Terry Balsamo

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Terry Balsamo
Terry Balsamo of Evanescence @ Maquinária Festival.jpg
Terry Balsamo soittamassa Evanescencen konsertissa marraskuussa 2009
Syntynyt 8. lokakuuta 1972
Florida, Yhdysvallat
Aktiivisena 1994 –
Tyylilajit Alternative rock, Alternative metal, Hard rock
Ammatit kitaristi, säveltäjä
Soittimet kitara
Yhtyeet Limp Bizkit, Cold, Evanescence
MusicBrainz

Terry Balsamo (s. 8. lokakuuta 1972, Tampa, Florida) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän on yhdysvaltalaisen rock-yhtye Evanescencen kitaristi. Hänet tunnetaan myös Cold-yhtyeen ex-kitaristina.

Balsamon musiikillinen ura alkoi Limp Bizkit -yhtyeessä. Hän jätti bändin muutama vuosi ennen Bizkitin debyyttialbumi Three Dollar Bill, Y'All$:n (1997) levyttämistä. Hänet korvasi Wes Borland. Vuoden 1999 lopussa Balsamo yhdisti voimansa Jacksonvillen rokkareiden Scooter Wardin, Sam McCandlessin, Jeremy Marshallin ja Kelly Hayesin kanssa muodostaen Cold-yhtyeen.

Evanescence[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Balsamo pysyi Coldissa kirjoittaen ja levyttäen heidän kanssaan albumeille 13 Ways to Bleed on Stage (2000) ja Year of the Spider (2003). Hän esiintyi myös Staind-yhtyeen kanssa sen MTV Unplugged -esityksessä vuonna 2001. Cold esiintyi Evanescencen lämppärinä vuoden 2003 Nintendo Fusion -kiertueella.

Kun Evanescencen kitaristi Ben Moody jätti bändin kesken heidän Euroopan kiertueensa, Balsamo soitti Moodyn tilalla keikoilla. Kun Coldin tulevaisuus alkoi näyttää kyseenalaiselta, Balsamo liittyi vakituisesti Evanescenceen.

Balsamon voi nähdä ja kuulla Evanescencen livealbumilla, Anywhere But Homella (2004) ja nyttemmin yhtyeen uusimmalla albumilla, The Open Doorilla (2006). Hänestä on tullut Amy Leen yhteistyökumppani Evanescence-yhtyeessä ja he ovat yhdessä kirjoittaneet useimmat kappaleet bändin uusimmalle levylle, kuten levyn ensimmäisen singlen, Call Me When You're Soberin ja kolmannen singlen, Sweet Sacrificen.

Syyskuussa 2005 Balsamo sai aivohalvauksen johtuen kaulavaltimon repeytymisestä, josta johtuen hän joutui sairaalaan. Balsamo kertoi, että tämä johtui moshaamisesta keikoilla, joka taas aiheutti veren hyytymisen niskassa. Hän on nyt osittain parantunut ja oli mukana The Open Door -kiertueella Evanescencen kanssa. Tapaturman seurauksena hän heiluttaa nyt rastojaan keikoilla ja roikuttaa niitä päänsä edessä pysyen aloillaan, ettei enää sattuisi mitään.

Yhtyeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Balsamo-artikkeli The Evanescence Reference -wikissä