Ero sivun ”Reaaliunioni” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
fix
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Reaaliunioni''' on kahden tai useamman [[valtio]]n välinen pysyvä liitto, jolla on [[personaaliunioni]]sta poiketen yhteisen [[Valtionpäämies|hallitsijan]] lisäksi myös joitain yhteisiä valtiollisia toimielimiä. Personaaliunionin tavoin reaaliunionia ei kuitenkaan pidetä yksittäisenä valtiona. Yksi esimerkki reaaliunionista on [[Ruotsi]]n, [[Tanska]]n ja [[Norja]]n vuosina 1397–1523 yhdessä muodostama pohjoismainen [[Kalmarin unioni]].{{Lähde|vai oliko Kalmarin unioni vain personaaliunioni, kuten artikkeli esittää}}
'''Reaaliunioni''' on kahden tai useamman [[valtio]]n välinen pysyvä liitto, jolla on [[personaaliunioni]]sta poiketen yhteisen [[Valtionpäämies|hallitsijan]] lisäksi myös joitain yhteisiä valtiollisia toimielimiä. Personaaliunionin tavoin reaaliunionia ei kuitenkaan pidetä yksittäisenä valtiona.


==Historialliset esimerkit==
==Historialliset esimerkit==

Versio 2. heinäkuuta 2020 kello 00.15

Reaaliunioni on kahden tai useamman valtion välinen pysyvä liitto, jolla on personaaliunionista poiketen yhteisen hallitsijan lisäksi myös joitain yhteisiä valtiollisia toimielimiä. Personaaliunionin tavoin reaaliunionia ei kuitenkaan pidetä yksittäisenä valtiona.

Historialliset esimerkit

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.