Matt Cameron

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cameron Pearl Jamin keikalla Brasilian São Paulossa vuonna 2005.

Matt Cameron (s. 28. marraskuuta 1962) on yhdysvaltalainen rumpali. Parhaiten hänet tunnetaan grungeyhtye Soundgardenin rumpalina. Hän soitti yhtyeessä vuodesta 1986 yhtyeen hajoamiseen 1997 asti. Myöhemmin hän löysi itselleen uuden yhtyeen, Pearl Jamin, jossa hän soittaa vieläkin.

Cameron syntyi San Diegossa, Kaliforniassa. Hän aloitti rumpujen soiton varhaisessa iässä. Hän ja muutama hänen kaverinsa soittivat cover-yhtyeessä nimeltä Kiss. Matt tapasi myöhemmin Paul Stanleyn. He saivat Kissiltä uhkauskirjeen heidän nimensä väärinkäytöstä.

1980-luvun alkupuolella hän muutti Seattleen, jossa hän soitti yhtyeissä kuten Skin Yard ja Feedback. Matt pääsi vuonna 1986 soittamaan Soundgardeniin tultuaan tunnetuksi paikallisissa musiikkipiireissä.

Hän on myös soittanut Smashing Pumpkinsin, Geddy Leen ja Tony Iommin albumeilla. Hän esiintyy yhdessä kappaleessa Chris Cornellin sooloalbumilla Euphoria Morning.

Hän on myös kanadalaisen Our Lady Peace -yhtyeen rumpali Jeremy Taggartin ystävä ja soittaa Our Lady Peacen Spritual Machines -albumilla kappaleissa ”Right Behind You (Mafia)” ja ”Are You Sad”. Hän soittaa Spider-Man – Hämähäkkimies -elokuvaan tehdyssä ”Hero”-kappaleessa, jossa laulaa ja soittaa kitaraa Nickelbackistä tuttu Chad Kroeger.

Matt soitti myös hetken Queens of the Stone Agessä.