Teemasivu:Tähtien sota/Henkilökuva 51

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuningatar Padmé käytti koristeellisia ja erikoisia pukuja sekä kampauksia.

Padmé Amidala syntyi Naboolla. Hänen vanhempansa olivat Ruwee Naberrie ja Jobal Naberrie. Hänen syntymänimensä oli Padmé Naberrie. Padmé valittiin 14-vuotiaana Naboon kuningattareksi. Pimeässä uhassa Kauppaliiton piirittäessä Naboota Qui-Gon ja Obi-Wan tapasi Padmén ensimmäisen kerran pelastaessaan hänet Kauppaliiton panttivankeudesta. Tapahtumat veivät Padmén Tatooinen aavikkoplaneetalle, jossa hän tapasi Anakinin. Anakin rakastui häneen, vaikka olikin yhdeksänvuotias Padmén ollessa jo aikuinen. Kloonien hyökkäyksen lopussa he menivät naimisiin, vaikka se oli vastoin jedien periaatteita.

Myöhemmin Padmé toimi senaattorina ja ajoi asiaa Tasavallan säilyttämisen puolesta. Hän vastusti myös lakia, joka olisi antanut tasavallalle luvan luoda ja käyttää armeijaa. Hänet yritettiin salamurhata räjäyttämällä hänen aluksensa mutta onneksi hän oli osannut varautua tähän ja hän ei ollut alukksessa vaan hän lensi omalla aluksellaan oikean aluksen vieressä hänen sijaansa aluksessa oli häneksi pukeutunut palvelusneito Corde.

Padmé oli kuollessaan ainoastaan 27-vuotias ja hänet haudattiin Naboolle. Jedin paluussa Leia sanoo Lukelle, että hänen äitinsä oli”kiltti, kaunis ja surullinen”. Leialla oli jonkinlainen muistikuva äidistään, mutta jostain syystä Luke ei muistanut äitiään. »»