Ero sivun ”Taikuri Oz” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
55 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Removing Link GA template (handled by wikidata))
Dorothy on 24-vuotias tyttö, joka asuu Em-tätinsä ja Henry-setänsä luona. Em ehdottaa Dorothylle, että tämä muuttaisi muualle ja perustaisi perheen. Em haluaisi Dorothyn ryhtyvän opettamaan yläasteikäisiä, mutta tyttö toteaa viihtyvänsä lasten kanssa. Dorothy rientää karkaavan Toto-koiransa perään ja löytääkin sen, mutta joutuu lumesta muotoutuvan pyörremyrskyn sisään. Idän hyvä haltiatar Glinda puhaltaa pyörremyrskyn kädestään. Dorothy lentää kaupungin yllä ja putoaa pyöreään hiekkalaatikkoon, joka on [[graffiti|ihmisgraffitien]] peittämässä [[puisto]]ssa. Hiekan seasta Dorothy löytää Toton.
 
Ihmisgraffitit alkavat irtautua seinästä ja osoittautuvat ystävälliksi. He haluavat kiittää Dorothyä siitä, että tämä tappoi noidan, Evermanin, joka piti heitä graffitti-ihmisinä. Paikalle saapuu Neiti Yksi, joka loitsii hopeiset korkokengät Evermeanin jaloista Dorothyn jalkoihin. Neiti Yksi sanoo, ettei kenkiä saa ottaa pois ennen kuin Dorothy pääsee takaisin kotiin. Neiti Yksi kertoo, että Dorothy on Munchkinlandissä ja kertoo tälle Wizistä. Wiz on velho, joka pystyy tehdä ihmeellisiä asioita.
 
Dorothy saatetaan taksille, ja hän kysyy, miten Wizin luo pääsee. Neiti Yksi toteaa, että tytön tarvitsee vain seurata Yellow Brick Roadia. Taksin ovi ei aukeakaan, ja Neiti Yksi katoaa. Dorothy lähtee vaeltamaan ja kohtaa Variksenpelättimen, jota [[varis|varikset]] kiusaavat. Dorothy päättää vapauttaa Variksenpelättimen, mutta tämä ei osaa kävellä. Toto pelottelee varikset pois, ja Dorothy opettaa Variksenpelättimen kävelemään. Variksenpelätin kertoo Dorothylle, ettei hänellä ole aivoja, vaan pää täynnä roskaa. Dorothy pyytää Variksenpelättimen mukaansa, sillä jos Wiz osaa järjestää Dorothyn kotiin, niin hän voi myös hankkia Variksenpelättimelle aivot. Dorothy ja Variksenpelätin kulkevat pitkin Yellow Brick Roadia. Huvipuistossa he kohtaavat Peltimiehen, joka sanoo, että hänen luojansa teki hänelle kaiken paitsi sydämen. Dorothy onnistuu saamaan myös Peltimiehen mukaan Wiziä tapaamaan.
 
Dorothy, Variksenpelätin ja Peltimies menevät katsomaan museossa olevaa kivileijonaa. Kun Variksenpelätin koskee kivileijonan tassua, leijona herää eloon. Sen sisältä tulee oikea leijona, joka on hyvin vihastunut Variksenpelättimen kosketuksesta. Toto pureiseepuraisee leijonaa jalkaan, jolloin tämä huudahtaa ja alkaa [[itku|itkeä]]. Leijona paljastaa olevansa leijona ilman [[rohkeus|rohkeutta]]. Myös leijona suostuu tulemaan mukaan kohti Wizin valtakuntaa.
{{Kesken|Enkkuwikin juoniosiota tarkastellessa näyttää siltä, että tässä on vain noin puolet tarinasta.}}
 
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko