T.O.P

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
TOP in 2012.jpg
T.O.P
Syntynyt 4. marraskuuta 1987 (ikä 27)
Kotipaikka Etelä-Korean lippu Seoul, Etelä-Korea
Aktiivisena 2006
Tyylilajit Hip hop, K-pop
Levy-yhtiöt YG Entertainment

Choi Seung-hyun (koreaksi 최승현; s. 4.marraskuuta 1987lähde?), paremmin tunnettu taiteilijanimeltään T.O.P (koreaksi 탑), on eteläkorealainen artisti ja näyttelijä. Parhaiten hänet tunnetaan korealaisen Big Bang-yhtyeen räppärinä. T.O.P on näytellyt muun muassa televisiosarjoissa I Am Sam ja Iris ja elokuvissa Nineteen, Tazza: The Hidden Card ja Ylioppilasrykmentti (Pohwasogeuro).

T.O.P ja hänen bändikaverinsa G-Dragon nauhoittivat ja julkaisivat yhteistyönä levyn GD & TOP(2010). Albumin ohessa tuli ulos kolme singleä: "High High," "Oh Yeah," ja "Knock Out," joista kaikki ovat sijoittuneet kolmen parhaan joukkoon Gaon listoilla, kun taas "High High":sta tuli listahitti.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T.O.P 2012 5.jpg

2005–2006: Debyytti Big Bangin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen hänen osallistumistaan YG Entertainmentiin, Seung Hyun oli räppäri ja G-Dragonin lapsuudenkaveri. G-Dragon totesi, että he olivat "naapurustokavereita yläasteelta", jotka usein tanssivat ja räppäsivät yhdessä. Vaikka G-Dragon myöhemmin muutti pois, ja heistä tuli "kaukaisia", hän otti jälleen yhteyttä Seung Hyuniin, kun YG Entertainment etsi kandidaatteja uuteen poikaryhmäänsä. Pari levytti useita demoja ja lähetti ne Yang Hyun Sukille, YG Entertainmentin pääjohtajalle, joka myöhemmin kutsui Seung Hyunin koe-esiintymisiin. Levy-yhtiö oli alun perin hylännyt Seung Hyunin, joka piti häntä liian "pulleana" joka ei sopisi "idealistiseen versioon" idolista. Seung Hyun myöhemmin kertoi että hän "meni kotiin ja treenasi erittäin paljon, koska hän halusi todella liittyä YG Entertainmentiin." Kuusi kuukautta myöhemmin, hän palasi ja sopimus allekirjoitettiin. Hän laihdutti 20kg 40 päivässä.

Hän valitsi taiteilijanimekseen T.O.P'in ja hänestä tuli toinen Big Bangin räppäreistä, yhdessä G-Dragonin kanssa. Kaksikko yhdistettiin neljän muun kanssa: Taeyang, Daesung, Seungri ja So-1. Heidän harjoituksistaan tehtiin dokumentointia mainostusta varten. So-1 erotettiin kuitenkin levy-yhtiöstä ja näin Big Bang teki virallisen debyyttinsä viidellä jäsenellä. Heidän ensimmäinen albuminsa, Since 2007, oli melkoinen menestys, ja se sisälsi T.O.P'in ensimmäisen soolon "Big Boy". Ryhmä saavutti suurta menestystä julkistamallaan kappaleella "Lies" heidän vuoden 2007 minialbumiltaan Always, joka sijoittui kärkeen monilla listoilla. Singlet, "Last Farewell" minialbumilta Hot Issue ja "Haru Haru" minialbumilta Stand Up, nousivat myös kärkeen.

2007-2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun bändi oli julkaissut albumeita ja singlejä, T.O.P aloitti työstämään soolouraansa. Vuoden 2007 huhtikuussa, hän oli mukana muiden Big Bangin jäsenten Taeyangin ja G-Dragonin kanssa laulaja Lexy'n singlellä "Super Fly" hänen albumiltaan Rush. Myöhemmin sinä kesänä, hän ilmestyi näyttelijänä Red Roc'in "Hello" musiikkivideoon. Myöhemmin hänestä tuli ensimmäinen Big Bangin jäsen joka uskaltautui näyttelemään, aloittaen KBS2 draamasta, I Am Sam, esittäen koulun huipputappelijaa, Chae Musinia. Hän otti myös juontajan roolin MBC:n Music Coressa 10. marraskuuta 2007, mutta joutui kuitenkin eroamaan seuraavan vuoden huhtikuussa. Vuonna 2008, hän teki yhteistyötä R&B artisti Gummyn kanssa hänen albumiltaan Comfort laululla "I'm Sorry", veteraanilaulaja Uhm Jung Hwa hänen singlellään "D.I.S.C.O." ja ZiA hänen singlellään "I Only See You". Samana vuonna, hänet hyväksyttiin Dankookin yliopistoon teatteri osastolle.

2010-[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T.O.P näytteli elokuvassa 71: Into the Fire, joka julkaistiin kesäkuussa 2010. Hän sai paljon hyviä arvosteluja ja ylistystä esiintymisestään; ja lopulta voitti monia näyttelijä palkintoja vuoden lopulla. Elokuva saavutti miljoona katsojaa viikossa, tehden siitä ensimmäisen elokuvan vuonna 2010 joka saavutti kyseisen katsojaluvun Etelä-Koreassa. Hän myös valmisteli soolo debyyttiään. Big Bangin Big Show konsertin aikana tammikuussa 2010, T.O.P esitti uuden singlensä "Turn It Up". YG Entertainment julkaisi musiikkivideo teaserin "Turn It Up"ille 14. kesäkuuta 2010, joka paljasti koko musiikkivideon julkistamispäivän 21. kesäkuuta 2010. Teaseri keräsi yli 200,000 katsojaa vain 48 tunnissa Youtubessa. Virallinen musiikkivideo julkaistiin keskipäivällä Etelä-Koreassa, joka keräsi yli 1,000,000 katsojaa ja kommenttia vain parissa minuutissa. Hän on myös ensimmäinen korealainen artisti jonka kappale julkaistiin maailmanlaajuisesti iTunesissa. 29. lokakuuta 2010, hän voitti Hallyu suosio palkinnon 47. Grand Bell Film Awardseissa.

Marraskuussa 2010, YG Entertainment ilmoitti että T.O.P ja hänen bändikaverinsa G-Dragon julkaisisivat yhteistyönä tehdyn albumin. Ennen albumin julkistamista, duo piti maailmanlaajuisen ensiesityksen albumistaan Etelä-Korean Soulissa, Yeongdeungpon Times Squarella, joka myös näkyi suorana Youtubesta. Mainostaakseen albumiaan, duo julkaisi kolme singleä: "High High," "Oh Yeah," ja "Knock out". Kaikki kolme singleä julkaistiin albumilla. Singlet saavuttivat kaupallista menestystä: "High High" oli listahitti, kun taas "Oh Yeah" ja "Knock Out" kohosivat toiseksi ja kolmanneksi. Albumi julkaistiin jouluaattona, ja se debytoi numero ykkösenä keräten 200,000 ennakkotilausta.

Lokakuussa 2011 ilmoitettiin, että T.O.P on valittu miespääosaan Kim Ha Neulin vastapariksi Absolute Him'iin, Etelä-Korealaiseen versioon Absolute Boyfriendistä, joka on japanilainen manga täydellisestä robottipoikaystävästä. Sarjasta on tehty jo japanilainen ja taiwanilainen draamaversio. Asiaa ei ole kuitenkaan varmistettu vielä kummankaan näyttelijän osalta. T.O.P teki yhteistyötä bändikaverinsa G-Dragonin ja englantilaisen artistin Pixie Lottin kanssa, Pixie Lottin japanilaisella albumilla. Kappaleen nimi on "Dancing On My Own".

T.O.P voitti kansikuvallaan 1st Look Magazine'ssa vuonna 2011. Kuvaukset pidettiin Brooklynissä, New Yorkissa ja kuvaajana toimi arvostettu valokuvataiteilija Hong Jang Hyun. T.O.P kuvattiin merkki talviarmeijatakissa ja mustissa farkuissa, josta muodostui huoleton ja tyylikäs katutyyli.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]