Ero sivun ”François Delecour” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p Botti vaihtoi luokan Luokka:Ranskalaiset rallikuljettajat
Rivi 19: Rivi 19:
{{tynkä/Moottoriurheilija}}
{{tynkä/Moottoriurheilija}}


[[Luokka:Ranskalaiset rallikuljettajat|Delecour, Francois]]
[[Luokka:Ranskalaiset ralliautoilijat|Delecour, Francois]]


[[en:François Delecour]]
[[en:François Delecour]]

Versio 28. marraskuuta 2006 kello 18.45

François Delecour (s. 30. elokuuta 1962 Casselissa, Ranskassa) on ranskalainen ralliautoilija, joka on erityisesti pärjännyt asvalttipintaisissa ralleissa.

Delecour aloitti rallin ajamisen vuonna 1981 Fiat 131 Abarthilla. 1980-luvun jälkipuolella hän ajeli joitakin MM-sarjan ralleja, pääasiassa Monte Carlon rallia Peugeotilla. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi vasta kaudella 1991 tehtyään sopimuksen Fordin tehdastallin kanssa. Heti kauden avauskilpailussa Monte Carlossa Delecour kaikkien yllätykseski johti kisaa ennen Carlos Sainzia, mutta jousitus hajosi legendaarisella Turinin erikoiskokeella ja Delecour sai lopulta tyytyä kolmanteen sijaan. Kauden loppupisteissä Delecour sijoittui seitsemänneksi.

Delecour jatkoi Fordilla kauteen 1995 saakka. Ensimmäisen voittonsa hän saavutti kaudella 1993 Portugalin rallissa. Samalla kaudella hän voitti vielä Korsikan ja Katalonian rallit ja saavutti kaikkiaan kuusi palkintopallisijaa sijoittuen kauden kuljettajien yhteispisteissä kakkoseksi. Kauden 1994 Delecour aloitti voitolla Monte Carlosta. Hän ajoi kauden aikana viisi kilpailua ja sijoittui loppupisteissä kahdeksanneksi. Kaudella 1995 Delecourin kartanlukijana toimi Daniel Grataloupin sijasta Cathy François. Delecour oli Monte Carlossa ja Korsikassa toinen ja sijoittui loppupisteissä neljänneksi.

Kaudeksi 1996 Delecour siirtyi Grataloupin kanssa Peugeotille ja ajoi Ranskan rallisarjaa, missä sijoittui kolmanneksi. Kaudella 1999 Delecour ajoi Monte Carlon rallin Ford Escort WRC:llä, mutta ajoi loppukauden kisoja Peugeotin uudessa tehdastallissa. Tätä ennen hän oli kiertänyt MM-sarjaa yksityistallin Peugeot 306 Maxilla parhaana sijoituksenaan Korsikan rallin kakkossija 1998. 2000 hän oli Korsikalla ja San Remossa toinen ja loppupisteissä kuudes. 2001 hän siirtyi takaisin Fordille, ajoi kymmenessä rallissa, saavutti yhden palkintosijan ja oli loppupisteissä yhdeksäs. Vielä kaudeksi 2002 hän siirtyi Mitsubishille, mutta ei saavuttanut mainittavampaa menestystä. Kausilla 2003 ja 2005 Delecour ajoi muutamissa Euroopan paikallisralleissa.

Muuta

Delecour pitää luonnosta ja kävi vuonna 2001 katsomassa purkautuvaa Etnaa.

Korsikan ralliin Delecour matkusti usein omalla moottoriveneellään.

Aiheesta muualla

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.