Ero sivun ”John Powell (säveltäjä)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Coen (keskustelu | muokkaukset)
Brittiläinen säveltäjä
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 23: Rivi 23:
'''John Powell''' (s. [[18. syyskuuta]] [[1963]] [[Lontoo]], [[Yhdistynyt kuningaskunta]]) on brittiläinen [[elokuvamusiikki|elokuvasäveltäjä]].
'''John Powell''' (s. [[18. syyskuuta]] [[1963]] [[Lontoo]], [[Yhdistynyt kuningaskunta]]) on brittiläinen [[elokuvamusiikki|elokuvasäveltäjä]].


Lapsena Powell harjoitteli [[viulu]]n soittoa ja sittemmin opiskeli Lontoon Trinity-collegessa. Tämän jälkeen hän alkoi säveltää mainoksiin, ja sen myötä hän pääsi [[Patrick Doyle]]n assistentiksi. Vuonna Powell teki ensimmäisen sävellystyönsä televisiosarjaan ''[[Stay Lucky]]'', ja hänen ensimmäinen elokuvasävellyksensä oli vuoden 1997 toimintaelokuvassa ''[[Face/Off – kahdet kasvot]]'' (1997).
Lapsena Powell harjoitteli [[viulu]]n soittoa ja sittemmin opiskeli Lontoon [[Trinity College of Music]]issa. Tämän jälkeen hän alkoi säveltää mainoksiin, ja sen myötä hän pääsi [[Patrick Doyle]]n assistentiksi. Vuonna Powell teki ensimmäisen sävellystyönsä televisiosarjaan ''[[Stay Lucky]]'', ja hänen ensimmäinen elokuvasävellyksensä oli vuoden 1997 toimintaelokuvassa ''[[Face/Off – kahdet kasvot]]'' (1997).


1990–2000-luvuilla Powell tuli tunnetuksi säveltämällä [[ääniraita|ääniraidat]] useisiin [[animaatioelokuva|animaatioelokuviin]] ja tekemällä yhteistyötä [[Doug Liman]]in ja [[Paul Greengrass]]in kanssa. ''[[Näin koulutat lohikäärmeesi]]'' -elokuvan sävellyksellä Powell otettiin ehdokkaaksi [[Parhaan musiikin Oscar-palkinto|parhaan musiikin Oscar-palkintoon]] [[Oscar-gaala 2011|Oscar-gaalassa 2011]]. Powell on ollut mukana [[Hans Zimmer]]in [[Remote Control Productions]]issa ja sen myötä tehnyt yhteistyötä muun muassa itse Zimmerin ja Harry Gregson-Williamsin kanssa.
1990–2000-luvuilla Powell tuli tunnetuksi säveltämällä [[ääniraita|ääniraidat]] useisiin [[animaatioelokuva|animaatioelokuviin]] ja tekemällä yhteistyötä [[Doug Liman]]in ja [[Paul Greengrass]]in kanssa. ''[[Näin koulutat lohikäärmeesi]]'' -elokuvan (2011) musiikista Powell sai [[Parhaan musiikin Oscar-palkinto|parhaan musiikin Oscar-ehdokkuuden]]. Powell on ollut mukana [[Hans Zimmer]]in [[Remote Control Productions]]issa ja sen myötä tehnyt yhteistyötä muun muassa itse Zimmerin ja [[Harry Gregson-Williams]]in kanssa.


== Tuotanto ==
== Tuotanto ==
Rivi 67: Rivi 67:
* ''[[Happy Feet]]'' (2006)
* ''[[Happy Feet]]'' (2006)
* ''[[Medusan sinetti]]'' (''The Bourne Ultimatum'', 2007)
* ''[[Medusan sinetti]]'' (''The Bourne Ultimatum'', 2007)
* ''[[P.S. rakastan sinua]]'' (''P.S. I Love You'', 2007)
* ''[[P.S. Rakastan sinua (elokuva)|P.S. Rakastan sinua]]'' (''P.S. I Love You'', 2007)
* ''[[Jumper]]'' (2008)
* ''[[Jumper]]'' (2008)
* ''[[Horton (elokuva)|Horton]]'' (2008)
* ''[[Horton (elokuva)|Horton]]'' (2008)
Rivi 94: Rivi 94:


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
* {{IMDb-h|id=0694173}}
* {{IMDb-h|id=0694173|nimi=John Powell}}


{{AAKKOSTUS:Powell, John}}
{{AAKKOSTUS:Powell, John}}

[[Luokka:Elokuvasäveltäjät]]
[[Luokka:Elokuvasäveltäjät]]
[[Luokka:Brittiläiset muusikot]]
[[Luokka:Brittiläiset muusikot]]

Versio 3. kesäkuuta 2014 kello 18.08

John Powell
Henkilötiedot
Syntynyt18. syyskuuta 1963 (ikä 60)
Ammatti säveltäjä, kapellimestari, tuottaja
Muusikko
Tyylilajit elokuvamusiikkiView and modify data on Wikidata
Soittimet piano, viulu

John Powell (s. 18. syyskuuta 1963 Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta) on brittiläinen elokuvasäveltäjä.

Lapsena Powell harjoitteli viulun soittoa ja sittemmin opiskeli Lontoon Trinity College of Musicissa. Tämän jälkeen hän alkoi säveltää mainoksiin, ja sen myötä hän pääsi Patrick Doylen assistentiksi. Vuonna Powell teki ensimmäisen sävellystyönsä televisiosarjaan Stay Lucky, ja hänen ensimmäinen elokuvasävellyksensä oli vuoden 1997 toimintaelokuvassa Face/Off – kahdet kasvot (1997).

1990–2000-luvuilla Powell tuli tunnetuksi säveltämällä ääniraidat useisiin animaatioelokuviin ja tekemällä yhteistyötä Doug Limanin ja Paul Greengrassin kanssa. Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvan (2011) musiikista Powell sai parhaan musiikin Oscar-ehdokkuuden. Powell on ollut mukana Hans Zimmerin Remote Control Productionsissa ja sen myötä tehnyt yhteistyötä muun muassa itse Zimmerin ja Harry Gregson-Williamsin kanssa.

Tuotanto

Elokuvamusiikki

Televisio

Aiheesta muualla