Ero sivun ”Aurinkobaletti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä lisätty ,  2 vuotta sitten
p
wl
p (linkki uuteen artikkeliin)
p (wl)
 
'''Aurinkobaletti''' on vuonna [[1981]] perustettu [[Turku|turkulainen]] ammattitanssiryhmä. Alkujaan ryhmän teokset edustivat [[nykybaletti]]a, mutta jo 1990-luvun alusta lähtien Aurinkobaletti on tunnettu monipuolisena [[nykytanssi|nykytanssiryhmänä]], jonka ohjelmisto koostuu niin lapsille kuin aikuisillekin suunnatuista teoksista. Viime vuosina myös poikkitaiteellisista tuotannoista on tullut kiinteä osa ryhmän ohjelmistoa.
 
Aurinkobaletin perustajiin kuulunut koreografi ja balettipedagogi [[Raija Lehmussaari]] toimi Aurinkobaletin taiteellisena johtajana vuoteen 2004 asti, jolloin hän jäi tehtävästä eläkkeelle. Lehmussaaren jälkeen taiteellisena johtajana toimii tanssija-koreografi Urmas Poolamets.
 
Lehmussaaren ja Poolametsin koreografioiden lisäksi Aurinkobaletissa on nähty säännöllisesti vierailevien [[koreografia|koreografien]] teoksista. Ryhmässä ovat vierailleet lukuisat keskeiset suomalaisnimet, mm. [[Marjo Kuusela]], [[Tommi Kitti]], [[Kirsi Monni]], [[Sanna Kekäläinen]], [[Tuomo Railo]], Ari Numminen, Virpi Pahkinen, Liisa Priha, [[Arja Raatikainen]], [[Sami Saikkonen]], [[Elsa Sylvestersson]], Arja Tiili, [[Jorma Uotinen]] ja Juha Vanhakartano. Ryhmälle on tehnyt teoksia myös joukko merkittäviä ulkomaalaisia koreografeja, mm. [[Carolyn Carlson]], Kilina Crémona, Boris Eifman ja Andrew de Groat. Aurinkobaletin vakituisena koreografivieraana on vuodesta 2001 lähtien ollut Venäjän nykytanssin huippunimi Sasha (Alexander) Pepeljajev.

Navigointivalikko