Teemasivu:Tähtien sota/Artikkelipoiminta 52

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Millenium Falconin Lego -pienoismalli

Millennium Falcon on avaruusalus fiktiivisessä Tähtien sota -maailmassa. Aluksen kapteeni on Han Solo, lentoperämiehenä toimii tämän wookie-ystävä Chewbacca. Alus on muunneltu versio YT-1300 Corellian -rahtialuksesta.

Han Solo voitti aluksen aikanaan uhkapelissä Lando Calrissianilta. Han ja Chewbacca käyttivät Falconin salalokeroita salakuljettaakseen kallisarvoista huumausainetta Kessel-planeetan kaivoksilta gangsteripomoille (pääasiassa Jabba the Huttille). Millennium Falcon pelasti Luke Skywalkerin Yavinin taistelussa sekä tuhosi Kuolemantähden Endorin taistelussa.

Vuosien saatossa alus on kokenut kovia eivätkä Han Solon tekemät muokkaukset ole paljon parantaneet aluksen ulkonäköä, päinvastoin. Nykyään se näyttää monen mielestä enemmänkin lentävältä romukasalta. Aluksen aseistuksena on kaksi suuren tulivoimansa vuoksi laitonta neloslasertykkiä sekä joitakin ohjuksia, joita elokuvissa nähdään vain kerran, Jedin paluun lopussa. Lando tulittaa niillä Kuolemantähden reaktoria, joka romahtaa ja räjähtää. »»