Ero sivun ”Biolan” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
193 merkkiä poistettu ,  4 vuotta sitten
kh
[katsottu versio][katsottu versio]
(kh)
Biolan Oy on kasvava, suomalaisomistuksessa säilynyt perheyritys. Biolan Groupin liikevaihto on 35 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 130 henkilöä, joista yli kolmannes ulkomailla. Emoyhtiön Biolan Oy:n liikevaihto on 20 miljoonaa euroa.
 
Biolan Oy -konserniin kuuluu kuusi tytäryhtiötä: ammattiviljelysektorille keskittyvä [http://www.novarbo.fi/ Novarbo Oy], ekologisen asumisen tuotteita myyvä [https://www.biolan.fi/ekoasuminen/biolan-ekoasuminen-oy.html Biolan Ekoasuminen Oy] sekä tuotantoyhtiöt [[Viro]]ssa ja [[Kiina]]ssa sekä vientiyhtiöt [[Venäjä]]llä ja Ruotsissa. Lisäksi Biolan Groupiin kuuluu [https://wwwmm.favorit-tuote.fi/ Favoritkompostoreja Tuoteja Oy],käymälöitä jokavalmistava valmistaaFavorit mm.Tuote kompostoreja ja käymälöitäOy.
 
=== Historia ===
 
Biolan perustettiin vuonna [[1974]] [[Kariniemi (yritys)|Kariniemi Oy:n]] sisaryritykseksi hyödyntämään broilerintuotannossa syntyvää lantaa.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.biolan.fi/suomi/default2.asp?active_page_id=53 | Nimeke =Yritysesittely| Julkaisija =Biolan Oy | Viitattu =14.4.2009}}</ref> Perustamisvuonnaan Biolan toi ensimmäisenä yrityksenä maailmanmarkkinoille raemuotoisen luonnonlannoitteen. Neljä vuotta myöhemmin yritys toi markkinoille Suomen ensimmäisen kompostorin. Vuonna Multatehdas valmistui 1985 ja siitä lähtien Biolan on valmistanut multatuotteita niin huonekasveille kuin puutarhaankin. Vuonna 1998 markkinoille tuotiin kompostikäymälä, joka on ratkaisu monen kesämökin käymäläjätteen käsittelyyn. 2000-luvulla tuoteperhe laajentui jätevesien käsittelyä koskeviin laitteisiin. Kotitalouden pesuvesien puhdistukseen tarkoitettu Biolan Harmaavesisuodatin sai maakunnallisen Innosuomi-palkinnon vuonna 2004. Yksi merkittävimpiä oivalluksia oli käyttää harmaavesisuodattimien suodatinmateriaalina sirppisammalta, jota nostetaan rehevöityneiden järvien kunnostustöiden yhteydessä järvien ravinnetilan parantamiseksi. 2010-luvulla puhdistamotuoteperhe on täydentynyt mustien jätevesien puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistamolaitteilla.
 
=== Kiertotalous ja kestävä kehitys ===

Navigointivalikko