Wikipedia:Englanninkielinen Wikipedia

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wikipedia
Englanninkielinen Wikipedia, vapaa tietosanakirja
Englanninkielisen Wikipedian logo

Englanninkielinen Wikipedia on Wikipedian englanninkielinen versio. Englanninkielisessä Wikipediassa on noin 4 318 000 (1.9.2013) artikkelia. Se aloitettiin 15. tammikuuta 2001, joten se oli Wikipedian ensimmäinen versio. Englanninkielinen Wikipedia on aina ollut artikkelimäärältään Wikipedian suurin.

Historia[muokkaa wikitekstiä]

Noin yksi neljäsosa kaikista artikkeleista kaikissa Wikipedioissa on englanninkielisessä Wikipediassa[1]. Osuus on kuitenkin alkanut laskea vuodesta 2003 lähtien. Miljoonan artikkelin raja ylittyi maaliskuussa 2006.[2] Miljoonas artikkeli oli Jordanhill railway station (Suomenkielisessä Wikipediassa: Jordanhillin rautatieasema), joka luotiin 1. maaliskuuta 2006 (linkki artikkelin muokkaussivulle). Syyskuussa 2007 englanninkielisessä Wikipediassa oli yli 2 miljoonaa artikkelia, ja Wikipedian täyttäessä 10 vuotta tammikuussa 2011 artikkeleita oli yli 3,5 miljoonaa. 13. heinäkuuta 2012 englanninkielinen Wikipedia ylitti 4 miljoonan artikkelin rajan.

Englanninkielisessä Wikipediassa esimerkiksi Yhdysvaltoihin liittyvät artikkelit pyritään kirjoittamaan Amerikan englannilla, Australiaan liittyvät artikkelit Australian englannilla ja niin edelleen.

Lähteet[muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Englanninkielinen Wikipedia.