Turun konservatorio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Konservatorion sisäänkäynti Crichtoninkadulla.
Sigyn-sali Varvintorilla.

Turun konservatorio ja musiikkiopisto (ruots. Åbo konservatorium) on yksi Suomen viidestätoista konservatoriosta. Turun konservatorio on musiikin ammatillista koulutusta sekä harrastepainotteista ja ammattiin tähtäävää tavoitteellista musiikin perusopetusta antava taideoppilaitos.

Konservatorion rehtorina toimii Juha Järvinen.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikinopetuksen peruslähtökohtana on klassinen traditio. Opetusta annetaan kaikissa soittimissa huomioiden kunkin instrumentin tyylilliset ominaispiirteet. Sivuaineilla ja oheiskursseilla luodaan laaja tarjonta sävellyksestä, improvisoinnista, vapaasta säestyksestä sekä eri musiikkikulttuureista ja tyylilajeista, muun muassa kansanmusiikista sekä pop- ja jazzmusiikista. Musiikkiteknologia ja tietotekniikka ovat keskeisessä asemassa kaikilla koulutusasteilla.

Tanssi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun konservatorion tanssikoulutuksen pääsuuntaukset olivat nykytanssi sekä jazz- ja populaaritanssi. Koulutus kehitti laaja-alaisesti tanssijan työn eri osa-alueita: tanssiteknisiä taitoja, luovuutta, esiintymis- ja ilmaisutaitoja sekä tanssitietoutta, yhteistyö- ja produktiotuotannollisia taitoja. Musiikin ja tanssin koulutus samassa taideoppilaitoksessa loivat synergiaetuja ja monipuolistivat opiskelijoiden opintomahdollisuuksia. Tanssijan perustutkintokoulutus lakkautettiin keväällä 2015.[1]

Toimitilat, oppilaat ja opettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konservatorion toimitilat sijaitsevat Aurajoen rannalla vanhan köysitehtaan ja telakkahallin vuonna 1994 uudistetuissa ajanmukaisissa tiloissa. Rakennuksen uudistustyö on saanut mm. Vuoden teräsrakenne -palkinnon 1994.[2] Opetus- ja harjoitteluluokkien lisäksi käytössä ovat 395-paikkainen Sigyn-sali, 120-paikkainen Crichton-sali sekä auditorio. Opiskelijoita konservatoriossa on lähes tuhat, joista ammattiin opiskelevien osuus on 80. Opettajia Turun konservatoriossa on kaikkiaan noin 120. Konservatorion toimintaa ylläpitää Turun konservatorion kannatusyhdistys – Garantiföreningen för Åbo Konservatorium ry.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Toivonen, Sari: Turun konservatorio lakkauttaa tanssijan koulutusohjelman Yle Uutiset. 10.9.2014. Viitattu 4.5.2015.
  2. Teräsrakennepalkinnot 1980-2010 Teräsrakenneyhdistys. Viitattu 6.4.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]