Tuomas Heikkinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuomas Heikkinen
Henkilötiedot
Muusikko
Tyylilajit Hard rock
Heavy metal
Soittimet Kitara
Yhtyeet Leverage

Tuomas Heikkinen (s. 18. elokuuta[1] 1969lähde?) on suomalainen kitaristi, musiikkituottaja sekä entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja ja nykyinen valmentaja. Hän on Vaahteraliigassa pelaavan United Newland Crusadersin päävalmentaja kaudesta 2021 alkaen ja Suomen miesten lippupallomaajoukkueen päävalmentaja.[2] Heikkinen on valmentanut aikaisemmin muun muassa Suomen amerikkalaisen jalkapallon miesten maajoukkuetta, Helsinki Roostersia, ja Espoo Coltsia.[3] Hänet on valittu Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton vuoden valmentajaksi viisi kertaa. Heikkinen on SAJL:n Hall of Famen jäsen numero 12.[4]

Heikkinen soittaa kitaraa hard rock -yhtye Leveragessa. Hän myös säveltää ja sanoittaa suurimman osan yhtyeen kappaleista. Heikkinen opettaa myös musiikkikoulu Taukossa. Tärkeimmiksi musiikillisiksi vaikuttajikseen Heikkinen on nimennyt Ritchie Blackmoren ja Eddie Van Halenin. Hän on tehnyt kappaleita muun muassa Ari Koivuselle.

Diskografia Leveragen kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet ja EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuomas Heikkinen metalfromfinland.com. Arkistoitu .
  2. Tuomas Heikkisestä miesten lippupallomaajoukkueen päävalmentaja Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry. 30.4.2021. Viitattu 15.6.2021.
  3. SAJL: Crusaders tavoittelee menestystä Tuomas Heikkisen johdolla Vaahteraliiga. 23.10.2020. Viitattu 15.6.2021. (englanniksi)
  4. 30 vuotta jenkkifutista Suomessa – Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton historiikki (PDF-dokumentti) 2009. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto.
Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.