Matt Cameron

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matt Cameron
Matt Cameron vuonna 2013
Matt Cameron vuonna 2013
Henkilötiedot
Syntynyt28. marraskuuta 1962 (ikä 61)
San Diego, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti muusikko, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Foo Cameron, Ted Dameron
Aktiivisena 1975–
Tyylilajit alternative metal, grunge, alternative rock, heavy metal
Soittimet rummut, kitara, mellotron, syntetisaattori, laulu
Yhtyeet Pearl Jam, Skin Yard, Soundgarden, Temple of the Dog, Tone Dogs, Hater, Wellwater Conspiracy, Queens of the Stone Age, The Smashing Pumpkins, Geddy Lee, Janet Weiss, Zach Hill
Levy-yhtiöt Monkeywrench, Cruz, Sub Pop, SST, A&M, C/Z, Third Gear, Epic, Time Bomb, TVT, Megaforce, J
Aiheesta muualla
www.pearljam.com

Matt Cameron (s. 28. marraskuuta 1962 San Diego, Kalifornia) on yhdysvaltalainen rumpali.[1] Parhaiten hänet tunnetaan grungeyhtye Soundgardenin rumpalina. Hän soitti yhtyeessä vuodesta 1986 yhtyeen hajoamiseen 1997 asti. Myöhemmin hän löysi itselleen uuden yhtyeen, Pearl Jamin, jossa hän soittaa vieläkin.

Cameron syntyi San Diegossa, Kaliforniassa. Hän aloitti rumpujen soiton varhaisessa iässä. Hän ja muutama hänen kaverinsa soittivat cover-yhtyeessä nimeltä Kiss. Matt tapasi myöhemmin Paul Stanleyn. He saivat Kissiltä uhkauskirjeen heidän nimensä väärinkäytöstä.

1980-luvun alkupuolella hän muutti Seattleen, jossa hän soitti yhtyeissä kuten Skin Yard ja Feedback. Matt pääsi vuonna 1986 soittamaan Soundgardeniin tultuaan tunnetuksi paikallisissa musiikkipiireissä.

Hän on myös soittanut Smashing Pumpkinsin, Geddy Leen ja Tony Iommin albumeilla. Hän esiintyy yhdessä kappaleessa Chris Cornellin sooloalbumilla Euphoria Morning.

Hän on myös kanadalaisen Our Lady Peace -yhtyeen rumpali Jeremy Taggartin ystävä ja soittaa Our Lady Peacen Spritual Machines -albumilla kappaleissa ”Right Behind You (Mafia)” ja ”Are You Sad”. Hän soittaa Spider-Man – Hämähäkkimies -elokuvaan tehdyssä ”Hero”-kappaleessa, jossa laulaa ja soittaa kitaraa Nickelbackistä tuttu Chad Kroeger.

Matt soitti myös hetken Queens of the Stone Agessä.

  1. Matt Cameron allmusic.com. Viitattu 17.10.2019. (englanniksi)