Ero sivun ”Velho (Arda)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki lisätty ,  1 vuosi sitten
p
Yksikkö monikoksi
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
p (Yksikkö monikoksi)
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Velhot ilmaantuivat Keski-Maahan jo vanhoina. He olivat ottaneet muodoikseen vanhojen miesten kehot kuten ''valar'' olivat pyytäneet. He auttoivat Keski-Maassa eläviä rohkaisemalla ja suostuttelemalla, eivät pakolla ja pelolla. Kuitenkin he ikääntyivät, joskin hyvin hitaasti ja olivat itse asiassa kuolemattomia. He olivat silti fyysisesti ”todellisia” ihmisiä ja tunsivat tunteita, nautintoa ja pelkoa. Kehossaan he olivat iältään kuolemattomia, mutta heidän fyysisen muotonsa kykeni tuhoamaan kuten tapahtui Gandalfille, joka kuoli taistelussa [[balrog]]ia vastaan, mutta syntyi uudelleen, sillä hänen työnsä ei ollut lopussa.
 
IstariIstarit kantoivat myös sauvoja, joihin oli sidottu heidän kykynsä käyttää taikuutta. Kun Gandalf oli lyönyt Morgothin balrogin Moriassa, hänen vanha, harmaa sauvansa tuhoutui, mutta hän sai uuden sauvan, valkoisen, muuttuessaan Gandalf Valkoiseksi. Kun Saruman lyötiin [[Rautapiha]]ssa, Gandalf katkaisi hänen sauvansa ja erotti hänet [[Valkoinen Neuvosto|Valkoisesta Neuvostosta]].
 
Vain muutama Keski-Maassa tiesi, keitä velhot todella olivat; nämä kun eivät jakaneet sitä tietoa. Moni luuli heitä haltioiksi tai viisaiksi ihmisiksi (Gandalf tarkoittaa ihmisten kielellä ''sauvahaltia'', koska ne ihmiset, jotka antoivat hänelle sen nimen, luulivat häntä haltiaksi). Huolimatta heidän erikoisesta ja kunnianhimottomasta päämäärästään velhot olivat kykeneviä ihmisten tunteisiin. Esimerkiksi Gandalf tunsi kiintymystä [[hobitti|hobitteihin]]. He tunsivat myös kielteisiä tunteita kuten ahneutta, kateutta ja vallanhimoa.
101

muokkausta

Navigointivalikko