Verkkokurssi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Opetusvälineitä

Verkkokurssi on kurssiselvennä, jonka voi suorittaa kokonaan verkon välityksellä. Verkkokurssit täydentävät usein toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitosten kurssitarjontaa, mutta verkkokursseja voivat tarjota täysin avoimina ja ilmaisina mitkä tahansa yritykset, yhdistykset tai yhteisöt. Opetus verkkokurssilla on etäopetusta ja opiskelu etäopiskelua; fyysistä läsnäoloa luokkahuoneessa ei edellytetä tai edes mahdollisteta. Joitain kursseja tarjotaan tavanomaisen lähiopetusmuodon lisäksi vaihtoehtoisesti verkkokurssina, jolloin opiskelijat voivat valita itselleen sopivimman suoritustavan.

Verkkokurssi ilmenee tyypillisesti verkkosivuna, jossa kuvaillaan kurssin sisältö, aikataulu, esivaatimukset, opettaja sekä arvostelukriteerit.kenen mukaan? Sivulla on myös kurssin aineisto, joko kirjaluettelona tai verkkolinkkeinä, sekä mahdolliset harjoitteet ja tehtävät. Verkkokurssin läpipääsy voi edellyttää tentin läpäisyä, mutta suoritus voidaan hyväksyä myös oppimispäiväkirjan, ryhmätyön tai muun suorituksen perusteella.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tissari, Varpu: ”Teoreettisia ja metodologisia lähtökohtia virtuaaliyliopiston verkkokurssin opettajien ja suunnittelijoiden käsityksien tutkimiseksi”, Tuovi 2: Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa 2004 -konferenssin yhteydessä pidetyn tutkijatapaamisen artikkelit, s. 92-98. Tampere: Tampereen yliopiston hypermedialaboratorio, 2005. ISBN 951-44-6038-3. Teoksen verkkoversio (pdf) (viitattu 21.7.2014).
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.