Viivi Avellán

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Viivi Avellan)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viivi Elina Avellán (s. 3. kesäkuuta 1977) on suomalainen toimittaja ja juontaja. Vuodesta 2013 lähtien Avellán on ollut Fore-golflehden päätoimittaja ja Nelosen urheilumakasiiniohjelman Elixirin tuottaja. Avellán on muun muassa kirjoittanut Tammen vuonna 2006 julkaiseman Sinkkunaisen käsikirjan.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulutukseltaan Avellán on yo-merkonomi ja hän on käynyt Sanoma Magazinesin toimittajakoulun. Avellán työskenteli vuosina 1999–2004 Nelosen urheilu-uutisten toimittajana ja ankkurina. Televisiossa Avellán on myös toiminut golfohjelma Draivin toimittajana sekä All Stars-visailun ja MTV3:n Viihdeuutisten ja Huvipuiston[1] juontajana. Avellán on työskennellyt myös vapaana toimittajana muun muassa Ilta-Sanomissa, Golf Digestissa ja muissa eri aikakauslehdissä.

Avellán omistaa juonto- ja toimitusalan yrityksen Awell Entertainment Oy. Vuonna 2012 Avellánin yritys julkaisi jääkiekkoaiheisen Leijona on kuningas -kirjan yhteistyössä Suomen jääkiekkoliiton kanssa. Avellán oli ehdolla europarlamenttivaaleissa 2004 Kokoomuksen ehdokkaana. Avellán avioitui kesäkuussa 2013.

Vuonna 2008 Avellán aiheutti kohua rasistisiksi tulkituilla kommenteillaan. Hän muun muassa kuvaili miesmakuaan arjalaishenkiseksi.[2]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.