Viivi Avellán

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Viivi Avellan)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

  Viivi Elina Avellán (s. 3. kesäkuuta 1977)lähde? on suomalainen toimittaja ja juontaja. Vuodesta 2013 lähtien Avellán on ollut Fore-golflehden päätoimittaja ja Nelosen urheilumakasiiniohjelman Elixirin tuottaja. Avellán on muun muassa kirjoittanut Tammen vuonna 2006 julkaiseman Sinkkunaisen käsikirjan.

Elämä ja ura

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulutukseltaan Avellán on yo-merkonomi ja hän on käynyt Sanoma Magazinesin toimittajakoulun. Avellán työskenteli vuosina 1999–2004 Nelosen urheilu-uutisten toimittajana ja ankkurina. Televisiossa Avellán on myös toiminut golfohjelma Draivin toimittajana sekä All Stars -visailun ja MTV3:n Viihdeuutisten ja Huvipuiston[1] juontajana. Avellán on työskennellyt myös vapaana toimittajana muun muassa Ilta-Sanomissa, Golf Digestissa ja muissa eri aikakauslehdissä.

Avellán omistaa juonto- ja toimitusalan yrityksen Awell Entertainment Oy. Vuonna 2012 Avellánin yritys julkaisi jääkiekkoaiheisen Leijona on kuningas -kirjan yhteistyössä Suomen jääkiekkoliiton kanssa. Avellán oli ehdolla europarlamenttivaaleissa 2004 Kokoomuksen ehdokkaana. Avellán asui Sveitsissä 2009-2012. Avellán avioitui kesäkuussa 2013 ja muutti 2016 Singaporeen, jossa hän toimi maajohtajana Innovation Home Singaporen toimistolle.

  1. Viivi Avellán kesätyöstään: Juonnan vaikka nakuna MTV3. 8.6.2012. Viitattu 8.6.2012.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.