Ero sivun ”Alamaailma-trilogia” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
759 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
| kuvateksti2 =
}}
'''Alamaailma Trilogia''' on kansainväliseen ammattirikollisuuteen pureutuva 12-osainen rikossarja, jonka [[Vertigo Production]] on tuottanut 2010. Sarjan esittää [[YLE1]] alkaen 11. lokakuuta 2010 alkaen.
 
Sarjan ovat ohjanneet [[Minna Virtanen]] ja [[Petri Kotwica]]. Sarjan ovat käsikirjoittaneet [[Marko Leino]] ja [[Pekka Lehtosaari]].
 
''Alamaailma Trilogia'' kertoo idän ja lännen välillä tapahtuvasta huumausainekaupasta ja rahanpesusta akselilla [[Helsinki]]-[[Tukholma]]-[[Pietari]]. SarjassaTässä maailmassa Suomella on kolmeerittäin toisiinsamielenkiintoinen kietoutuvaaasema, muttasillä samallase itsenäistäon tarinaa.viimeinen Jokainenraja-asema tarina muodostaa oman minisarjan: ''Vanki'' (6 jaksoa), ''Lakimies'' (3 jaksoa)idän ja ''Kyttä'' (3lännen jaksoa)välissä.
 
Sarjassa on kolme toisiinsa kietoutuvaa, mutta samalla itsenäistä tarinaa, joista avautuu katsojalle vähitellen maamme rajat ylittävä, erittäin rankka ja realistinen rikosmaailma. Jokainen tarina muodostaa oman minisarjan: ''Vanki'' (6 x 50 min), ''Lakimies'' (3 x 50 min.) ja ''Kyttä'' (3 x 50 min).
Tarinassa ''Vanki'' nuori Vesa Levola joutuu Uudenvuoden yönä katutappeluun, jossa Vesan kimppuun hyökännyt mies kuolee. Vesa joutuu vankilaan, jossa hänet pakotetaan huumekuriiriksi vankilan ja siviilimaailman välillä. Tarina ''Lakimies'' kertoo nuhruisesta rikosasianajaja Tomas Mattilasta, joka puolivahingossa astuu lain väärälle puolelle ja sotkeutuu pahasti ruotsalaiseen rikollisuuteen. Tarinassa ''Kyttä'' ruotsinsuomalainen poliisi, Pekka Manninen, solutetaan venäläiseen huumeliigaan, jossa hän toimii poliisin valtuuksin koko ajan laittoman ja laillisen rajamailla, kunnes raja hämärtyy.
 
Sarjan tarinat ovat fiktiivisiä mutta aihepiiri on pelottavan todellinen.
Pääosassa on joukko suomalaisia, ruotsalaisia ja venäläisiä näyttelijöitä, muun muassa [[Antti Reini]], [[Martti Suosalo]], [[Mikko Kouki]], [[Teijo Eloranta]], [[Max Ovaska]], [[Ville Haapasalo]], [[Shanti Roney]], [[Georgi Staykov]], [[Dan Bejarano]], [[Vyacheslav Razbegaev]] ja [[Aleksandr Diachenko]].
Vain yksi askel sivuun kaidalta tieltä ja maksu voi olla inhimillisesti katsoen hirvittävä. Tämän saavat kokea jokaisen tarinan päähenkilöt.
 
Tarinassa VANKI nuori VESA LEVOLA joutuu Uuden vuoden yönä katutappeluun, jossa Vesan kimppuun hyökännyt mies kuolee. Vesa joutuu vankilaan, jossa hänet pakotetaan huumekuriiriksi vankilan ja siviilimaailman välillä. Hän joutuu maksamaan koko loppuelämänsä alun perin pienen virheen tai puhtaan sattuman takia.
 
Tarinassa LAKIMIES nuhruisen rikosasianajan TOMAS MATTILAn elämässä kaikki asiat on sekaisin. Hänen tilanteensa näyttää yhä mustemmalta, kun Tomas puolivahingossa astuu lain väärälle puolelle ja sotkeutuu pahasti ruotsalaiseen rikollisuuteen.
 
Tarinassa KYTTÄ ruotsinsuomalainen poliisi, PEKKA MANNINEN solutetaan venäläiseen huumeliigaan. Hän toimii poliisin valtuuksin koko ajan laittoman ja laillisen rajamailla, kunnes raja hämärtyy ja hän alkaa toimia samalla tavalla kuin rikolliset kuvitellen edelleen toimivansa kuin poliisi.
 
Pääosassa on joukko suomalaisia, ruotsalaisia ja venäläisiä eturivin näyttelijöitä, muun muassa [[Antti Reini]], [[Martti Suosalo]], [[Mikko Kouki]], [[Teijo Eloranta]], [[Max Ovaska]], [[Ville Haapasalo]], [[Shanti Roney]], [[Georgi Staykov]], [[Dan Bejarano]], [[Vyacheslav Razbegaev]] ja [[Aleksandr Diachenko]].
 
''Alamaailman'' ovat kuvanneet [[Börje Hellén]] ja [[Harri Räty]]. Sen on lavastanut [[Pirjo Rossi]], puvustanut [[Ella Brigatti]]. Sarjan on leikannut [[Jussi Lehto]] ja musiikin on säveltänyt [[Lauri Porra]].
13

muokkausta

Navigointivalikko