Työturvallisuuskortti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Työturvallisuuskortti on työpaikoilla työturvallisuuden edistämiseksi kehitetty menettely. Kortin saa käytyään kurssin, joka sisältää tietoa työpaikan riskeistä ja työskentelystä riskien kanssa. Työturvallisuuskortti on Työturvallisuuskeskus ry:n omistama tuotemerkki.lähde?

Työturvallisuuskortin tavoitteena on parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä, tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla, antaa perustietoa työsuojelusta, vähentää eri tilaajien antamaa päällekkäistä koulutusta ja herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen[1]. Koulutukseen kuuluu kirjallinen tentti, joka voidaan suorittaa yhdessä tai kahdessa osassa. Jos kurssilaisella on lukemiseen tai oppimiseen liittyviä vaikeuksia, tentti on mahdollista toteuttaa suullisesti, mistä kannattaa sopia kouluttajan kanssa etukäteen. Jos tenttiä ei läpäise, sen voi uusia kaksi kertaa.[2]

Kortin voimassaolo on viisi vuotta.[3]

Työturvallisuuskorttikouluttajan edellytykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työturvallisuuskorttikursseja ovat oikeutettu pitämään kouluttajat, jotka täyttävät kouluttajakriteerit ja ovat suorittaneet kaksipäiväisen työturvallisuuskorttikouluttajakoulutuksen.lähde?

Työturvallisuuskortin käyttöönotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työturvallisuuskortin käyttöönotto on työpaikoille vapaaehtoista. Ensisijainen tarkoitus on ollut kehittää yhteisten työpaikkojen (alihankkijat ja päämiehet samalla työmaalla) turvallisuutta. Kortti ei kuitenkaan korvaa uusien työntekijöiden työpaikkakohtaista perehdyttämistä. Kortti soveltuu ja sitä myös käytetään muillakin esimerkiksi teollisuuden työpaikoilla.selvennä Kortin käytöllä on todettu olevan myönteinen vaikutus työpaikkojen turvallisuuden kehittymiseen.lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Työturvallisuus: Työturvallisuuskorttikoulutus Työturvallisuuskorttikoulutus. Viitattu 30.5.2017. (englanniksi)
  2. Työturvallisuuskortti: Työturvallisuuskortti Työturvallisuuskortti. 30.05.2017. Työturvallisuuskortti. Viitattu 30.05.2017.
  3. Työturvallisuuskeskus: Työturvallisuuskortti Työturvallisuuskeskus. Viitattu 14.03.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.