Ero sivun ”Velho (Arda)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki lisätty ,  16 vuotta sitten
p
kh
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
p (kh)
Jokaisella oli oma värinsä vaatetuksessa, jossa valkoinen tarkoitti johtajaa: Saruman oli valkoinen, Gandalf harmaa, Radagast ruskea, ja kaksi heistä, Alatar ja Pallando, olivat sinisiä. Ei ole varmaa, kuvastaako väri myös luonnetta tai kykyjä.
 
Velhot ilmaantuivat Keski-maahan jo vanhoina. He olivat ottaneet muodokseen vanhojen ihmisten ruumiit, kuten Valar olivat pyytäneet ja auttoivat Keski-maassa eläviä rohkaisemalla ja suostuttelemalla, ei pakolla ja pelolla. Kuitenkin, he ikääntyivät todella hitaasti, ja olivat itseasiassaitse asiassa kuolemattomia. He olivat silti fyysisesti ”oikeita” ihmisiä ja he tunsivat tunteita, nautintoa ja pelkoa. Siinä kehossa, he olivat iältään kuolemattomia, mutta heidän fyysisen muotonsa kykeni tuhoamaan, kuten Gandalf, joka oikeasti kuoli taistelussa [[Balrog]]ia vastaan, mutta ”uudelleensyntyi”, koska hänen työnsä ei ollut lopussa. Istari kantoi myös sauvoja, joihin oli sidottu heidän kykynsä käyttää taikuutta; kun Saruman lyötiin [[Rautapiha]]ssa, Gandlf katkaisi hänen sauvansa ja samassa lauseessa erottaa hänet [[Valkoinen Neuvosto|Valkoisesta Neuvostosta]].
 
Vain muutama Keski-maassa tiesi, keitä velhot olivat aidosti; nämä kun eivät jakaneet sitä tietoa. Moni luuli heitä haltioiksi tai viisaiksi ihmisiksi (Gandalf tarkoittaa ihmisten kielellä Sauva-haltia, koska ne ihmiset, jotka antoivat hänelle sen nimen, luulivat häntä haltiaksi). Huolimatta heidän erikoisesta ja kunnianhimottomasta päämäärästään, velhot olivat kykeneväisiä ihmisten tunteisiin; kuten Gandalf tunsi kiintymystä [[hobitti|hobitteihin]]. He tunsivat myös negatiivisiä tunteita, kuten ahneutta, kateutta ja vallanhimoa.
112 363

muokkausta

Navigointivalikko