Ero sivun ”Grace Jones” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
5 merkkiä lisätty ,  10 kuukautta sitten
p
Pieniä korjauksia.
p (Pieniä korjauksia.)
 
Jones teki levytyssopimuksen [[Island Records]]in kanssa 1977. Hänen levyttämänsä kolme diskoalbumia ''Portfolio'' (1977), ''Fame'' (1978) ja ''Muse'' (1979) menestyivät melko hyvin. Tässä vaiheessa hänestä tuli [[Andy Warhol]]in [[muusa]]. Warhol otti hänestä runsaasti valokuvia ja Jones liikkui Warholin kanssa [[New York]]in yöelämässä, muun muassa maineikkaassa [[Studio 54]] -yökerhossa.
 
1970-luvun lopulla Jonesin tyyli muuttui, ja hän kiinnostui [[Uusi aalto (musiikki)|uuden aallon musiikista]]. Musiikillisten muutosten rinnalla hän muutti myös ulkonäköään. Apuna muutoksissa oli stylisti Jean-Paul Goude, jonka kanssa hän sittemmin avioitui ja sai pojan. Uusi ulkonäkö on vaikuttanut hänen maineeseensa vähintään yhtä vahvasti kuin musiikki. Jonesilta ilmestyi kuusi albumia 1980–luvulla1980-luvulla.
 
Grace Jones julkaisi albumin ''Hurricane'' pitkän tauon jälkeen vuonna 2008, vaikka hän oli päättänyt, ettei enää julkaise musiikkia, koska levy-yhtiöt eivät anna riittävästi taiteellista vapautta.<ref>[http://www.myspace.com/gracejonesofficial MySpace - Grace Jones]</ref> Hän on ollut sen jälkeen myös kiertueella.
 
Jonesin esittämää kappaletta ”La vie en rose” käytettiin [[Yleisradio|Yleisradion]] radio-ohjelman ''[[Yölinja]]'' tunnusmusiikkina. Grace Jones on näytellyt myös yhdessä [[James Bond]] -elokuvassa. Hän esitti Maydaytä elokuvassa ''[[007 ja kuoleman katse]]'' (1985).<ref>{{Verkkoviite | osoite = https://www.nme.com/news/film/james-bond-director-says-he-tried-to-woo-grace-jones-back-to-franchise-2584965 | nimeke = James Bond director says he tried to “woo” Grace Jones back to franchise | ajankohta = 8.12.2019 | viitattu = 19.5.2021 | kieli = {{en}} }}</ref>
 
==Yksityiselämä==
Jones on ollut kolme kertaa naimisissa. Hänet vihittiin taiteilija Jean-Paul Gouden kanssa vuonna 1979, ja pariskunnalla on yksi poika Paulo. Pari kuitenkin erosi vuonna 1982. Jones oli naimisissa Chris Stanleyn kanssa vuosina 1989–1990. Vuonna 1996 hän meni naimisiin henkivartija Atila Altaunbayn kanssa.<ref>[http://www.filmreference.com/film/38/Grace-Jones.html Film Reference - Grace Jones Biography]</ref>
 
==Diskografia==
233

muokkausta

Navigointivalikko