Toonstruck

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toonstruck
Kehittäjä Burst Studios
Julkaisija Virgin Interactive
Julkaistu 1996
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus USK 6
Alusta MS-DOS
Microsoft Windows
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Toonstruck on vuonna 1996 julkaistu seikkailupeli, joka yhdistää videokuvatun päähahmon ja animoidun ympäristön. Pelin kehittäjä on Burst Studios, ja julkaisija Virgin Interactive. Pelissä Christopher Lloydin esittämä animaattori Drew Blanc ajautuu omaan piirrosmaailmaansa.

Pelin ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drew Blanc on Fluffy Fluffy Bun Bun Show -animaatiosarjan alkuperäinen luoja ja animaattori. Sarja on saavuttanut suuren suosion, mutta siinä esiintyvät söpöt, puhuvat jänishahmot ällöttävät häntä. Blancin itsensä arvostama luomus, Flux Wildly, sarkastinen ja näsäviisas purppura olento, ei ole hänen yrityksistään huolimatta saanut omaa ohjelmaansa. Blancin pomo, Sam Schmaltz, antaa hänelle tehtävän kehittää yhtiön menestyssarjaan uuden hahmon seuraavaan aamuun mennessä. Masentunut ja äkillisestä luovuuskatkosta kärsivä taiteilija kuitenkin nukahtaa pian työnsä ääreen. Hän herää varhain aamulla ja huomaa televisionsa olevan päällä, ja Fluffy Fluffy Bun Bun Show:n alkavan. Yhtäkkiä Blanc siirtyy kaksiulotteiseen piirrosmaailmaan, jossa asustavat hänen omat luomuksensa. Pian hän tapaa sekä Flux Wildlyn että Fluffyn ja huomaa, että kuvitteellinen paratiisi on turmeltumassa, ja sen aiheuttaa uusi ilkeä hahmo, joka käyttää aseenaan sädettä, joka muuttaa sekä lempeän lapsekkaat maisemat että piirroshahmot synkiksi, vääristyneiksi ja aikuismaisiksi versioiksi itsestään. Blanc saa yhdessä Fluxin kanssa tehtäväkseen etsiä ja pysäyttää ilkimyksen ja palauttaa rauhan ja harmonian maahan. Vastineeksi hän saa turvallisen paluumatkan takaisin omaan maailmaansa.

Käyttöliittymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toonstruck käyttää minimalistista osoita-ja-klikkaa (engl. point-and-click) -käyttöliittymää, missä ainoa jatkuvasti näkyvä HUD on "pohjaton säkki" (engl. Bottomless Bag), jossa säilytetään pelaajan keräämiä esineitä. Osoittimen ikoni vaihtuu kohteesta riippuen valkoisesta hansikkaasta nuoleen.

Jatko-osa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin julkaisuversio sisältää vain puolet alun perin suunnitellusta materiaalista. Juuri ennen betaversion julkaisua peli puolitettiin. Ylijääneestä materiaalista suunniteltiin pelille jatko-osaa, jota ei kuitenkaan koskaan julkaistu. Joitakin käyttämättömiä taustoja, animaatioita ja kuvia alkuperäisestä pelistä on nähtävillä peliä tehneen animaattorin kotisivuilla.[1]

Yhteensopivuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi Windows XP -kokoonpanoilla peliä voi pelata ilmaisella DOSBox-emulaattoriohjelmalla täysin yhteensopivasti.[2]

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]