Ville Virkkunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ville Valtteri Virkkunen (s. 25. helmikuuta 1976 Alahärmä) on suomalainen teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija. Virkkunen on viime vuosina kirjoittanut ja ohjannut paljon musiikkiteatteria, mm. Jaakko Teppo -musikaalin Onnen kerjäläiset ja Esa Pakarinen 100v -juhlavuoden esityksen Rillumarei revyy ja Mikko Alatalon musiikkiin pohjautuvan Ihmisen ikävä toisen luo - musikaalin. Virkkunen haluaa kirjoittajana tehdä viihdettä, jossa yhdistyy itku ja nauru. "Jotkut ovat nimittäneet minua rillumareimieheksi, ja sitä minä olen koko sydämelläni, ja ylpeä siitä.". Virkkunen on kirjoittanut ja dramatisoinut noin 35 näytelmää ja ohjannut noin 50 näytelmää.

Virkkunen on mukana politiikassa Espoon kulttuurilautakunnassa Kokoomuksen edustajana. Tämän lisäksi hän on työskennellyt kansanedustaja Sanna Lauslahden avustajana eduskunnassa 2015–2018 ja kansanedustaja Kaj Turusen avustajana huhtikuusta 2018 huhtikuuhun 2019. Tällä hetkellä hän toimii kansanedustaja Marko Kilven avustajana. Hän oli Suomen Teatteriohjaajat ja dramaturgit ry:n hallituksen jäsen 2016–2019 ja Teatteri- ja mediatyöntekijäliiton Temen hallituksen jäsen 2018–2019.

Virkkunen juonsi yhdessä kansanedustaja Sanna Lauslahden kanssa Radio Ravussa ohjelmaa Ytimessä - Lauslahti & Virkkunen vuonna 2015.

Ville Virkkunen julkaissut kaksi runokirjaa, Karumaa (2018) ja Arjen harmaa valo (2019).