Ero sivun ”Impotenssi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”Impotenssi on eräs japanilainen juoma joka nautitaan kylmänä ja alkoholin kanssa.”
p Käyttäjän 85.156.128.67 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Lenitha tekemään versioon.
Rivi 1: Rivi 1:
'''Impotenssi''' tarkoittaa [[mies|miehen]] kyvyttömyyttä [[yhdyntä|sukupuoliyhdyntään]]. Se on miehillä tavallisin [[seksuaalisuus|seksuaalisuuden]] häiriö. Yhdyntään kyvytöntä miestä kutsutaan impotentiksi. Impotenssin vastakohta on [[potenssi]] eli yhdyntäkyky.
Impotenssi on eräs japanilainen juoma joka nautitaan kylmänä ja alkoholin kanssa.

Impotenssi johtuu [[erektiohäiriö]]stä; erektiohäiriöinen ei kuitenkaan välttämättä ole yhdyntäkyvytön eli impotentti.

Arviolta kymmenisen prosenttia miehistä kärsii heikosta tai puuttuvasta erektiokyvystä.<ref>http://www.tohtori.fi/?page=2442205&id=2576916</ref> Impotenssilla on lukuisia syitä, kuten jännitys ja [[stressi]], [[sairaus]], [[alkoholi]], [[masennus]], sydän- ja verisuonitaudit, neurologiset häiriöt (mm. [[MS-tauti]]), [[hormoni]]toiminnan häiriöt ja lääkkeet. [[Tupakointi]] lisää impotenssin riskiä ja saattaa pahentaa sitä.

Impotenssin hoito riippuu sen taustalla olevasta syystä. [[Prostaglandiini]]pistos on mahdollinen, mutta saattaa aiheuttaa huomattavan pitkäkestoisen, jopa tuntien mittaisen erektion. Jos impotenssin syynä ei ole seksuaalisen halun puute, saatetaan käyttää tablettilääkettä, kuten [[sildenafiili]]a. Jos impotenssin ovat aiheuttaneet siittimen verisuoniongelmat, se voidaan korjata kirurgisella hoitotoimenpiteellä. Kaikkiaan impotenssin ennuste on varsin hyvä.

==Lähteet==
<references/>

==Katso myös==

* [[Erektiohäiriö]]

[[Luokka:Andrologia]]
[[Luokka:Seksuaalisuus]]

[[da:Impotens]]
[[de:Erektile Dysfunktion]]
[[en:Erectile dysfunction]]
[[es:Disfunción eréctil]]
[[fr:Impuissance]]
[[nl:Impotentie]]
[[pl:Impotencja]]
[[pt:Disfunção erétil]]
[[zh:阳痿]]

Versio 1. helmikuuta 2009 kello 16.55

Impotenssi tarkoittaa miehen kyvyttömyyttä sukupuoliyhdyntään. Se on miehillä tavallisin seksuaalisuuden häiriö. Yhdyntään kyvytöntä miestä kutsutaan impotentiksi. Impotenssin vastakohta on potenssi eli yhdyntäkyky.

Impotenssi johtuu erektiohäiriöstä; erektiohäiriöinen ei kuitenkaan välttämättä ole yhdyntäkyvytön eli impotentti.

Arviolta kymmenisen prosenttia miehistä kärsii heikosta tai puuttuvasta erektiokyvystä.[1] Impotenssilla on lukuisia syitä, kuten jännitys ja stressi, sairaus, alkoholi, masennus, sydän- ja verisuonitaudit, neurologiset häiriöt (mm. MS-tauti), hormonitoiminnan häiriöt ja lääkkeet. Tupakointi lisää impotenssin riskiä ja saattaa pahentaa sitä.

Impotenssin hoito riippuu sen taustalla olevasta syystä. Prostaglandiinipistos on mahdollinen, mutta saattaa aiheuttaa huomattavan pitkäkestoisen, jopa tuntien mittaisen erektion. Jos impotenssin syynä ei ole seksuaalisen halun puute, saatetaan käyttää tablettilääkettä, kuten sildenafiilia. Jos impotenssin ovat aiheuttaneet siittimen verisuoniongelmat, se voidaan korjata kirurgisella hoitotoimenpiteellä. Kaikkiaan impotenssin ennuste on varsin hyvä.

Lähteet

  1. http://www.tohtori.fi/?page=2442205&id=2576916

Katso myös