Ville Witka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ville Witka (s. 16. heinäkuuta 1966 Salo) on suomalainen muusikko ja muotoilija. Hän on toiminut muun muassa elokuva- ja musiikkialalla 1980–90-luvulla ja perusti design-toimiston 2000-luvun alussa.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Witka opiskeli vuosina 1973–1983 Salon musiikkiopistossa pääaineenaan piano. Jatko-opintoja hän kävi Turun konservatoriossa vuosina 1993–1996 pääaineena laulu (ääniala tenori).

Työ muusikkona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Witka esiintyi muun muassa lauluduossa Ville ja Pinja vuosina 1996–1998. He julkaisivat kaksi pitkäsoittoalbumia, joiden tuottajana toimi Edu Kettunen.[1] Molemmilta albumeilta nousi Radio Suomen soittolistan ykköseksi kappale (”Krokotiili” ja ”Seitsemän päivää”). Levyillä kuultiin myös Ville Witkan omaa sävellys- ja sanoitustuotantoa.[1]

2000-luvulla Ville Witka on säveltänyt ja sanoittanut musiikkia muun muassa Johan Storgårdin kirjoittamaan ”Ruukin avain” -teatteritrilogiaan sekä Pirturanta-nimiseen musiikkinäytelmään Meri-Teijon kesäteatterille. Hän esiintyy ja tekee sävellystyötä edelleen.

Työ elokuva-alalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Witka on toiminut tuottaja-tuotantopäällikkönä Aleksi Mäkelän uran ensimmäisissä elokuvissa Olinkin jo lähdössä ja Spede-yhtiöiden tuottamassa kokopitkässä elokuvassa Romanovin kivet[2].

Työ muotoilijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Witka perusti Witka Oy -nimisen muotoilu- ja suunnittelutoimistonsa vuonna 2001. Hän on tehnyt lukuisia tuotesuunnitteluprojekteja eri yrityksille ja tehnyt yhteistyötä monen suomalaisen huippumuotoilijan ja suunnittelijan kanssa. Hän suunnitteli ensimmäisen suomalaisen printtikaakelituotteen (v. 2006) Savcor-yhtiöille yhteistyössä Pukkila Oy:n kanssa. Vuonna 2007 hän lanseerasi ensimmäisen Poolhouse-mallistonsa pienrakennuksen Porin loma-asuntomessuilla yhteistyössä Teijo-Talojen kanssa. Vuonna 2013 esiteltiin Habitare-messuilla laaja Ville Witkan suunnittelema Witka Wood -mallisto, jossa oli mukana viisi eri yritystä ovi-, ikkuna-, keittiö-, kiintokaluste- ja liukuovivalmistajista. Witka Wood -mallisto on saanut myös tuotteekseen laajan ja innovatiivisen takkamalliston Linnatuli Oy:n kanssa toteutettuna yhteistyönä.

Muu tuotteet ja projektit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Witka on tullut tunnetuksi sittemmin myös ensimmäisenä suomalaisen oliiviöljybrändin ”Don Witka olive oil” kehittäjänä.[3] Hän on asunut talvikausiaan Espanjan Malagassa vuodesta 2013 alkaen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Witka Ville Fono.fi – Äänitetietokanta. Viitattu 23.6.2020.
  2. Ville Witka Elonetissä.
  3. https://www.sss.fi/2017/03/witka-loi-oliivioljybrandin/