Toonstruck

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toonstruck
Kehittäjä Burst Studios
Julkaisija Virgin Interactive
Jakelija Steam ja GOG.com
Julkaistu 1996
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus USK 6
Alusta MS-DOS
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Toonstruck on Burst Studiosin kehittämä ja Virgin Interactiven julkaisema seikkailupeli. Peli on julkaistu vuonna 1996 MS-DOSille.

Pelissä Christopher Lloydin esittämä animaattori Drew Blanc ajautuu omaan piirrosmaailmaansa. Peli yhdistää videokuvaa (FMV) ja animoitua ympäristöä.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drew Blanc on Fluffy Fluffy Bun Bun Show -animaatiosarjan alkuperäinen luoja ja animaattori. Sarja on saavuttanut suuren suosion, mutta siinä esiintyvät söpöt, puhuvat jänishahmot ällöttävät häntä. Blancin itsensä arvostama luomus, Flux Wildly, sarkastinen ja näsäviisas purppura olento, ei ole hänen yrityksistään huolimatta saanut omaa ohjelmaansa. Blancin pomo, Sam Schmaltz, antaa hänelle tehtävän kehittää yhtiön menestyssarjaan uuden hahmon seuraavaan aamuun mennessä. Masentunut ja äkillisestä luovuuskatkosta kärsivä taiteilija kuitenkin nukahtaa pian työnsä ääreen. Hän herää varhain aamulla ja huomaa televisionsa olevan päällä, ja Fluffy Fluffy Bun Bun Show:n alkavan. Yhtäkkiä Blanc siirtyy kaksiulotteiseen piirrosmaailmaan, jossa asustavat hänen omat luomuksensa. Pian hän tapaa sekä Flux Wildlyn että Fluffyn ja huomaa, että kuvitteellinen paratiisi on turmeltumassa, ja sen aiheuttaa uusi ilkeä hahmo, joka käyttää aseenaan sädettä, joka muuttaa sekä lempeän lapsekkaat maisemat että piirroshahmot synkiksi, vääristyneiksi ja aikuismaisiksi versioiksi itsestään. Blanc saa yhdessä Fluxin kanssa tehtäväkseen etsiä ja pysäyttää ilkimyksen ja palauttaa rauhan ja harmonian maahan. Vastineeksi hän saa turvallisen paluumatkan takaisin omaan maailmaansa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toonstruck käyttää minimalistista osoita-ja-klikkaa (engl. point-and-click) -käyttöliittymää, missä ainoa jatkuvasti näkyvä käyttöliittymäelementti on "pohjaton säkki" (engl. Bottomless Bag), jossa säilytetään pelaajan keräämiä esineitä. Osoittimen ikoni vaihtuu kohteesta riippuen valkoisesta hansikkaasta nuoleen.

Jatko-osa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin julkaisuversio sisältää vain puolet alun perin suunnitellusta materiaalista. Juuri ennen betaversion julkaisua peli puolitettiin. Ylijääneestä materiaalista suunniteltiin pelille jatko-osaa, jota ei kuitenkaan koskaan julkaistu. Joitakin käyttämättömiä taustoja, animaatioita ja kuvia alkuperäisestä pelistä on nähtävillä peliä tehneen animaattorin kotisivuilla.[2]

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Christopher Lloyd  Drew Blanc  
 Dan Castellaneta  Flux Wildly  
 Tim Curry  Count Nefarious  
 David Ogden Stiers  King Hugh  
 Ben Stein  Sam Schmaltz  
 Tress MacNeille  Fluffy Fluffy Bun Bun  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Toonstruck adventuregamers.com. Viitattu 13.10.2021. (englanniksi)
  2. http://www.lauraj.net/portfolio/GameArt/Toonstruck/Toonstruck.htm (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]