Oikea Media

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 8. maaliskuuta 2017 kello 10.16 käyttäjän Pxos (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Oikea Media
Lehtityyppi verkkolehti
Kustantaja Joonas Konstig
Perustettu 2017
Päätoimittaja Marko Hamilo
Kotimaa  Suomi
Kieli suomi
Aiheesta muualla
www.oikeamedia.fi

Oikea Media on tammikuussa 2017 perustettu suomalainen verkkolehti, joka on konservatiiviseksi itseään luonnehtiva vaihtoehtomedia.[1] Lehden kustantajan mukaan verkkolehti pyrkii tarjoamaan ihmisille ”maailman ja kotimaan uutiset ilman niitä liberaaleja silmälaseja, joiden lävitse maamme nykyiset joukkotiedotusvälineet uutiset niin rampauttavan yksipuolisesti näyttävät”.[2] Päätoimittajan mukaan "Oikea Media on vaihtoehto valtamedialle", [3] ja joka noudattaa perinteisiä journalistisia arvoja.[4]

Toimitus

Marko Hamilo toimii verkkolehden vastaavana päätoimittajana. Joonas Konstig on lehden kustantaja.[5]

Suosio

Oikea Media-verkkolehden kaltaiset vastamediajulkaisut ovat Suomessa uusi ilmiö, ja ne herättävät siksi huomiota. Helsingin Sanomien haastattelema Helsingin yliopiston viestinnän ylipistonlehtori Tuomo Mörä arvioi, että esimerkiksi MV- ja Oikea Media -verkkojulkaisu tuskin pystyvät kasvamaan perinteistä mediaa haastaviksi merkittäviksi mielipidevaikuttajaksi.[6]

Kritiikki

Markkinointi ja Mainonta lehden toimittaja Maija Tamminen kritisoi verkkolehden aloitettua, että "Oikea Media on konseptina vaarallinen ja ovela: Julkaisu haluaa tehdä pesäeron MV-lehden kaltaisiin valemedioihin vaikka vaihtoehtomediaksi itseään nimittääkin. Se horjuttaa luottamusta mediaan uskottavalla ulkoasullaan ja vihjauksillaan perinteisiin journalistisiin arvoihin sitoutumisesta." [4] Ylioppilaslehti arvosteli Oikean Median valitsemaa linjaa olla sitoutumatta journalistin ohjeisiin. [7]

Lähteet

  1. Nina Erho: Ulos omasta ovesta - Journalisti www.journalisti.fi. Viitattu 6.3.2017.
  2. Konstig, Joonas: Oikea Media: Uusi verkkomedia on aloittanut toimintansa joonaskonstig.com. 31.1.2017. Viitattu 26.2.2017.
  3. Mikko Niemelä: He omistavat kohutun Oikea Median: Kirjailija, toimittaja – ja mies, joka lopettaisi muslimien maahanmuuton - Suomenkuvalehti.fi Suomenkuvalehti.fi. 8.2.2017. Viitattu 5.3.2017.
  4. a b Maija Tamminen: Oikea Media on sittenkin väärä Markkinointi & Mainonta. Viitattu 6.3.2017. (englanniksi)
  5. Suomeen uusi vaihtoehtomedia, jonka nimi on Oikea Media – taustalla tunnettu toimittaja ja kirjailija Talouselämä. 31.1.2017. Viitattu 26.2.2017.
  6. Antti Majander: Tutkimus: Breitbart-sivusto muutti koko Yhdysvaltojen median agendaa presidentin­vaaleissa, internetiä teknologiana ei voi syyttää Helsingin Sanomat. 6.3.2017. Viitattu 6.3.2017.
  7. Lähetimme postia Oikea Media -verkkolehden perustajille | Ylioppilaslehti Ylioppilaslehti. 15.2.2017. Viitattu 6.3.2017.

Aiheesta muualla