Ragusan maakunta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ragusan maakunta
Palazzo della provincia di Ragusa S1.jpg
Ragusa posizione.png
Sijainti
Valtio Italia
Alue Sisilia
Hallinto
 – hallinnollinen keskus Ragusa (Italia)
Pinta-ala 1 614 km²
Väkiluku (2007) 309 280
Provincia Regionale di Ragusa

Ragusan maakunta (ital. Provincia di Ragusa, sisiliaksi Pruvincia di Rausa) on Sisilian saarella sijaitseva Italian maakunta. Se rajoittuu etelässä ja lännessä Välimereen, idässä Syrakusan maakuntaan, pohjoisessa Catanian maakuntaan ja luoteessa Caltanissettan maakuntaan.

Ragusan maakunnan pinta-ala on 1 614 km² ja asukasluku hieman alle 310 000 (2007). Maakunta muodostuu 12 kunnasta, pääkaupunki on Ragusa. Muita yli 50 000 asukkaan kaupunkeja ovat Vittoria ja Modica.

Ragusan maakunnalla on rantaviivaa viitisenkymmentä kilometriä. Rannikolla on monia kalastajakyliä. Ragusan alue on pääasiassa turmeltumatonta, sillä 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa suuri joukko ihmisiä muutti sieltä muualle Italiaan ja ulkomaille. Viimeisen 20 vuoden aikana tilanne on muuttunut matkailun lisäännyttyä, mutta edelleen maakunnassa on useita alueita, jotka ovat säilyneet koskemattomina viimeiset 200 vuotta.

Ragusan maakunta on tunnettu hienoista kirkoistaan ja pääkaupunki Ragusassa on nähtävillä useita barokkityylisiä rakennuksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]