Susan Aho

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Susan Aho
Susan aho live.jpg
Susan Aho Berliinissä vuonna 2006.
Syntynyt 5. maaliskuuta 1974 (ikä 42)
Kotipaikka Espoo
Tyylilajit Kansanmusiikki
Laulukieli Suomi
Soittimet harmonikka
Yhtyeet Värttinä
Metsänväki
Routanaiset
Vaeltajat
Kuunkuiskaajat
Levy-yhtiöt Wicklow Records, Real World Records

Susan Aho, (s. 5. maaliskuuta 1974 Espoo) on suomalainen muusikko. Aho on opiskellut Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikkia ja osallistunut useisiin musiikkihankkeisiin. Hän on kuulunut vuodesta 1997 lähtien suomalaiseen maailmanmusiikkiyhtye Värttinään.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susan Aho on syntynyt Espoossa. Aho aloitti 13-vuotiaana harmonikan soiton. Aho soitti ja lauloi Värttinän vuonna 1998 julkaistulla Vihma-albumilla, mutta jo seuraavalla Ilmatar-albumilla hän vain lauloi. Hänet tilalleen harmonikkaa tuli soittamaan Markku Lepistö.

Hän osallistui laulajana ja harmonistina kreikkalaiseen Odysseiaan ja oli myös jäsenenä Metsänväki-nimisessä kansanmusiikkia soittavassa yhtyeessä. Aho soitti myös yhdessä toisen suomalaisen harmonikan soittajan, Minna Luoman kanssa Routanaiset-nimisessä ryhmässä. Hän on kuulunut vuodesta 1998 lähtien balkanilais-suomalaiseen musiikkiryhmään Vaeltajat. Hän on työskennellyt myös Nukketeatteri Sammossa.

Yhdessä toisen Värttinä-laulajan Johanna Virtasen (nyk. Johanna Hytti) kanssa Aho muodosti yhtyeen Kuunkuiskaajat. Duo kutsuttiin osallistumaan Euroviisujen vuoden 2010 Suomen esikarsintaan ja valittiin myöhemmin Suomen edustajaksi Oslossa järjestettävään loppukilpailuun.

Diskografia (Värttinä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]