Ero sivun ”Suuri illusioni” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 181 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[[Tiedosto:Suuri illusioni.jpg|thumb]]
'''Suuri illusioni''' on [[Mika Waltari]]n menestynyt [[romaani|läpimurtoromaani]], joka ilmestyi vuonna [[1928]]. Hän kirjoitti kirjan vain muutamassa kuukaudessa asuessaan Pariisissa 19-vuotiaana. Kirja kuvasi hyvin sen ajan nuorten tuntoja ja elämänkäsitystä, ja siitä tuli välittömästi sekä myynti-, arvostelu- että käännösmenestys. Kirjasta otettiin heti alkuun neljä painosta. Tätä romaania on verrattu myös sen ajan kuuluisiin [[F. Scott Fitzgerald]]in ja [[Ernest Hemingway]]n teoksiin.
 
Romaani alkaa kuvauksella juhlista Rouva Spindelin salongissa. Rouva Spindelin esikuva oli [[Minna Craucher]].
 
Vuonna 1984 kirjasta tehtiin [[tv-elokuva]], jonka ohjasi [[Tuija-Maija Niskanen]].
 
==Juoni==
Kirja kuvaa hyvin taiteilijoiden ja nuorten elämää 20-luvun Helsingissä, nuoren mielen kiihkoa ja rakkauden illusionin särkymistä. Suuri illusioni alkaa kun nuori toimittaja Hart tapaa Helsingissä tuttunsa ja lähtee tämän kanssa rouva Spindellin salonkiin. Täällä Hart tutustuu katkeraan ja piikittelevään kirjailija Hellakseen sekä Caritakseen, kauniiseen ja viettelevään Caritakseen, johon Hart rakastuu silmänräpäyksessä.
 
Suuri illusioni kertoo monimutkaisesta ja vaikeasta kolmiodraamasta Hartin, Hellaan ja Caritaksen välillä.
 
==Päähenkilöt==
* Hart on kirjan päähenkilö, mutta siitä huolimatta hänestä saadaan kaikista hahmoista tietää kaikista vähiten. Hän on nuori toimittaja, joka kantaa vastuuta pikkuveljestään.
 
* Caritas on kaunis ja paljon kokenut nainen. Kukaan ei tiedä, miksi hän ja Hellas vihaavat toisiaan niin syvästi.
 
* Hellas on hyvin katkera ja kylmän oloinen kirjailija, joka pilkkaa Caritasta kylmästi aina kun vain voi. Hart ei aluksi pidä Hellaasta lainkaan, mutta oppii vähitellen ymmärtämään tätä.
 
== Kirjailijan itsekritiikki ==
308

muokkausta

Navigointivalikko