Ero sivun ”MC Hammer” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä poistettu ,  9 vuotta sitten
p
w
p (w)
{{Korjattava|Ensimmäinen kappale.}}
{{Lähteetön}}
 
{{Muusikko
|nimi = Stanley Burrell
|kuva = [[Kuva:MC Hammer (cropped).jpg|250px]]
|kuvateksti = MC Hammer heinäkuussa, 2008
|syntynyt = {{Syntymäaika ja ikä|30|3|1962}}
|kuollut =
[[Kuva:Brunswick-Stop-80s-time edit.jpg|thumb|250px|MC Hammer-hysteria levisi nuoriin todella nopeasti. Hammertime-sanasta tuli osa slangia, ja ''U Can't Touch This'' kappaleen rivin mukaisesti (''"Stop! Hammertime"'') tähän on kirjoitettu kyseinen teksti.]]
 
Hammerin ensimmäinen levy oli ''Feel My Power'' ([[1987]]); levy myi yli 60 000 kappaletta ja Hammer sai sen johdosta useita tarjouksia isoilta levy-yhtiöiltä. Hän kieltäytyi aluksi tekemästä sopimusta [[Capitol Records]]in kanssa, mutta kun sopimustarjoukseen lisättiin huomattava bonussumma, Hammer suostui. Capitol julkaisi debyyttilevyn uudelleen nimellä ''Let's Get It Started'', ja uudelleenjulkaisu myi triplaplatinaa (yli 3kolme miljoonaa myytyä levyä).
 
Ylempänä mainitun toisen albumin jälkeen MC Hammer kiersi Eurooppaa PepsiCon sponsoroimana. Hänen musiikkityylinsä alkoi kuitenkin saada osakseen kritiikkiä, joka laajeni hänen imagoonsa ja lyriikkansa. Kritiikistä huolimatta Hammerin suosio kasvoi, ja hän myi mm. MC Hammer -leluja ja sai oman piirrossarjansa.
 
 
Ylempänä mainitun toisen albumin jälkeen MC Hammer kiersi Eurooppaa PepsiCon[[PepsiCo]]n sponsoroimana. Hänen musiikkityylinsä alkoi kuitenkin saada osakseen kritiikkiä, joka laajeni hänen imagoonsa ja lyriikkansa. Kritiikistä huolimatta Hammerin suosio kasvoi, ja hän myi mm. MC Hammer -leluja ja sai oman piirrossarjansa.
Vuoden [[1991]] levyä ''Too Legit to Quit'' varten MC Hammer pudotti nimestään MC:n ja vastasi kriitikoilleen levyllä. Vaikka kriitikot eivät levyä hyväksyneet sen enempää kuin edellisiäkään, albumi myi vahvasti ja sen nimikappale oli menestys. ''[[The Addams Family]]'' -elokuvan soundtrackilla ollut "Addams Groove" oli myös menestys ja lisättiin ''Too Legit to Quit''in vinyylijulkaisuun.
 
Vuoden 1991 albumia ''Too Legit to Quit'' varten MC Hammer pudotti nimestään MC:n ja vastasi kriitikoilleen levyllä. Vaikka kriitikot eivät levyä hyväksyneet sen enempää kuin edellisiäkään, albumi myi vahvasti ja sen nimikappale oli menestys. ''[[The Addams Family]]'' -elokuvan soundtrackilla ollut "Addams Groove" oli myös menestys ja lisättiin ''Too Legit to Quit''in vinyylijulkaisuun. Hammer vaihtoi 1990-luvun alussa levymerkkiä [[Giant Records]]ille, ja hip-hopin muuttuvassa hengessä julkaisi aggressiivisemman levynalbumin nimeltä ''The Funky Headhunter''.
 
Vuonna [[1995]] Hammer julkaisi ''Inside Out'' -levynalbumin, joka sai jälleen huonon vastaanoton kriitikoilta ja myi kehnosti. Giant Records pudotti Hammerin listoiltaan, ja laskevan levynmyynnin ja huolettoman rahankäytön vuoksi Hammer ajautui vararikkoon [[1996]]. Hammer teki kuitenkin pikaisen paluun hittikokoelma ''Back 2 Back Hitsillä'', joka nostatti Hammer-hysteriaa korkealle. 2000-luvun taitteessa julkaistiin ''Active Duty'' -studioalbumi, joka menestyi kohtalaisesti. Hammer jatkaa levytysuraansa ja tällä hetkellä hänen elämästään kuvataan tositv-sarjaa ''Hammertime''. Sarjan ensimmäinen kausi nähtiin Yhdysvalloissa 2009 kesällä.
 
== Diskografia ==
94 084

muokkausta

Navigointivalikko