Jungle Fury Power Rangerit

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jungle Fury Power Rangerit[1] olivat eponyymejä päähenkilöitä vuoden 2008 Power Rangers -televisiosarjassa Power Rangers Jungle Fury. Tultuaan Pai Zhuan (Kiinaksi: 派爪, Pài Zhuǎ) jäseniksi ja opittuaan taistelulajeja mestari Maon opastuksessa pystyivät Casey, Lily ja Theo taistelemaan Dai Shitä ja hänen Rinshi Beastejään vastaan.[2]

Casey Rhodes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Casey Rhodes oli vasta alokas Pai Zhuassa, jonka henkieläin oli tiikeri. Hän puolusti aina oikeina pitämiään asioita eikä halunnut nähdä toisia ihmisiä kiusattavan. Kun Casey eräänä päivänä puolusti toista alokasta Jarrodin haukkuessa häntä, erotti Pai Zhuan johtaja mestari Mao Jarrodin. Mestari Mao oli nähnyt Caseyn potentiaalin ja valitsi hänet Jarrodin sijasta vartioimaan Dai Shin arkkua. Kun mestari Mao kuoli Dai Shin vapauduttua, lähtivät tulevat rangerit Ocean Bluff nimiseen kaupunkiin kohtaamaan uuden mestarinsa R.J:n, joka antoi Caseylle punaisen Jungle Fury Rangerin voimat.[3] Casey epäili aluksi kykyään toimia rangerina ja johtajana, koska tunsi olevansa paljon Lilyä ja Theoa kokemattomampi. Hän oli töissä muiden rangereiden tapaan Jungle Karma Pizzassa. Caseyllä oli paljon opittavaa tultuaan punaiseksi rangeriksi johtajuudesta ja johtamisesta. Hän oli myöhemmin usein liian itsevarma, joka kostautui välillä loukkaantumisina.[4] Casey löysi Lilyn ja Theon tapaan itselleen uuden mestarin, joka hänen tapauksessaan oli R.J:n isä mestari Finn. Mestari Finn opetti Caseytä käyttämään Shark Sabereita ja antoi henkieläimensä hain hänen käyttöönsä.[5] Kun Dai Shi voitti rangerit oppimiensa uusien taitojen avulla ja vangitsi R.J:n, oli rangereiden mentävä mestari Maon avulla vierailemaan henkimaailmassa ja oppittava kolmelta jo kaatuneelta mestarilta.[6] Siellä mestari Rilla testasi Caseytä ja lähetti hänet vanhaan huoneeseensa voittamaan lapsuuden pelkonsa kaapissa asuvasta hirviöstä. Casey läpäisi testin ja sai mestari Rillan gorillahengen käyttöönsä. Hän sai myös Jungle Master -voimat ja Claw Boosterit.[7]

Myöhemmin hän pystyi tarvittaessa kutsumaan apuun Hai Spirit Rangerin.[8] Kun Whiger varasti Caseyn tiikerihengen, ei hän pystynyt muuttumaan kunnolla rangeriksi. Whiger ei kuitenkaan onnistunut tuhoamaan Caseytä, jonka seurauksena Dai Shi vei häneltä hänen Rinzin-voimansa ja karkotti temppelistään. Casey auttoi ja ystävystyi heikossa kunnossa olleen Whigerin kanssa, joka antoi Caseylle häneltä viemänsä tiikerihengen takaisin ja auttoi pelastamaan muut rangerit. Sen jälkeen Whiger oli kuitenkin käyttänyt viimeisetkin voimansa, menetti fyysisen olomuotonsa ja katosi pois.[9] Kun Casey otteli taitokokeessaan mestari Finniä vastaan tullakseen Pai Zhuan mestariksi ei hän tiennyt mitä tehdä ja matki vain ystäviään. Sen takia hän epäonnistui.[10] Hänen nähtyä Jarrodin pelastaneen Camillen lähti hän Dai Shin temppeliin yrittämään vapauttaa Jarrodia Dai Shin vallasta vaikka kukaan muu ei häntä uskonutkaan. Hän taisteli Dai Shitä vastaan Dai Shin temppelissä ja palasi sieltä vapautuneen Jarrodin ja hyväksi kääntyneen Camillen kanssa. Toimiensa ansiosta hänestä tuli viimein Pai Zhuan mestari.[11] Viimeisen Dai Shitä vastaan käydyn taistelun jälkeen Casey alkoi opettaa Pai Zhuassa. Caseyn "tiikeritekniikka" perustui kiinalaiseen taistelulajiin nimeltä Hu Quan, jossa painotetaan voimaa ja tasapainoa.

Lily Chilman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lily Chilman on eloisa nuori nainen, jolla on henkieläimenään gepardi. Hän otti tehtävän keltaisena Jungle Fury Rangerina pelottomasti vastaan. Hän oppi myös mestari Phantin avulla hallitsemaan elefanttihenkeä ja Jungle Macea[12] sekä mestari Guinin avulla henkimaailmassa pingviinihenkeä[7]. Lilyn "geparditekniikka" perustui kiinalaiseen taistelulajiin nimeltä Wing Tsun, jonka periaatteita ovat suoraviivaisuus, tehokkuus ja liikkeiden taloudellisuus.

Theo Martin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theo Martin on älykäs ja taitava taistelija Pai Zhuassa, josta tuli Sininen Jungle Fury Ranger. Hänen henkieläimensä on jaguaari. Hänellä oli opittavaa ryhmätyöskentelystä. Hän oppi mestari Swoopin avulla hallitsemaan lepakkohenkeä ja Jungle Faneja[13] sekä mestari Lopen avulla henkimaailmassa antilooppihenkeä[7]. Hänellä oli myös identtinen kaksoisveli nimeltään Lewin[14]. Theon "jaguaaritekniikka" perustui kiinalaiseen taistelulajiin nimeltä Piguaquan. Hän oli ihastunut Lilyyn, jota hän pyysikin ulos sarjan viimeisessä jaksossa.

Robert "R.J." James[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Robert "R.J." James on Jungle Karma Pizza -ravintolan omistaja, josta tuli Jungle Fury Power Rangereiden uusi mestari kun mestari Maon menetti fyysisen olomuotonsa[3]. Hän jatkoi rangereiden kouluttamista ja valmisti heille heidän aseensa. Hänellä oli vaikeuksia oman henkieläimensä suden kanssa, jonka seurauksena hän muuttui myöhemmin hetkeksi ihmissudeksi.[15] Saatuaan henkieläimensä taas hallintaansa tuli hänestä Jungle Fury Wolf Ranger ja hän liittyi muiden rangereiden rinnalle taisteluun Dai Shitä vastaan.[16] R.J. oli ensimmäinen Power Ranger, joka käytti violetin/purppuran väristä asua. R.J:n "susitekniikka" pohjautui thainyrkkeilyyn, joka yhdistelee kyynärpäillä ja polvilla suoritettavia iskuja. Toisin kuin muut rangerit, R.J. ei itse käyttänyt aseita vaikka niitä muille valmistikin.

Dominic "Dom" Hargan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dominic "Dom" Hargan oli entinen Pai Zhuan oppilas, jonka mestari Mao oli lähettänyt ennen sarjan tapahtumia etsimään elämänsä tarkoitusta[17]. Kuuden vuoden etsinnän jälkeen hän löysi sen Jungle Karma Pizzasta tultuaan Power Rangeriksi. Rangerit hyväksyivät hänet jäseneksi hänen pelastettua Franin tippuvan kyltin alta.[18] Hänen henkieläimensä on valkosarvikuono, joten hänestä tuli Jungle Fury Rhino Ranger. Hän käytti Control Daggeria Rhino Steel Zordin kutsumiseen, koska hän ei muodostanut sitä suoraan henkieläimestään. Hänestä ei koskaan tullut mestaria kuten muista rangereista. Viimeisessä jaksossa hän päätti lähteä matkustelemaan ja kysyi Frania mukaansa. Dominicin "sarvikuonotekniikka" pohjautui karateen. Hän tehosti iskujaan Rhino Bladella.

Spirit Rangerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spirit Rangerit luotiin alun perin taistelemaan Power Rangereita vastaan. Ne luotiin Phantom Beast Generalien vangittua mestari Swoopin, mestari Finnin ja mestari Phantin ja kanavoitua heidän voimiaan kristallisilmien kautta.[19] Mestarien päästyä vapaaksi ohjasivat he Spirit Rangereita omilla liikkeillään. He antoivat myöhemmin myös Power Rangereille taidon kutsua Spirit Rangereita tarvittaessa apuun kutsumalla kutakin henkieläintä taistelemaan rinnallaan.[8] Viimeisessä taistelussa Spirit Rangerit taistelivat mestariensa ja Power Rangereiden rinnalla.

 • Elefantti Spirit Ranger - Syntyi, kun elefenttihenki muuttui Power Rangeriksi. Luotiin alun perin taistelemaan Power Rangereita vastaan mestarin Phantin eläinhengen yhdistyttyä kristallisilmän kanssa. Sen pystyi kutsumaan joko mestari Phant tai Keltainen Ranger. Se taisteli mestari Phantin liikkeillä ja käytti aseenaan taisteluissa Jungle Macea. Sen rangerasu muistutti hieman Jungle Master Modea. Taisteli viimeisessä taistelussa mestari Phantin rinnalla.
 • Hai Spirit Ranger - Syntyi, kun haihenki muuttui Power Rangeriksi. Luotiin alun perin taistelemaan Power Rangereita vastaan mestarin Finnin eläinhengen yhdistyttyä kristallisilmän kanssa. Sen pystyi kutsumaan joko mestari Finn tai Punainen Ranger. Se taisteli mestari Finnin liikkeillä ja käytti aseinaan taisteluissa Shark Sabereita. Sen rangerasu muistutti hieman Jungle Master Modea. Taisteli viimeisessä taistelussa mestari Finnin rinnalla.
 • Lepakko Spirit Ranger - Syntyi, kun lepakkohenki muuttui Power Rangeriksi. Luotiin alun perin taistelemaan Power Rangereita vastaan mestarin Swoopin eläinhengen yhdistyttyä kristallisilmän kanssa. Sen pystyi kutsumaan joko mestari Swoop tai Sininen Ranger. Se taisteli mestari Swoopin liikkeillä ja käytti aseinaan taisteluissa Jungle Faneja. Sen rangerasu muistutti hieman Jungle Master Modea. Taisteli viimeisessä taistelussa mestari Swoopin rinnalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Power Rangers Jungle Furyn viralliset sivut (englanniksi)
 2. "Power Rangers Jungle Fury - Into the Jungle (Vol. 1)", DVD Talk. Luettu 2010-08-22. 
 3. a b Power Rangers Jungle Fury: Jakso 1: "Welcome to the Jungle I"
 4. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 4: "A Taste of Poison"
 5. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 12; "One Master Too Many"
 6. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 13: "Ghost of a Chance I"
 7. a b c Power Rangers Jungle Fury: Jakso 14; "Ghost of a Chance II"
 8. a b Power Rangers Jungle Fury: Jakso 25; "One Last Second Chance"
 9. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 28; "The Spirit of Kindness"
 10. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 30: "To Earn Your Stripes"
 11. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 31: "Path of the Righteous"
 12. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 8: "Way of the Master"
 13. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 10: "Blind Leading The Blind"
 14. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 24: "Blue Ranger, Twin Danger"
 15. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 15: "Bad to the Bone"
 16. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 16: "Friends Don't Fade Away"
 17. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 20: "Dash for the Dagger"
 18. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 19; "Path of the Rhino"
 19. Power Rangers Jungle Fury: Jakso 23: "Fear and the Phantoms"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Rangers Jungle Fury RangerCentralissa