WebKit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

WebKit on selainmoottori, jonka lähdekoodi on kirjoitettu C++-ohjelmointikielellä. Lukuisia eri tietotekniikka-alan yrityksiä on osallistunut WebKitin kehitystyöhön. Pääasiallisin projektiin osallistunut organisaatio on ollut Apple, joka käyttääkin WebKitia omassa Safari-selaimessaan.

Muita kehittelyprojektiin osallistuneita tahoja ovat Nokia, Samsung, KDE, Palm sekä RIM. Myös Google Chrome käytti WebKitiä ennen Googlen siirtymistä omaan WebKit-johdannaiseen Blink-selainmoottoriinsa.[1] Vähemmän tunnetussa Lunascape-selaimessa on yhdistetty kaikki kolme käytetyintä ja tunnetuinta selainmoottoria (Gecko, Trident ja WebKit).[2]

Eräänä kehittelytyön pohjana WebKitille lienee ollut KHTML. WebKit noudattaa ns. avoimen lähdekoodin periaatetta. Siinä jokainen pääsee sekä lataamaan, että muokkaamaan vapaasti lähdekoodia. Mahdollisten parannusehdotusten kannalta tämä on todettu hyväksi havaituksi toimintamalliksi, vrt. Mozillan vastaavat kehitysprojektit.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bright, Peter: Google going its own way, forking WebKit rendering engine 4.4.2013. Ars Technica. Viitattu 26.7.2013. (englanniksi)
  2. Needleman, Rafe: Have it all: Lunascape, the browser with three engines CBS Interactive. Viitattu 4.2.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]