Konservatiivisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Konservatiivisuus tai konservatiivinen voi tarkoittaa seuraavia asioita:

  • Konservatiivisuus tai konservatismi on aate tai suuntaus, joka välttää muutosta ja tukee perinteisiä normeja. Termiä käytetään useimmiten politiikassa - joko kuvaamaan liikkeitä jotka yrittävät säilyttää vallitsevia yhteiskunnallisia näkemyksiä, tai tarkemmin, kuvaamaan tietynsuuntaista tällaista aatejärjestelmiä. Konservatiivin mielestä kaikki muutos ei ole edistystä, vaan että olemassa olevat tavat on perinteisesti todettu hyviksi ja toimiviksi rakenteiksi.
  • Konservatiivinen arvio tarkoittaa varovaista arviota[1], siis sellaista, jossa määrä tai vaikutus arvioidaan todennäköistä epäedullisemmaksi. Konservatiivisessa arvioinnissa pyritään välttämään positiivisten vaikutusten yliarvioimista ja negatiivisten vaikutusten aliarvioimista.
  • Konservatiivinen riskinarviointi on varovainen riskinarviointitapa, jossa maksimoidaan riskin todennäköisyys sen varmistamiseksi, että todellinen riski on aina arviota pienempi.[2]
  • Konservatiivinen hoito on säästävillä ja rajoitetuilla menetelmillä annettu hoito, usein muu kuin leikkaushoito.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. conservative estimate - suomen kääntäminen – Linguee fi.Linguee.com. Viitattu 22.6.2017.
  2. Konservatiivinen riskinarviointi – Opasnet Suomi fi.opasnet.org. Viitattu 22.6.2017.
  3. Konservatiivinen hoito. Terveyskirjasto. Viitattu 19.2.2018.
Disambig.svg Tämä on täsmennyssivu, joka luettelee monimerkityksisen käsitteen eri merkitykset tai useita eri henkilöitä.