Tulityökortti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tulityökortti on todistus tulitöiden turvallisuustutkinnon suorittamisesta. Turvallisuustutkinnon suorittamisesta saa tulityökortin, joka on saatavana myös mobiiliversiona. Kortilla voi osoittaa pätevyyden tulityömenetelmiin liittyvien vaarojen tunnistamiseen.

Tulityökoulutuksella pyritään siihen, että tulityötä tekevä ymmärtää työhön liittyvät riskit ja osaa toteuttaa sen vaatimat turvatoimet ennen työn aloittamista, tulityön aikana ja sen jälkeen.[1]

Tulitöissä koulutussuorituksia on tähän mennessä yli 1,74 miljoonaa koulutussuoritusta.[2]

Vakuutusalan suojeluohjeet edellyttävät, että työntekijällä ja tulityöluvan myöntäjällä on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön myöntämä voimassa oleva tulityökortti. [2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Finanssialan Keskusliiton, Suomen Palopäällystöliiton, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön, Kattoliiton ja Rakennusliiton asiantuntijat.: Ryhdyttäessä tulitöihin, s. 4. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, 2019.
  2. a b Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö: Purkurauta -verkkolehti Purkurauta -verkkolehti. Ilmestynyt helmikuussa 2019. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Arkistoitu 20.2.2019. Viitattu 20.2.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.