Ero sivun ”Saalinki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
232 merkkiä lisätty ,  9 vuotta sitten
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
Viirien järjestys on tärkeä: ylimmäksi tulee aina [[pursilippu|pursilipusta]] johdettu eli veneenomistajan, kunniajäsenen, [[kommodori]]n tai varakommodorin viiri, sen alle [[pätevyysviiri]] ja alimmaksi [[seuraviiri]].
 
Jos ulkomailla vuokraa veneen niin oman maan lipun voi nostaa vasemmanpuoleiseen saalinkiin; perälippu on sen maan lippu mihin vene on rekisteröity. Jos siirtyy esimerkiksi [[Kreikka]]an rekisteröidyllä veneellä [[Italia]]n vesille, Italian kohteliaisuuslippu tulee oikeanpuoleiseen saalinkiin. Oman maan lippuna käytetään tällaisessa tapauksessa ehdottomasti normaalia [[kansallislippu]]a, ehdottomasti ei [[pursilippu]]a, koska se on varattu tarkkaan määrätyille, tiettyjen seurojen rekistereihin merkityille veneille.
 
Viranomaiset käyttävät oikeanpuoleista saalinkia merkinantoon: vuoteen 1980 asti siihen nostettiin pysäytysmerkkinä käytetty [[Suomen_lippu#Tullilippu|Tullilippu]], nykyisin kelta-mustaruutuinen signaalilippu L sitä käytettäessä; näin tehdään harvoin, koska viranomaiset suosivat punavaloista taskulamppua tai punakeltaista Stop-käsikilpeä. Vieraaseen maahan veneellä saavuttaessa pidetään mastossa keltaista "Q" (ei ruttoa)-[[Viestiliput|viestilippua]], kunnes maahantulotarkastus (tulli, passintarkastus) on suoritettu.
45

muokkausta

Navigointivalikko