Vaasanpuistikko (Helsinki)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaasanpuistikko. Sörnäisten metroaseman sisäänkäynti oikealla.

Vaasanpuistikko (ruots. Vasaskvären, epävirallisesti myös Vaasanaukio) on Helsinginkadun, Vaasanpolun ja Pengerpolun rajaama alue Helsingin Sörnäisten metroaseman läntisen uloskäynnin ympärillä, niin kutsutun Sörnäisten kurvin alueella. Vaikka Vaasanpuistikko sijaitsee Alppiharjun kaupunginosassa, mielletään se yleensä kuuluvaksi osaksi Kalliota. Vaasanpuistikko yhdistyy Vaasankatuun.

Vaasanpuistikon ympärillä sijaitsevat muun muassa metroasema, panttihuutokauppa, itsepuolustuskoulu, kuntosali, autokoulu ja S-market. Sen läheisyydessä on useita baareja, pizzerioita ja muita ravitsemusliikkeitä.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistö esitti vuonna 2007 aukion nimeämistä Arto Mellerin aukioksi runoilija Arto Mellerin mukaan, mutta esitys ei saanut vastakaikua.[1]

Huumekaupasta ja asunnottomista tunnettu Vaasanpuistikko[2] tunnetaan myös lempinimillä Piritori ja Ikuisen vapun aukio.[1][3][4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Riku Jokinen: Kurvin aktiivit aikovat rauhoittaa Ikuisen vapun aukion Helsingin Sanomat 13.4.2007. Viitattu 23.6.2014.
  2. HS Helsinki | ”Pienikin tökkäys ja nyrkit on esillä” – Piritorin remontti puski levottomuudet yhteen tiettyyn pisteeseen, jossa ohikulkijoiden pitää olla tarkkana Helsingin Sanomat. 7.4.2022. Viitattu 19.5.2022.
  3. Puukkobulevardi päättyy Piritorille. Helsingin Sanomat, 6.8.2010. Sanoma News.
  4. Koivisto, Janne: Palautusastioihin jätetty jo yli 200 huumeruiskua Hs.fi. 18.8.2013. Sanoma Media Finland. Viitattu 23.6.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Vaasanpuistikko (Helsinki).

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.