Walter Jones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Walter Jones
Walter Jones PersaCon-tapahtumassa vuonna 2009.
Walter Jones PersaCon-tapahtumassa vuonna 2009.
Henkilötiedot
Koko nimi Walter Emanuel Jones
Syntynyt 30. marraskuuta 1970 (ikä 48)
Yhdysvallat Detroit, Michigan
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1992–
Merkittävät roolit Zack Taylor
(Mighty Morphin Power Rangers)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Walter Emanuel Jones (s. 30. marraskuuta 1970 Detroit, Michigan) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja tanssija, joka tunnetaan parhaiten televisiosarjasta Mighty Morphin Power Rangers.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistuttuaan Chula Vista High Schoolista Jones siirtyi opiskelemaan näyttelemistä, laulamista ja tanssimista. Muutamaa vuotta myöhemmin Jones päätyi näyttelijäksi esiintyen elokuvissa Mustat donkkaa tykimmin ja Malcolm X. Elokuvien jälkeen hän tuli tunnetuksi roolistaan Zack Taylorina ensimmäisenä Mustana Rangerina televisiosarjassa Mighty Morphin Power Rangers. Jones näytteli sarjassa vuosien 1993–1994 aikana yli 80 jaksossa ennen kuin jätti sarjan palkkaan liittyvien erimielisyyden vuoksi. Tuolloin myös Austin St. John ja Thuy Trang jättivät sarjan alipalkkauksen vuoksi. Jones jatkoi television parissa ja vieraili muun muassa sarjoissa Step by Step, Family Matters ja C.S.I., sekä esitti merkittäviä rooleja televisiosarjoissa Malibu Shores ja Space Cases. Jälkimmäisessä Jonesilla oli uransa toinen televisiosarjan päärooli. Hän palasi vielä Power Rangersin pariin vuosina 1999 ja 2002 toimiessaan Nightmaren äänenä Power Rangers Lost Galaxyssa ja Gerrokin äänenä Power Rangers Wild Forcessa.

Näyttelemisen ohella Jones toimii myös tanssijana ja tanssin opettajana. Hän muun muassa voitti vuonna 2004 Conga Room- ja Club Mayan World -tanssikilpailut.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Solo Sabor.com solosabor.com. Viitattu 26.2.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]