Habitare

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuoden 1979 Habitare-messujen julisteessa esiintyy Alvar Aallon tunnettu jakkara.

Habitare on vuodesta 1970 lähtien järjestetty suomalainen huonekalu-, sisustus- ja design-Messutapahtuma. Se pidetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Habitare järjestettiin aikaisemmin joka toinen vuosi.

Habitaressa esillä oleviin tuoteryhmiin lukeutuvat kodin ja julkitilojen huonekalut, tekstiilit, keittiöt, kodin tekniikka, kylpyhuoneet ja saunat, lifestyle, materiaalit ja tarvikkeet, pintamateriaalit, sisustustuotteet ja -palvelut, takat ja tulisijat, talopaketit, valaistus, tekstiilit, taidekäsityö, koulutus, julkaisut ja palvelut.

Habitaren teema-alueet ovat Habitare Digi, Habitare Light, Habitare Start-up ja lasten oma Habi Kids -alue. Ahead!-halli esittelee nykymuotoilua, muotoilun klassikoita, materiaaleja sekä ratkaisuja sisustamiseen. Alueen teema vaihtuu vuosittain.

Lisäksi Habitaressa on 11 erikoisnäyttelyä, joista The Block nostaa esiin nuoria suunnittelijoita ja heidän tuotteitaan, United Stories -myyntinäyttelyn tuotteet ovat puolestaan syntyneet aasialaisten ja suomalaisten muotoiluyritysten yhteistyönä. Signals-näyttely esittelee tulevaisuuden trendejä ja hiljaisia signaaleja, Far Ahead tulevaisuuden materiaaleja ja Signature yhdistää muotoilun ja nykytaiteen. Messukeskuksen ja Aalto-yliopiston Habitare-suunnittelukilpailussa palkitaan Valo-Aika-Tila -teos, jossa aistiminen ja kokeminen on mahdollisimman intensiivistä.

Habitaressa vierailee vuosittain 60 000–90 000 kävijää. Messukeskuksessa järjestetään Habitaren kanssa samanaikaisesti neljä muuta tapahtumaa: antiikin, vintagen ja vanhan taiteen tapahtuma Antiikki, äänen- ja kuvantoistolaitteiden tapahtuma HighEnd, muotoilun ja tilasuunnittelun ammattilaistapahtuma Showroom sekä lifestyletuotteiden myyjien ja ostajien tapahtuma Forma.

Vuonna 2017 Habitareen tulee japanilainen lifestyleketju MUJI, joka on pop up -myymäläkonseptillaan ensimmäistä kertaa messuilla Euroopassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]