Teijo-talot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teijo-Talot on suomalainen rakennusalan yritys, joka on erikoistunut toimittamaan tehtaalla täysin valmiiksi rakennettuja moduuleista koostuvia tilakokonaisuuksia. Betoniperustus kulkee kiinteästi moduulitoimituksen mukana.

Yrityshistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teijo-Talot Oy on perustettu vuonna 2000 Perniön Teijolle. Tehdas valmistaa rakennuksia, jotka rakennetaan kiinteitä perustuksia myöten valmiiksi tehtaalla ja kuljetetaan rakennuspaikalle. Siirron mahdollistaa erityinen alun perin hyötymallisuojattu nostomenetelmä. Tehtaiden nykyinen tuotantokapasiteetti on noin 250 modulia tai rakennusta vuodessa.[1]

Perniön tehtaan lisäksi perustettiin tuotantolaitokset Keski-Pohjanmaan Halsualle, Hämeeseen Tuulokseen, Savoon Varkauteen ja Lappiin Sodankylään. Tehtaat olivat itsenäisiä (Teijo-Talot Oy, Teijo-Talot Pohjanmaa Oy, Teijo-Talot Häme Teijo-Talot Savo ja Teijo-Talot Lappi Oy) joilla oli yhteinen valmistuskonsepti, markkinointi ja tuotemerkki. Kaikki viisi toimivaa tehdasta ja Teijo-Rent Oy fuusioituvat yhdeksi yhtiöksi 1.6.2015[2].[1] Kuluttajille suunnatut pientalotoimitukset loppuivat keväällä 2018. Nykyään Teijo-Talot rakentaa pääasiassa kouluja, päiväkoteja, terveysasemia, hoivakoteja sekä toimisto- ja tuotantotiloja julkiselle sekä yksityiselle sektorille.

Tuotantokonsepti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teijo-Talot valmistetaan tehtaalla valmiiksi joko yhtenä kokonaisena tai useampana rakennusmoduulina. Moduulit toimitetaan täysin valmiina tontille, jonne on tehty Teijo-Talojen maarakennusohjeiden mukaan sorapatja salaojineen. Rakennuspaikalla talo kytketään teräsbetonilaatassa olevan asennusaukon kautta vesi-, viemäri- ja sähköverkkoihin. Yhdessä osassa toimitettavat rakennukset ovat jo jopa saman päivän aikana käyttöönottovalmiina ja käyttöönottotarkastettuina. Modulaarisuus ei rajoita tilakokonaisuuden kokoa. Suurempia kokonaisuuksia saadaan käyttämällä useampia moduuleja. Yksittäisen moduulin maksimikoko on kuljetussyistä 7 x 14,5 metriä.[3]

Mallisuojatun nostomenetelmän sekä erityisen teräsbetonilaatan ansiosta rakennukset voidaan myöhemmin siirtää helposti toiseen rakennuspaikkaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Historia, Teijo-Talot Oy (luettu 23.7.2008)
  2. YTJ-tietopalvelu (haku: "teijo talot") Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä. Patentti- ja rekisterihallitus. Viitattu 24.7.2008.
  3. Toimitus, Teijo-Talot Oy (luettu 23.7.2008)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]