Susan Blackmore

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Susan Blackmore (2014)

Susan Jane Blackmore (s. 29. heinäkuuta 1951) on brittiläinen toimittaja, luennoija, joka tunnetaan ehkä parhaiten meemejä käsittelevästä teoksestaan The Meme Machine (suom. Meemit – kulttuurigeenit). Blackmore tutki 1970-luvulla parapsykologisia ilmiöitä, muun muassa ruumiistapoistumiskokemuksia vuosikausia saamatta niistä näyttöä. Blackmore on kuulunut Skeptical Inquirer -lehden toimittajiin vuodesta 1998.

Blackmore harjoittaa zeniä, mutta katsoo, että ei ole buddhalainen [1]. Blackmore on ateisti ja evoluutioteorian kannattaja, joka on arvostellut terävästi uskontoa, jota hän pitää epätotena.

Tietoisuuden tutkimuksen oppikirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blackmoren viimeisin kirja Consciousness: An Introduction (2004) on tietoisuuden tutkimusta käsittelevä oppikirja. Teoksessa Blackmore käsittelee mieli-ruumis-ongelmaa, mielen filosofiaa, jumalan olemassaoloa, kognitiivista neuropsykologiaa, kognitiotiedettä, tekoälyä, evoluutiota, älykästä suunnittelua, parapsykologiaa, muuntunutta tietoisuuden tilaa, fenomenologiaa, buddhalaisuutta ja mietiskelyä.

Kirjassa on myös profiileja sellaisista alan uranuurtajista kuin Daniel Dennett, John Searle, David Chalmers, Patricia Churchland, Francis Crick, Antonio Damasio, V. S. Ramachandran, John Carew Eccles, Rodney Brooks, Alan Turing, Francisco Varela, René Descartes, David Hume, William James ja Buddha.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Zen, SusanBlackmore.com

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanniksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomeksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.