Tamara Manina

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Tamara Manina
Tamara Manina
Maa:  Neuvostoliitto
Naisten telinevoimistelu
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Melbourne 1956 joukkuekilpailu
Kultaa Kultaa Tokio 1964 joukkuekilpailu
Hopeaa Hopeaa Melbourne 1956 hyppy
Hopeaa Hopeaa Melbourne 1956 puomi
Hopeaa Hopeaa Tokio 1964 puomi
Pronssia Pronssia Melbourne 1956 yhteisvoimistelu

Tamara Ivanovna Manina (ven. Тамара Ивановна Манина, s. 5. syyskuuta 1934 Petroskoi) on entinen neuvostoliittolainen telinevoimistelija ja olympiavoittaja.

Manina voitti Melbournen 1956 olympialaisissa kultaa telinevoimistelun joukkuekilpailussa ja saavutti hopeaa puomilla ja hypyssä sekä pronssia yhteisvoimistelussa. Henkilökohtaisessa moniottelussa hän sijoittui kuudenneksi, permannolla yhdeksänneksi ja nojapuilla 16:nneksi. Kahdeksan vuotta myöhemmin Tokion 1964 olympialaisissa hän voitti kultaa joukkuekilpailussa ja saavutti hopeaa puomilla. Moniottelussa hän sijoittui 14:nneksi.

Rooman MM-kilpailuissa 1954 Manina voitti kultaa joukkuekilpailussa, permannolla ja hypyssä. Moskovan MM-kilpailuissa 1958 hän voitti kultaa joukkuekilpailussa ja saavutti hopeaa hypyssä sekä pronssia moniottelussa. Prahan MM-kilpailuissa 1962 hänen mitalisaaliinsa oli kultaa joukkuekilpailusta ja hopeaa hypystä.

Bukarestin EM-kilpailuissa 1957 Manina saavutti hopeaa hypyssä ja pronssia puomilla. Krakovan EM-kilpailuissa 1959 hän sai hopeaa permannolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.