Ero sivun ”Challenger” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
10 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
w
p (Botti korvasi tiedoston Space_Shuttle_Challenger_lands_for_the_first_time,_completing_STS-6._.jpg tiedostolla Space_Shuttle_Challenger_lands_for_the_first_time,_completing_STS-6.jpg. Korvaamista pyysi käyttäjä [[:commons:User:Steinsplitter|Steinspli...)
(w)
Challenger oli avaruussukkula [[Columbia (avaruussukkula)|Columbia]]n jälkeen toinen kiertoradalle laukaistu avaruussukkula. Challengerin ensilento oli [[4. huhtikuuta]] [[1983]] ja se tuhoutui kymmenennellä lennollaan, [[STS-51-L]], [[28. tammikuuta]] [[1986]].
 
Avaruussukkulan onnettomuuden syyksi paljastui asetetun onnettomuustutkintalautakunnan tutkimuksissa apuraketin O[[o-rengas]]tiivisteen pettäminen. Laukaisua edeltäneen yön pakkasesta johtuen tiiviste oli menettänyt kimmoisuuttaan ja raketin polttoaine pääsi virtaamaan tiivisteen välistä aiheuttaen onnettomuuden.
 
[[Columbia (avaruussukkula)|Columbia]] on toinen kahdesta lennolla tuhoutuneesta avaruussukkulasta. Onnettomuuden jälkeen kerätyt Challengerin osat on siirretty [[Cape Canaveral]]iin käytöstä poistettuihin ohjussiiloihin. Ajoittain Challengerin osia huuhtoutuu Floridan rannikolle, mistä ne siirretään ohjussiiloihin.
6 298

muokkausta

Navigointivalikko