WebKit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

WebKit on selainmoottori, jonka lähdekoodi on kirjoitettu C++-ohjelmointikielellä. Lukuisia eri tietotekniikka-alan yrityksiä on osallistunut WebKitin kehitystyöhön.

Projektin alkuperäinen kehittäjä oli Apple, joka käyttääkin WebKitia omassa Safari-selaimessaan. WebKitin kehityksen pohja oli KDE-projektin KHTML.[1]

Muita kehittelyprojektiin osallistuneita tahoja ovat Nokia, Samsung, KDE, Palm sekä RIM. Myös Google Chrome käytti WebKitiä ennen Googlen siirtymistä omaan WebKit-johdannaiseen Blink-selainmoottoriinsa.[2] Vähemmän tunnetussa Lunascape-selaimessa on yhdistetty kaikki kolme käytetyintä ja tunnetuinta selainmoottoria (Gecko, Trident ja WebKit).[3]

WebKit noudattaa ns. avoimen lähdekoodin periaatetta. Siinä jokainen pääsee sekä lataamaan, että muokkaamaan vapaasti lähdekoodia. Mahdollisten parannusehdotusten kannalta tämä on todettu hyväksi havaituksi toimintamalliksi, vrt. Mozillan vastaavat kehitysprojektit.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://marc.info/?m=104197092318639
  2. Bright, Peter: Google going its own way, forking WebKit rendering engine 4.4.2013. Ars Technica. Viitattu 26.7.2013. (englanniksi)
  3. Needleman, Rafe: Have it all: Lunascape, the browser with three engines CBS Interactive. Viitattu 4.2.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]