Terry Balsamo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Terry Balsamo
Terry Balsamo soittamassa Evanescencen konsertissa marraskuussa 2009
Terry Balsamo soittamassa Evanescencen konsertissa marraskuussa 2009
Henkilötiedot
Syntynyt8. lokakuuta 1972
Tampa, Florida, Yhdysvallat
Ammatti kitaristi, säveltäjä
Muusikko
Aktiivisena 1994 –
Tyylilajit alternative rock, alternative metal, hard rock
Soittimet kitara
Yhtyeet Limp Bizkit, Cold, Evanescence
Aiheesta muualla
www.evanescence.com

Terry Balsamo (s. 8. lokakuuta 1972, Tampa, Florida) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän soitti yhdysvaltalaisessa rock-yhtye Evanescencessä vuosina 2003-2015. Hänet tunnetaan myös Cold-yhtyeen ex-kitaristina.

Balsamon musiikillinen ura alkoi Limp Bizkit -yhtyeessä. Hän jätti yhtyeen muutama vuosi ennen Limp Bizkitin debyyttialbumi Three Dollar Bill, Y’All$:n (1997) levyttämistä. Hänet korvasi yhtyeessä Wes Borland. Vuoden 1999 lopussa Balsamo yhdisti voimansa Jacksonvillen rokkareiden Scooter Wardin, Sam McCandlessin, Jeremy Marshallin ja Kelly Hayesin kanssa muodostaen Cold-yhtyeen.

Evanescence[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Balsamo pysyi Coldissa kirjoittaen ja levyttäen heidän kanssaan albumeille 13 Ways to Bleed on Stage (2000) ja Year of the Spider (2003). Hän esiintyi myös Staind-yhtyeen kanssa sen MTV Unplugged -esityksessä vuonna 2001. Cold esiintyi Evanescencen lämppärinä vuoden 2003 Nintendo Fusion -kiertueella.

Kun Evanescencen kitaristi Ben Moody jätti bändin kesken heidän Euroopan kiertueensa, Balsamo soitti Moodyn tilalla keikoilla. Kun Coldin tulevaisuus alkoi näyttää kyseenalaiselta, Balsamo liittyi vakituisesti Evanescenceen.

Balsamon voi nähdä ja kuulla Evanescencen livealbumilla, Anywhere but Homella (2004) ja sen jälkeen julkaistuilla The Open Doorilla (2006) ja Evanescencellä (2011). Hänestä tuli Amy Leen yhteistyökumppani Evanescence-yhtyeessä ja he kirjoittivat yhdessä useimmat kappaleet The Open Doorille, kuten levyn ensimmäisen singlen, Call Me When You're Soberin ja kolmannen singlen, Sweet Sacrificen.

Syyskuussa 2005 Balsamo sai aivohalvauksen johtuen kaulavaltimon repeytymisestä, mistä johtuen hän joutui sairaalaan. Balsamo kertoi, että tämä johtui moshaamisesta keikoilla, joka taas aiheutti veren hyytymisen niskassa. Hän on sittemmin parantunut ja oli mukana The Open Door -kiertueella Evanescencen kanssa.

Yhtyeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Balsamo-artikkeli The Evanescence Reference -wikissä