Tietokonemusiikki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tietokonemusiikki on tietokoneen avulla toteutettua musiikkia. Varhainen tietokonemusiikki oli usein tietokoneohjelman säveltämää ja muusikoiden soittamaalähde?, kun taas myöhempi ja paremmin tunnettu tietokonemusiikki on yleensä ihmisen säveltämää ja tietokoneen soittamaa.

Vielä 1970-luvulla tietokonemusiikki oli pitkälti kokeellista, eikä sillä ollut suurelle yleisölle kuin kuriositeettiarvoa. 1980-luvulle tultaessa tietokonemusiikki tuli kuitenkin kotitietokoneiden ääniominaisuuksien myötä myös tavallisten harrastajien ulottuville, ja etenkin pelimusiikin alueella syntyi muutamia todellisia klassikkoja.

1990-luvulta alkaen tietokonemusiikista on tullut yhä suurempi elektronisen musiikin osa-alue. Esimerkiksi syntetisaattoreita pystyy simuloimaan ohjelmallisesti tavallisen PC-koneen tehoilla, mikä on tarjonnut monelle muusikolle halvemman vaihtoehdon musiikin tekoon.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dean, Roger T. (toim.): The Oxford Handbook of Computer Music. Oxford: Oxford University Press, 2009. ISBN 978-0-19-533161-5.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.