Trini Kwan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Trini Kwan
Trini76.jpg
Näyttelijä(t) Thuy Trang
Ensiesiintyminen Day of the Dumpster (Mighty Morphin Power Rangers)
Viimeinen
esiintyminen
The Power Transfer 2 (Mighty Morphin Power Rangers)
Henkilötiedot
Status Lopettanut
Sukupuoli Nainen
Kotipaikka Angel Grove
Suhteet
Vanhemmat Mr. Kwan (isä)
Mrs. Kwan (äiti)
Tädit ja sedät Howard
Serkut Sylvia

Trini Kwan on kuvitteellinen henkilö Power Rangers -universumissa, joka oli mukana Mighty Morphin Power Rangersin ensimmäisellä ja osittain toisella tuotantokaudella. Hän oli ensimmäinen keltaista asua käyttänyt Power Ranger. Häntä näytteli amerikanvietnamilainen näyttelijä Thuy Trang.[1]

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mighty Morphin Power Rangers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun viisas ja hyväntahtoinen tietäjä Zordon havaitsi vuosituhansia sitten vangitsemansa avaruusnoita Rita Repulsan karanneen hän valitsi Trinin yhdessä Jason Lee Scottin, Zack Taylorin, Billy Cranstonin ja Kimberly Hartin kanssa suojelemaan maailmaa. Zordon antoi viisikolle voimakolikot, joiden avulla he pystyivät muuttumaan Power Rangereiksi. Zordon antoi heille myös Dinozordit, jotka yhdistämällä he pystyivät muodostamaan Megazordin ja taistelemaan sen avulla Ritan suurentamia hirviöitä vastaan. Trini valittiin myötätuntonsa, nokkeluutensa ja taistelutaitojensa perusteella Keltaiseksi Power Rangeriksi ja sai ohjattavakseen Sapelihammastiikeri Dinozordin.[2][3] Hänellä oli aseinaan kaksi voimatikaria[4]. Toisella tuotantokaudella, kun rangerit siirtyivät käyttämään Thunderzordeja Dinozordien sijasta sai Trini uudeksi zordikseen Griffin Thunderzordin[5].

Ensimmäisen kerran Trini nähtiin Mighty Morphin Power Rangersin ensimmäisessä jaksossa tekemässä kata-harjoittelua. Trini oli hyvin taitava kungfussa. Hän oppi myöhemmin taistelutekniikan, jossa imitoitiin rukoilijasirkan liikkeitä[6]. Trinin taistelutekniikka sisälsi salamannopeita liikkeitä ja voimakkaita korkeita potkuja. Hän pyrki voittamaan vihollisensa mahdollisimman vähäisellä voimankäytöllä. Trini oli yksi älykkäimmistä ryhmän jäsenistä ja hän joutui usein kääntämään Billyn teknologiapuheita muille rangereille.

Trini oli yleensä kohtelias, rauhallinen ja lämmin. Hän oli tunnettu omistautumisestaan maailman pelastamisessa ja toisten suojelemisessa. Trini oli myös luonnonsuojelija[4][7]. Hänellä oli vahva käsitys kunniasta[6]. Hän oli valmis ponnistelemaan ja asettamaan itsensä vaaroille alttiiksi läheistensä puolesta. Trini keräsi myös nukkeja[8]. Toisella tuotantokaudella Trini oli ihastunut Richieen, joka oli uusi oppilas hänen koulussaan[9]. Aluksi he molemmat olivat liian hermostuneita puhumaan toisilleen. Lopulta Richie sai kuitenkin kysyttyä Triniä opiskelemaan kanssaan[10].

Trinin vanhemmat nähtiin ensimmäisellä tuotantokaudella Angel Groven lukion vanhempainillassa[11]. Hänellä tiedetään olleen myös ainakin serkku Sylvia, jonka kanssa rangerit kävivät huvipuistossa[12] ja tiedettä harrastava setä Howard, joka oli myös taistelulajien taitaja[13].

Kun Thuy Trang (Trini), Austin St. John (Jason) ja Walter Jones (Zack) jättivät sarjan toisen tuotantokauden puolivälissä sopimuskiistojen takia heidän hahmonsa kirjoitettiin ulos sarjasta. Trini, Jason ja Zack valittiin osallistumaan Sveitsissä järjestettävään maailmanrauhankokoukseen ja heidän voimansa siirrettiin kolmelle uudelle teinille. Trinin voimat siirrettiin Aisha Campbellille[14]. Ei tiedetä mitä Trini teki maailmanrauhankokouksen jälkeen, vaikka Jason palasi myöhemmin sarjassa Power Rangers Zeo, elokuvassa Power Rangers turbovaihteella ja sarjan kymmenvuotista taivalta juhlineessa Power Rangers Wild Forcen jaksossa "Forever Red".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. "Ex-student Is Now Majoring In Stardom", Orlando Sentinel. Luettu 2012-10-17. 
 2. "From Power Bow to Hip-Hop-Kido", The Baltimore Sun. Luettu 2012-09-23. 
 3. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Day of the Dumpster"
 4. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Teamwork"
 5. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Mutiny II"
 6. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Plague of the Mantis"
 7. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Clean-up Club"
 8. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "For Whom the Bell Trolls"
 9. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Beetle Invasion"
 10. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Two for One"
 11. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Return of an Old Friend I-II"
 12. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "No Clowning Around"
 13. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Dark Warrior"
 14. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Power Transfer I-II"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]