Trapanin maakunta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Trapanin maakunta
Governo trapani.JPG
Trapani in Italy.svg
Sijainti
Valtio Italia
Hallinto
 – hallinnollinen keskus Trapani
Pinta-ala 2 469,62[1] km²
Väkiluku (31.12.2015) 435 765[2]
 – väestötiheys 176 as./km²
Provincia Regionale di Trapani

Trapanin maakunta (ital. Provincia di Trapani, sisiliaksi Pruvincia di Tràpani) on yksi Italian maakunnista. Se sijaitsee Sisilian saaren länsiosassa rajoittuen idässä Palermon metropolikaupunkiin ja kaakossa Agrigenton maakuntaan sekä etelässä, lännessä ja pohjoisessa Välimereen.

Trapanin maakunnan pinta-ala on 2 470 km² ja asukasluku vajaat 440 000. Maakunta muodostuu 24 kunnasta, pääkaupunki on Trapani. Muita merkittäviä kohteita ovat muun muassa Segesta, Gibellina, Erice, Castelvetrano, Alcamo, Marsala, Mazara del Vallo, Castellammare del Golfo ja Mozia. Myös läheiset Pantellerian saari sekä Egadisaaret kuuluvat hallinnollisesti Trapanin maakuntaan.

Sisilian maakunnat ja metropolikaupungit.

Trapanin maakunnassa tuotetaan viiniä enemmän kuin koko Toscanan ja Piemonten alueillalähde?.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Istat - Istituto Nazionale di Statistica: Altitudini dei comuni tramite DEM Italian kuntien pinta-alat ja korkeus merenpinnasta. Viitattu 10.5.2017. (italiaksi)
  2. Istat - Istituto Nazionale di Statistica: Demographic Balance for the year 2015 and Resident Population from on 31st December Italian tilastokeskuksen väestötilasto alueittain, maakunnittain ja kunnittain. Viitattu 10.5.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]