs sitten tiedät että se on virheellistä tietoa? Jos käytettävissäsi on lähde joka näin kertoo kerro ihmeessä se meille. Argus 31. joulukuuta 2007 kello 14.03 (UTC)
Täällä Digitan sivulla kerrotaan Haapaveden maston olevan Lahden maston (=Tiirismaa) kanssa yhtä korkeita, 327 m. Pihtiputaan masto olisi 321 metriä. --Pasixxxx 31. joulukuuta 2007 kello 16.02 (UTC)

Poistopedian uudet suuntaviivat[muokkaa wikitekstiä]

Jari Lehtinen julkaisi blogissaan JapanPop-lehteen (1/2007) kirjoitetun pakinansa Poistopedian uudet suuntaviivat. --Zache 2. tammikuuta 2008 kello 09.33 (UTC)

Kuka on Jari Lehtinen? Varmaan joku jonka 100 kappaleen painokseen yltänyt omakustannekirja on poistettu. --Ulrika 2. tammikuuta 2008 kello 10.26 (UTC)
Toimittaja ja anime/manga/sarjakuva-aktiivi. Ollut mm. (ex-?)Animelehden ex-päätoimittaja ja siitä splitanneen Japan Pop:n päätoimittaja. (hmm.. Kirjoittaa ainakin Kvaakkiin ja (arvatenkin) Sarjainfoon myöskin. Lisäksi on tehnyt pari kirjaa sarjakuvista mikäli oikein muistan. Pitäisikin melkein tsekata tuo Animelehden ja Japan Pop:n kuvio kun huomasin sen vasta nyt --Zache 2. tammikuuta 2008 kello 11.33 (UTC)
Olipa huonosti kirjoitettu "pakina". Yläastelaiset kirjoittavat tuollaisia. Sisällöstä puhumattakaan. Samulili 2. tammikuuta 2008 kello 11.22 (UTC)

Useimmilta jää huomaamatta, ehkä tarkoituksella, että suomalaisessa Wikipediassa on toista sataa tuhatta artikkelia. Heti kun poistettu aihe liippaa omaa intressipiiriä alkaa huuto. Mutta entä ne säilytetyt artikkelit, täysin mahdotonta uskoa että ne sivistymättömät, keskenkasvuiset nörtit olisivat olleet niin liikuttavan yksimielisiä niiden kaikkien 150 000 (en ole tarkastanut määrää) artikkelin sopivuudesta Wikipediaan. Mikä lienee se määrä mitä on todellisuudessa poistettu suhteessa tuohon kokonaislukuun? Argus 3. tammikuuta 2008 kello 14.16 (UTC)

Luokka:Arkistoidut poistoäänestykset sisältää 1545 artikkelia (maaliskuu 2005 – kesäkuu 2007), Luokka:Voittaneet poistoäänestykset sisältää 132 artikkelia ja Luokka:Hävinneet poistoäänestykset 127 artikkelia. Eli noin fifty-fifty mennyt äänestykset, joten maaliskuun 2005 jälkeen on poistettu ehkä vajaa 900 artikkelia. Korjatkaa luvut, meni kuitenkin väärin.. --Harriv 3. tammikuuta 2008 kello 14.32 (UTC)
Eli 145 870 artikkelin tietosanakirjasta on poistettu äänestämällä 900 artikkelia. Tämän perusteellako voidaan puhua poistopediasta? Argus 3. tammikuuta 2008 kello 14.51 (UTC)
Luvuissa taidetaan mennä pahasti vikaan, sillä "hävinneet ja voittaneet" -luokitus tehtiin viime vuoden marraskuussa, joten kaikkia äänestyksiä ei ole luokiteltu näihin kahteen. Säilytettyjä on varmasti selvästii enemmän kuin poistettuja. --qWerk 3. tammikuuta 2008 kello 15.24 (UTC)
Luokittelemattomia on siis nuo reilut 1500, ja tähän asti kertyneistä hävinneet/voittajat -luokista ekstrapoloin miten nuo 1500 voisivat jakaantua. --Harriv 3. tammikuuta 2008 kello 15.39 (UTC)
Joukossahan on myös keskeytettyjä joko roskana poiston tai säilytyksen vuoksi. Poistoarkistomallinetta voisi päivittää kattamaan myös ne, ja äänestykset luokittua joko roskana/säilytettävänä keskeytettyihin tai jo olemassa oleviin luokkiin. Ja noita vanhojakin voisi muokata sisältämään tuloksen. Keskustelusta muuten: lasku menee vikaan siksi, että artikkelin poistoista tehdään suuntaviivoja. Näin esimerkiksi on poistettu tai jätetty aloittamatta merkittävyyskynnyksen alittamana ehkä parisataa jalkapallojoukkuetta vetämällä raja kakkosdivariin, vaikka joukkueartikkeleita on äänestyksessä poistettu vain muutama. -tKahkonen 3. tammikuuta 2008 kello 17.26 (UTC)
Totta, tosin "jätetty aloittamatta" on aikamoista spekulointia. --Harriv 3. tammikuuta 2008 kello 22.28 (UTC)
Tuo artikkelien määrien vertailu ei toimi siksikään, että riippumatta siitä mihin soveltuvan materiaalin rajat vedetään niin kummallekkin puolelle jää silti käytännössä ääretön määrä artikkeleita, jolloin kirjoitettujen artikkeleiden lukumäärä lähinnä kertoo siitä kauanko ollaan puljua pyöritetty. Pois puolestaan on jätetty mielivaltaisesti ne jutut joilla ei ole valtamediajulkisuutta eivätkä ne maistu tietosanakirjamaisilta. Esimerkiksi marginaalikulttuuri/epäkaupallinen kulttuuri jo määritelmänsä mukaisesti tai vaikkapa porno. Jotenkin ironista tässä on se, että perinteisissä tietosanakirja-aiheissa Wikipediaa pilkataan epäluotettavuuden takia ja sitä ratkaistaan potkimalla marginaalisia aiheita kaikin keinoin pois. Marginaaliset aiheet puolestaan olisi juuri niitä juttuja joissa Wikipedia on perinteisiä tietosanakirjoja parempi, mutta se ei kelpaa meille, joten ollaan mieluummin kaikessa pikkasen paskoja. :)
Tosin asian korjaamiseksi luultavasti toimivampi ratkaisu kuin kaapata muuttaa Wikipedia olisi tehdä rinnakkaisprojekti vaikkapa kaikelle wikipediaan mahtumattomalle kulttuurille ja urheilulle tms. Lähtökohtana voisi olla paikka ilman merkittävyysvaatimusta, uuden tutkimuksen kieltoa ja konservatiiveja. Wikipedia lienee tuon suhteen jo menetetty tapaus :) --Zache 5. tammikuuta 2008 kello 01.01 (UTC)
Kannatan lämpimästi rinnakkaisprojektia. Se takuulla kohentaisi Wikipedian tasoa :D --Ulrika 5. tammikuuta 2008 kello 05.12 (UTC)
"Jesh, tuolla systeemillä me päästäis artikkelien eroon lisäksi myös deletionismia vastustavista ääri-inklusionisteista" ? :) --Zache 5. tammikuuta 2008 kello 10.04 (UTC)
Haaparantawiki on jo olemassa!! --TBone 5. tammikuuta 2008 kello 05.20 (UTC)
Kävin katsomassa. Koomista. Argus 5. tammikuuta 2008 kello 10.22 (UTC)

Kaikkia ei voi, eikä pidäkkään voida miellyttää. --qWerk 3. tammikuuta 2008 kello 15.00 (UTC)

Wikimedia Commonsin Vuoden kuva 2007 -kilpailun äänestys on nyt avoinna![muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Commonsin Vuoden kuva 2007 -kilpailun äänestys on nyt avoinna!

Tarkista seuraavasta osoitteesta äänestyskelpoisuutesi. Voit samasta osoitteesta hankkia myös "äänestyslipukkeen".
http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007/Äänestys

Kuvat on jaoteltu luokkiin. Voit silti äänestää niin montaa kuvaa kuin haluat niin monesta luokasta kuin haluat. Luokittelu on tehty vain äänestäjien ajan säästämiseksi. Kuvista 28 parasta selviytyy finaaliin.

Ennen kuin äänestät, voit esikatsella kuvia osoitteessa http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007/Galleriat . Ensimmäisen kierroksen äänestys on avoinna 10. – 17. tammikuuta, mieti siis rauhassa!

Kiitos,
Wikimedia Commonsin Vuoden kuva -komitea
http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007
str4nd (jutskaa) 9. tammikuuta 2008 kello 19.32 (UTC)

Wikipedia on muuten myös kääntäjän työkalu (blogikirjoitus)[muokkaa wikitekstiä]

Pistetääs vaihteeksi kehuja, vaikken ole ihan varma onko tuossa hiffattu uuden tutkimuksen kieltoa: Wikipedia on muuten myös kääntäjän työkalu --Zache 10. tammikuuta 2008 kello 15.18 (UTC)

On kyllä ja on hyvä työkalu myöskin. Itsekin monesti käyttänyt tuolla tavalla. -tKahkonen 11. tammikuuta 2008 kello 12.15 (UTC)

Wikimedia Commonsin Vuoden kuva 2007 -kilpailun finaaliäänestys on avoinna[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Commonsin Vuoden kuva 2007 -kilpailun ensimmäisen kierroksen 28 parasta kuvaa on nyt valittu, ja finaaliäänestys on avoinna!

Tällä kertaa voit äänestää vain kerran. Kaikki finalistit löytyvät osoitteesta http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007/Finalistit

Voit äänestää finaalissa, vaikket olisi äänestänyt ensimmäisellä kierroksella. Voit tarkistaa oman äänikelpoisuutesi seuraavalta sivulta, josta saat myös "äänestyslipukkeesi": http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007/Äänestys

Finaaliäänestys on avoinna vain viisi päivää, äänestäthän siis pian!

Kiitos,
Wikimedia Commonsin Vuoden kuva -kilpailun komitea
http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007
str4nd (jutskaa) 20. tammikuuta 2008 kello 11.24 (UTC)

Vuoden kuva 2007 -kilpailun voittajat ovat nyt selvillä![muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kierroksella äänestäjiä oli 665, ja he äänestivät 515 kuvaa. Kuvista 28 parasta selviytyivät finaaliin, jossa 919 äänestäjää valitsivat yllä ilmoitetut voittajat. Komitea kiittää kaikkia kuvien tekijöitä, jotka päättivät jakaa kuvat vapaasti käytettäviksi.

Kaikki äänestystulokset ja parhaat kommentit löytyvät osoitteesta http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007/Tulokset .

Komitea kiittää myös kaikkia äänestäjiä, toivottavasti tulette mukaan myös ensi vuonna!

Kiitos,
Wikimedia Commonsin Vuoden kuva -kilpailun komitea
http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Vuoden_kuva/2007
str4nd (jutskaa) 25. tammikuuta 2008 kello 12.43 (UTC)

Ei toimi tuo "äänestystulokset ja parhaat kommentit" -linkki.--Raimo Miettinen 26. tammikuuta 2008 kello 10.58 (UTC)
Huh ... Nyki näyttää ihan Gotham Cityltä. --TBone 26. tammikuuta 2008 kello 11.02 (UTC)

Duplicate entry?[muokkaa wikitekstiä]

Hallo everyone, I need some help because I don't understand Finnish. I suppose that Ydinlaskeuma and Radioaktiivinen laskeuma deal with the same topic. Am I right about that? And if yes, can somebody please join the two articles? --Head 7. helmikuuta 2008 kello 04.02 (UTC)

Template added. --Ulrika 7. helmikuuta 2008 kello 06.07 (UTC)
I joined the two articles. --M. Porcius Cato 7. helmikuuta 2008 kello 08.05 (UTC)

Thank you. Is the article about en:radioactive waste (garbage that results from the normal operation of a nuclear power plant) or about en:nuclear fallout (radioactive dust/rain after the explosion of an atomic bomb or a hazard in a nuclear power plant)? --Head 7. helmikuuta 2008 kello 12.53 (UTC)

en:nuclear fallout is correct one. For en:radioactive waste correspond article in fiwiki is ydinjätehuolto. --Agony (403) 7. helmikuuta 2008 kello 12.55 (UTC)