Temple of the Dog

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Temple of The Dog
Tiedot
Toiminnassa 19901992, 2003
Tyylilaji grunge, hard rock
Kotipaikka Seattle, Yhdysvallat
Laulukieli Englanti
Jäsenet

Jeff Ament
Matt Cameron
Chris Cornell
Stone Gossard
Mike McCready
Eddie Vedder

Levy-yhtiö

A&M Records

Temple of the Dog on grunge-musiikkityyliä edustava superyhtye. Yhtyeen muodostivat Soundgardenin laulaja Chris Cornell ja Mother Love Bonen entiset jäsenet MLB:n edesmenneen laulajan Andrew Woodin kunniaksi. Ryhmä julkaisi ainoastaan yhden albumin, Temple of the Dog, vuonna 1991.

Mother Love Bonen laulajan, Andrew Woodin kuoltua vuonna 1990, Chris Cornell kirjoitti kaksi laulua ("Say Hello 2 Heaven" ja "Reach Down") tämän muistolle. Cornell lähestyi Woodin entisiä bändikavereita Stone Gossardia ja Jeff Amentia aikomuksenaan julkaista kappaleet singlenä. Yhtyeeseen liittyivät myös Soundgardenin rumpali Matt Cameron ja tuleva Pearl Jamin kitaristi Mike McCready. Bändi alkoi harjoitella kappaleita ja muokata Gossardin, Amentin ja Cameronin kirjoittamia demoja. Yksi näistä demoista päätyi kahden yhtyeen levyille - Pearl Jam levytti sen nimellä "Footsteps" ja Temple of the Dog nimellä "Times of Trouble." Harjoituksissa muodostui useita uusia kappaleita, ja bändi päätti levyttää kokonaisen albumin.

Eddie Vedder, joka oli lentänyt Seattleen hakeakseen Pearl Jamin laulajaksi, päätyi myös Temple of the Dogin taustalaulajaksi. "Hunger Strike" levytettiin Cornellin ja Vedderin duettona.

Kesällä 1992, yli vuosi sen julkaisun jälkeen, albumi saavutti uutta huomiota. Pearl Jamin ja Soundgardenin noustua julkisuuteen, levy-yhtiö A&M Records julkaisi albumin uudelleen. A&M promotoi "Hunger Strike" -singleä ja kyseisen kappaleen musiikkivideota esitettiin MTV:llä. Albumi ja single päätyivät Billboardin listoille.

Temple of the Dog soitti livenä vain harvoin. Vuonna 1990, ennen albumin julkaisua yhtye soitti Seattlen Off Ramp Caféssa. Julkaisun jälkeen yhtye soitti kaksi lyhyttä settiä paikoissa, joissa Soundgarden ja Pearl Jam keikkailivat yhdessä. Vuonna 1991 bändi esitti "Hunger Striken" Foundations Forumissa ja syyskuussa 1992 yhtye soitti kappaleet "Hunger Strike" ja "Reach Down" Lollapalooza-festivaaleilla.

Lokakuussa 2003 bändi yhdistyi Pearl Jamin konsertissa, kun Chris Cornell esitti muiden jäsenten kanssa kappaleet "Hunger Strike" ja "Reach Down." Cornell vieraili lavalla Pearl Jamin kanssa myös 2014 Bridge School Benefit -konsertissa esittämässä "Hunger Strike":n.

Yhtye ei koskaan virallisesti hajonnut, mutta uutta materiaalia ei ole julkaistu vuoden 1991 jälkeen.

Temple of the Dog
Temple of the Dog
Julkaisun Temple of the Dog kansikuva
Julkaisun tiedot
 Äänitetty  marraskuu-joulukuu 1990
 Julkaistu 16. huhtikuuta 1991
 Tuottaja(t) Temple of the Dog, Rick Parashar
 Tyylilaji Grunge, Hard rock
 Kesto 54.59
 Levy-yhtiö A & M Records
Temple of the Dogin muut julkaisut

Temple of the Dog
1991

Albumin kappalelista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 1. "Say Hello 2 Heaven" (Cornell) – 6:22
 2. "Reach Down" (Cornell) – 11:11
 3. "Hunger Strike" (Cornell) – 4:03
 4. "Pushin Forward Back" (Ament/Cornell/Gossard) – 3:44
 5. "Call Me a Dog" (Cornell) – 5:02
 6. "Times of Trouble" (Cornell/Gossard) – 5:41
 7. "Wooden Jesus" (Cornell) – 4:09
 8. "Your Saviour" (Cornell) – 4:02
 9. "Four Walled World" (Cornell/Gossard) – 6:53
 10. "All Night Thing" (Cornell) – 3:52
 • Hunger Strike (1991)
 • Say Hello 2 Heaven (1992)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]