Supernatural (3. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Supernatural (3. tuotantokausi)
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat The CW
Suomi Sub
Ensimmäinen esitys Yhdysvallat 2007-10-044. lokakuuta 2007
Suomi 2009-04-2323. huhtikuuta 2009
Viimeinen esitys Yhdysvallat 2008-05-1515. toukokuuta 2008
Suomi 2009-08-066. elokuuta 2009
Esitysten määrä 16
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2008-09-022. syyskuuta 2008
 Eurooppa 2008-08-2525. elokuuta 2008
Kaudet
← Edellinen
2. tuotantokausi
Seuraava →
4. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Supernatural jaksoista


Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Supernaturalin kolmas tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa The CW-verkossa 4. lokakuuta 2007. Kauden näyttelijäkaartiin kuuluvat jälleen Jared Padalecki ja Jensen Ackles. Myös Jim Beaver palasi Bobbyn rooliin. Kausi esittelee uusia hahmoja, kuten demoni-Rubyn (Katie Cassidy), joka haluaa auttaa veljeksiä, ja Bela Talbotin (Lauren Cohan), varkaan, joka on välillä veljesten riesana.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. # Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja Käsikirjoittaja Alkuperäinen esityspäivämäärä Katsojia (USA; milj.)
45 1 The Magnificent Seven Seitsemän kuolemansyntiä Kim Manners Eric Kripke 4. lokakuuta 2006 2.97
Sam (Padalecki) ja Dean Wincester (Ackles) valmistavat itsensä mahdolliseen Maailmanloppuun. He tajuavat satojen Paholaisen portista -Helvetin ovista- karanneiden demoneiden metsästämisen olevan valtava haaste. Koska Deanilla on vain vuosi elinaikaa, hän päättää elää loput elämästään täysillä ja käyttäytyy huolettomasti, kun taas Sam etsii porsaanreikää sopimuksesta. Bobby Singerin (Jim Beaver) tiedottaessa poikia yliluonnollisista tapahtumista Nebraskassa, veljekset saavat selville tuhontekijöiden olevan seitsemän demonia, jotka ovat seitsemän kuolemansynnin ilmentymät. Tutkiessaan tapausta, Sam, Dean ja Bobby tapaavat Isaacin (Peter Macon) ja Tamaran (Caroline Chikezie), yliluonnollisia olentoja metsästävän pariskunnan. Isaac ja Tamara jäljittävät yhden demoneista baariin, mutta saavat pian selville kaikkien asiakkaiden olevan demonien hallinnassa. Pari jää alakäteen taistelussa ja Isaac kuolee, demonin pakotettua tämän juomaan viemärinpuhdistajaa. Ennen kuin demonit ehtivät ottaa kohteekseen Tamaran, Bobby ja Winchesterit saapuvat naisen pelastukseksi. He heittävät Kateuden ruumiillistuman takakonttiinsa ja ajavat pois Tamaran kanssa. Bobbyn luo päästyään, he kuulustelevat demonia ja manaavat tämän lopulta ulos ihmisruumiista. Myöhemmin samana iltana muut synnit jäljittävät nelikon. Taistelun aikana salaperäinen vaaleaverikkö nimeltä Ruby (Katie Cassidy) pelastaa Samin ja tappaa kolme demonia taikaveitsellään ennen katoamistaan. Muut synnit manataan ulos ruumiistaan. Samin jatkaessa tutkimuksiaan seuraavana päivänä, Dean paljastaa Samin kuolevan mikäli hän yrittää paeta sopimuksesta.
46 2 The Kids Are Alright Vaihdokkaat Phil Sgriccia Sera Gamble 11. lokakuuta 2007 3.16
Dean lukee Cicerossa, Indianassa tapahtuneesta kuolemasta, jossa mies on työnnetty sirkkeliin. Dean haluaa lähteä Ciceroon vieraillakseen kahdeksan vuotta sitten tuntemansa naisen, Lisa Braedenin (Cindy Sampson), luona. Dean saapuu Lisan luo tämän pojan, Benin (Nickolas Elia) kahdeksanvuotissyntymäpäivien aikana. Dean epäilee olevansa Benin isä, huomatessaan itsessään ja pojassa samankaltaisuuksia. Lisa kieltää sukulaissuhteen ja kertoo Deanille sirkkelionnettomuudesta. Samaan aikaan Ruby vierailee Samin luona ravintolassa ja yllättää tämän tiedoillaan Samin yliluonnollisista kyvyistä ja kertoo kaikkien Samin äidin ystävien ja sukulaisten salaperäisesti kuolleen. Ruby kertoo, että kaupungissa on tapaus, jota pojat voisivat tutkia. Hetkeä myöhemmin Dean soittaa Samille ja paljastaa jo neljän onnettomuuden tapahtuneen Lisan naapurustossa. Deanin auttaessa Benia taistelemaan kiusaajia vastaan, Sam tutkii yhtä outoa onnettomuutta, jossa mies putosi tikapuilta ja huomaa perheen lapsen käyttäytyvän kummallisesti. Merkki lapsen äidin niskassa saa myös Samin kiinnittämään huomiota tapaukseen. Myöhemmin Sam tutkii vaihdokkaiden historiaa ja tapoja ja alkaa epäillä olentojen kaapanneen paikallisia lapsia ja esittävän nyt näitä, tappaen lasten isät ja ruokkien itsensä lasten äideillä. Veljekset saavat selville vaihdokkaiden äidin käyttävän tyhjillään olevaa taloa tukikohtanaan. Talon sisältä he löytävät Benin ja muut kaapatut lapset. Vaihdokkaiden äiti, kiinteistövälittäjän muodossa hyökkää Samin ja Deanin kimppuun. Sam kuitenkin päihittää tämän liekinheittimen kanssa ja kaikki vaihdokkaat leimahtavat liekkeihin tämän kuoltua. Oikeat lapset palautetaan koteihinsa ja Dean selittää kaiken Lisalle. Lisan tarjotessa Deanille asuinpaikkaa, tämä kieltäytyy vasten tahtoaan ja toteaa, ettei Lisan ja Benin elämäntapa ole hänelle oikea. Toisaalla Sam vahvistaa Rubylle kaikkien äitinsä ystävien olevan kuolleita, jolloin Ruby paljastaa olevansa demoni, mutta väittää haluavansa auttaa Samia.
47 3 Bad Day at Black Rock Epäonnenpäivä Robert Singer Ben Edlund 18. lokakuuta 2007 3.03
Kubrick (Michael Massee) vierailee metsästäjä Gordin Walkerin (Sterling K. Brown) luona ja kertoo tälle, että Samin täytyy kuolla yliluonnollisten kykyjensä vuoksi. Toisaalla veljeksiin otetaan yhteyttä heidän isänsä varastossa, Buffalossa, New Yorkissa tapahtuneen hälytyksen vuoksi. Sam ja Dean käyttävät turvakameroita jäljittääkseen varkaat ja noutavat näiden varastaman jäniksenkäpälän itselleen. Bobby kertoo kuitenkin käpälän olevan kirottu; käpälää koskeva saa puolelleen taatun hyvän onnen, mutta kadottaessaan sen kuolee viikon sisällä. Samin jo koskettua käpälää, Bobby alkaa etsiä keinoa tuhota sitä ja Samilla puolellaan uskomattoman hyvä onni: veljekset mm. voittavat raaputusarvoista 46 000 dollaria. Myöhemmin ravintolan tarjoilija varastaa jäniksenkäpälän Samilta ja Samin onni vaihtuu epäonneksi. Kuulustellessaan käpälän alun perin varastaneita, veljekset saavat selville, että nainen joka palkkasi varkaat palvelukseensa on nimeltään Bela Talbot (Lauren Cohan). Bobby on kuullut Belan olevan yliluonnollisten esineiden kaupittelija ja kertoo veljeksille tämän viimeisen tiedetyn sijainnin. Dean noutaa käpälän Belalta, mutta Samin huono onni auttaa Kubrickin ja muut metsästäjät hänen jäljilleen. He valmistautuvat tappamaan Samin, mutta Dean saapuu juuri ajoissa paikalle. Deanin käpälän myötä saavutettu hyvä onni auttaa päihittämään roistot kynän ja kaukosäätimen avulla. Bobby löytää rituaalin jolla jäniksenkäpälä saadaan tuhottua, mutta Bela keskeyttää rituaalin. Hän vaatii käpälää itselleen ja ampuu Samia olkapäähän todistaakseen julmuutensa. Dean huijaa Belan koskemaan käpälään, pakottaen tämän hyväksymään käpälän tuhoamisen. Loppujen lopuksi Bela kuitenkin varastaa veljesten voittoarvat. Kubrick vierailee Gordonin luona vankilassa ja suostuu auttamaan tätä paossa.
48 4 Sin City Syntinen kaupunki Charles Beeson Robert Singer & Jeremy Carver 25. lokakuuta 2007 3.02
Demoniset enteet ja kaksi epätavallista kuolemaa johdattavat Samin ja Deanin Elizabethvilleen, Ohioon; kerran hiljaiseen kaupunkiin, joka muuttui vedonlyöjien ja alkoholistien lempipaikaksi. Veljekset jututtavat isä Gilia (Robert Curtis Brown), joka todisti itsemurhaa omassa kirkossaan. Deanin vanha tuttu, Richie-niminen metsästäjä vie veljekset baariin tutkimaan sen omistajaa, Trotteria. Tappelun aikana baarimikko, Casey livahtaa ulos Richien kanssa. Casey vie tämän vanhempiensa kotiin ja tappaa tämän kellarissa. Toisaalla Ruby auttaa Bobbya korjaamaan Coltin -salaperäisen aseen, jolla voi tappaa mitä tahansa. Samin testatessa ettei Trotter ole demonin vallassa, Dean etsii Richieta ja löytää Caseyn ja houkuttelee tämän paholaisen ansaan naisen vanhempien kodissa. Dean aloittaa manauksen, mutta Casey tuhoaa kirjan ja sulkee kellarin sisäänkäynnin. Loukussa ollessaan Casey paljastaa demonimaailman olevan kaaoksen vallassa Azazelin kuoleman vuoksi ja Samin epäonnistuttua ottamaan paikkaansa Azazelin seuraajana. Samin saapuessa Caseyn vanhempien kotiin isä Gilin kanssa he tapaavat Bobbyn ja isä Gil paljastaa demonisen puolensa. Hän murtautuu kellariin ja vapauttaa rakastajansa Caseyn. Isä Gilin aikoo tappaa Deanin ja Sam ampuu sekä Gilin että Caseyn. Myöhemmin jutellessaan Bobbyn kanssa, Dean kertoo miehelle Samia koskevista epäilyksistään.
49 5 Bedtime Stories Iltasatuja Mike Rohl Cathryn Humphris 1. marraskuuta 2007 3.24
Sam ja Dean matkaavat Maple Springsiin, New Yorkiin tutkimaan kuolettavaa kolmeen veljeen kohdistunutta hyökkäystä. Veljesten ollessa varmoja ihmissuden olevan asialla, ainut hyökkäyksestä selvinnyt väittää hyökkääjän olleen normaali mies. Pian Winchesterit tajuavat satujen käyvän toteen - miehiin kohdistunut hyökkäyks perustui Kolme pientä porstasta -satuun. He saavat selville, että satuja toteuttaa nuoren tytön henki. Tutkittuaan paikallisia kuolemia, veljekset löytävät koomassa olevan Callien (Ana Rebecca Hughes) sairaalasta. Hänen isänsä tri Garrison (Christopher Cousins) lukee tyttärelleen satuja. Sam ja Dean uskovat Callien joutuneen äitipuolensa myrkyttämäksi ja Callie on huomiota saadakseen toteuttanut satujen tapahtumia oikeassa maailmassa. Samaan aikaan sairaalaan tuodaan Punahilkan tapaan raadeltu isoäiti, jonka lapsenlapsi on kaapattu. Deanin jäljittäessä tyttöä, hän joutuu kidnappaajan hyökkäyksen kohteeksi ja samaan aikaan Sam selittää tilannetta tri Garrisonille. Garrison ei ole uskoa vaimonsa myrkyttäneen Callieta, mutta Callien hengen ilmestyessä ja vahvistaessa Samin väitöksen, tri Garrisonin on pakko uskoa. Callie kuolee ja hänen henkensä jatkaa rauhaisana matkaansa. Toisaalla kidnappaaja vapautuu Callien hallinnasta. Myöhemmin samana iltana Sam antaa tienristeyksen demonille (Sandra McCoy) uhkavaatimuksen -hänen täytyy vapauttaa Dean sopimuksestaan tai kuolla. Demoni kertoo pomonsa pitävän sopimuksia hallussaan ja ettei hänellä ole valtaa purkaa sopimusta. Kieltäydyttyään paljastamasta pomonsa nimeä, Sam ampuu tämän Coltilla.
50 6 Red Sky at Morning Aavelaiva Cliff Bole Laurence Andries 8. marraskuuta 2007 3.01
Nuori nainen näkee lenkkeillessään aavelaivan satamassa ja salaperäisesti hukkuu suihkuunsa samana iltana. Sam ja Dean jututtavat naisen tätiä, Gertrudea (Ellen Geer), joka tietää aavelaivasta ja kysyy toimivatko he Alex-nimisen naisen kanssa. Veljesten lähtiessä naisen luota, he huomaavat, että Deanin auto on kadonnut. Dean hermostuu ja Bela ilmestyy paikalle, paljastaen että hän hinautti Impalan pois. Sam keksii, että Bela on Alex-salanimen takana. Bela on harmissaan, koska Gertrude ei toimittanut hänelle maksua hänen palveluksistaan Winchestereiden saavuttua, koska veljekset kertoivat vanhalle naiselle ettei rikostapaus ole vielä selvitetty. Samana iltana tapahtuu lisää samankaltaisia kuolemia ja veljekset tajuavat laivan olevan kuoleman enne, joka liittyy maanpetoksesta kuolemaantuomitun merimiehen henkeen. Merimiehen kädestä valmistettiin Kunniankäsi, ja Bela ehdottaa sen tuhoamista laivan pysäyttämiseksi. Käyttäen Gertruden hankkimia lippuja, kolmikko ottaa osaa merenkulunmuseossa pidettävään varainkeruujuhlaan. Bela varastaa Kunniankäden ja livahtaa veljeksiltä karkuun. Hän myy käden asiakkaalle, mutta palatessaan asunnolleen, näkee aavelaivan. Kuolemansa lähestyessä, Bela kääntyy Winchestereiden puoleen. Sam ja Dean ovat kuitenkin päätelleet hengen vainoavan vain henkilöitä, jotka ovat syyllisiä perheenjäsentensä kuolemiin. Kolmikko päättää kutsua hengen merimiehen haudalla. Kostonjanoinen henki joutuu kohtaamaan kapteenin, joka määräsi hänet tapettavaksi -oman veljensä- ja molemmat katoavat.
51 7 Fresh Blood Tuoretta verta Kim Manners Sera Gamble 4. lokakuuta 2007 2.88
Gordon pakenee vankilasta ja jäljittää Belan. Bela suostuu vaihtamaan tiedon veljesten olinpaikasta korvaamattomaan mojo-pussukkaan. Samaan aikaan Sam ja Dean kaappaavat ja kuulustelevat Lucy-nimistä vampyyriä (Mercedes McNab) ja saavat tietää toisen vampyyrin, Dixonin (Matthew Humphreys) muuttaneen Lucyn terästämällä tämän juomaa omalla verellään. Dean joutuu tappamaan Lucyn, koska vampyyriyteen ei ole parannuskeinoa. Veljekset jäljittävät ja kohtaavat Dixonin, mutta Gordon ja Kubrick hyökkäävät heidän kimppuunsa. Sam ja Dean pakenevat, mutta Dixon kaappaa Gordonin hälinän keskellä. Vaikka Dixon aikoikin käyttää Gordonin ruoakseen, tämän jatkuva halveksinta yllyttää Dixonia muuttamaan Gordonin vampyyriksi. Veljesten saavuttua Dixonin piilopaikkaan, he saavat tietää vampyyriksi muutetun Gordonin paenneen. Toisaalla Gordon palaa Kubrickin luo ja tappaa tämän puolustuksekseen. Yön koittaessa veljekset eivät ole löytäneet Gordonia ja Dean päättää lähteä etsimään häntä. Myöhemmin Gordon soittaa Samille ja Deanille ja uhkaa tappaa nuoren naisen mikäli veljekset eivät suostu miestä tapaamaan. Sam ja Dean suuntaavat Gordonin olinpaikalle ja löytävät naisen, mutta Gordon erottaa veljekset toisistaan oven avulla. Nainen paljastuu Gordonin muuttamaksi vampyyriksi ja Dean ampuu tämän Coltilla. Samalla Sam piilottelee kostonhimoiselta Gordonilta ja Sam onnistuu lopulta mestaamaan vampyyriksi muuttuneen miehen piikkilangalla.
52 8 A Very Supernatural Christmas Joulu J. Miller Tobin Jeremy Carver 13. joulukuuta 2007 3.02
Sam ja Dean tutkivat mystisiä katoamistapauksia Michiganissa: jokin yliluonnollinen olento tappaa ihmisiä raahamalla ne savupiippuun. Samalla lähestyvä joulu aiheuttaa kinaa veljeksille: Dean haluaisi juhlia joulua, koska se olisi hänen viimeisensä mutta Sam ei ole innoissaan asiasta. Takaumissa seurataan Winchestereitä 16 vuoden takaisena jouluna, jolloin Sam sai tietää yliluonnollisista olennoista ja että heidän isänsä jahtaa niitä. Samana jouluna Sam antoi Deanille lahjaksi amuletin, jota tämä pitää kaulassaan. Tutkimusten edistyessä selviää että perheissä, joissa salaperäinen olento vieraili, oli koristeena mesiangervokranssi. Mesiangervoa käytettiin ennen ihmisuhrauksissa jumalien kutsumiseen, joten Sam päättelee kyseessä olevan pakanajumala. Sam ja Dean pääsevät kranssien tekijöiden, Edward ja Madge Carriganin jäljille ja pariskunta paljastuu pakanajumaliksi, jotka himoitsevat ihmislihaa. Pariskunta vangitsee veljekset ja aikoo uhrata heidät, mutta naapuri keskeyttää heidän puuhansa. Palatessaan he huomaavat poikien päässeen vapaiksi ja Dean ja Sam tappavat pariskunnan joulukuusen oksilla, koska jumalat voi tappaa vain ikivihreällä puulla. Myöhemmin Dean huomaa Samin koristelleen heidän hotellihuoneensa joulukoristeilla ja veljekset viettävät yhdessä joulua.
53 9 Malleus Maleficarum Malleus Maleficarum Robert Singer Ben Edlund 31. tammikuuta 2008 2.95
Sam ja Dean tutkivat sarjaa noituuteen liittyviä kuolemia ja uskovat naapuruston kirjakerhon harjoittavan noituutta. Ruby saapuu paikalle ja varoittaa veljeksiä siitä, että erittäin voimakas demoni hallitsee noitia. Demoni saattaa ottaa Samin kohteeksi, joten Ruby kehottaa veljeksiä lähtemään kaupungista. Sam ja Dean kuitenkin vain palaavat hotellille, jossa Dean kyseenalaistaa Samin huolettomuuden ihmisten tappamisa kohtaan. Pian myös Dean joutuu noitien hyökkäyksen kohteeksi ja Sam lähtee etsimään noitia pysäyttääkseen nämä. Ruby kuitenkin saapuu pelastamaan Deanin juuri oikealla hetkellä. Toisaalla kolme naista kieltävät ottaneensa Deanin kohteekseen väittäen käyttäneensä noituutta vain henkilökohtaiseksi hyödyksi. Sam tajuaa, että Tammy (Marisa Rameriz), jolla ei ole ollut noituudesta lainkaan henkilökohtaista hyötyä, on demoni josta Ruby varoitti. Tammy tekee Samin puolustuskyvyttömäksi ja tappaa yhden naisista. Tammy paljastaa Samille, että lännessä on nousemassa demoneille uusi voimakas johtaja, joka suunnittelee Samin surmaamista. Dean kuitenkin onnistuu tappamaan demonin Rubyn veitsellä kaiken hälinän keskellä. Myöhemmin samana iltana, Ruby myöntää Deanille, ettei pysty pelastamaan tätä sopimuksestaan. Hän paljastaa myös demonien olleen aikoinaan ihmisiä, mutta heidän ihmisyytensä on valunut pois Helvetissä. Kuten noituutta harjoittaneet naiset, myös Ruby oli aikoinaan noita, joka myi sielunsa Tammylle mutta yhä muistaa millaista oli olla ihminen. Ruby pyytää Deanin apua valmistamaan Samin tulevaisuuteen.
54 10 Dream a Little Dream of Me Unien armoilla Steve Boyum Sera Gamble & Cathryn Humphris 7. helmikuuta 2008 2.68
Siivooja saapuu Bobbyn hotellihuoneeseen ja löytää tämän syvästä unesta. Kukaan ei saa herätettyä Bobbya unesta ja lääkäri arvelee tämän vain vajonneen koomaan. Dean ja Sam tutkivat koettelemusta ja saavat selville Bobbyn olevan vankina omassa mielessään. He päättävät auttaa ystäväänsä ja ottavat yhteyttä Belaan saadakseen käsiinsä African Dream Root-nimisen kasvin, jolla voi astua sisään muiden uniin ja manipuloida niitä. Bela hankkii veljille kasvin ja väittää tekevänsä näin vastapalveluksen Bobbylle, joka kerran pelasti naisen pulasta. Bobbyn unessa pojat joutuvat erilleen: Sam joutuu talon ulkopuolelle ja eräs mies hyökkää hänen kimppuunsa. Dean pakenee Bobbyn kanssa salaperäistä veritahraista naista, joka paljastuu Bobbyn vaimoksi. Samalla Dean yrittää vakuuttaa kauhuissaan olevalle Bobbylle tämän näkevän unta. Lopulta Bobby uskoo Deania ja kolmikko herää. Koomasta herännyt Bobby kertoo pojille, että Samin kimppuun hyökännyt mies on Jeremy Frost, joka ei pysty näkemään unia, koska hänen isänsä löi häntä lapsena päähän baseball-mailalla. Dean tajuaa olevansa Jeremyn tähtäimessä eikä uskalla nukkua päiväkausiin. Lopulta Dean antaa periksi väsymykselle ja Sam tulee mukaan veljensä uneen. Unessa Dean kohtaa itsensä ja uni-Dean pilkkaa oikean Deanin itsetuntoa ja sitä, kuinka tällä ei mitään omaa. Oikea Dean hermostuu ja ampuu kaksoisolentonsa, mutta tämä herää henkiin demonina ja uhkaa demoniksi päätymisen olevan Deanin kohtalo Helvetissä. Samalla Sam taistelee toisaalla Deanin uneen ilmestyneen Jeremyn kanssa ja voittaa tämän kutsumalla paikalle miehen isän. Tämä häiritsee Jeremya ja Sam tappaa hänet baseball-mailalla. Veljekset heräävät unestaan ja saavat selville, että Bela valehteli heille: Bobby ei koskaan ole pelastanut naista pulasta. Valehtelemalla veljeksille Bela onnistui varastamaan Coltin. Kun pojat lähtevät jahtaamaan naista, Dean myöntää Samille ettei halua Helvettiin ja Sam lupaa yrittää pelastaa veljensä.
55 11 Mystery Spot Ajan vankina Kim Manners Jeremy Carver & Emily McLaughlin 14. helmikuuta 2008 2.97
Sam herää hotellihuoneessa Asia-yhtyeen kappaleeseen "Heat of the Moment" ja huomaa Deanin olevan jo hereillä ja pukeutumassa. Aamiaisen aikana he keskustelevat Broward County Mystery Spotiin kadonneesta miehestä. Samana iltana he murtautuvat kyseiseen turistiloukkoon, mutta joutuvat haulikkolla varustettuun paikan omistajaan. Ase laukeaa vahingossa ja tappaa Deanin. Sam herää ja näkee yllätyksekseen, Deanin olevan elossa ja laulavan pukeutuessaan kappaletta "Heat of the Moment". Päivä tuntuu toistavan edellistä, joten Sam ehdottaa parin vierailevan Mystery Spotissa päiväsaikaan. Dean suostuu, mutta joutuu auton yliajamaksi. Aikasilmukan jatkuessa, Dean kuolee useita kertoja eri lailla ja Samin yrittää estää veljensä kuolemaan, mutta turhaan. Satoja toistoja myöhemmin Sam huomaa ruokalassa ruokailevan miehen käyttävän eri siirappia kuin aikaisemmin. Hän kohtaa miehen, joka paljastaa olevansa huiputtaja (Richard Speight, Jr.), puolijumala, joka nauttii kuolettavien pilojen tuottamisesta. Huiputtaja kertoo aloittaneensa aikasilmukan todistaakseen Samille, ettei tämä pysty pelastamaan Deania ja tarjoutuu palauttamaan ajan normaaliin. Samin yrittäessä tappaa huiputtajan tämä napsauttaa sormiaan, jolloin Sam herää seuraavana aamuna. Winchesterit päättävät lähteä kaupungista, jolloin Dean joutuu ammutuksi ryöstöyrityksessä. Aikasilmukan päätyttyä, Dean pysyy kuolleena. Kuukausien kuluttua Samista on tullut yksinäinen metsästäjä joka alituisesti etsii huiputtajaa. Hän ei huomioi Bobbyn soittoja, mutta lopulta kuulee viestin jonka mukaan Bobby on saanut selville huiputtajan olinpaikan. Kaksikko suuntaa Mystery Spotiin, jossa Bobby valmistautuu kutsumarituaaliin. Tajutessaan totuuden, Sam tappaa Bobby puisella seiväällä tappaakseen huiputtajan, mutta tappaakin vain huiputtajan luoman version itsestään. Sam anelee, että huiputtaja toisi Deanin takaisin eloon, mutta huiputtaja osoittaa Deanin olevan Samin heikkous; molemmat veljekset ovat aina valmiit uhraamaan itsensä toistensa vuoksi. Sam jatkaa anelua, joten huiputtaja siirtää ajan aamuun, jolloin Dean kuoli.
56 12 Jus In Bello Sodan lait Kim Manners Sera Gamble 21. helmikuuta 2008 3.23
Sam ja Dean murtautuvat Belan asuntoon saadakseen Coltin takaisin, mutta tämä on antanut vinkin FBI:n agentti Victor Henriksenille (Charles Malik Whitfield) veljesten olinpaikasta. Poliisi ryntääkin pian sisään ja ottaa Samin ja Deanin talteen. FBI:n etsivät Steven Groves (Peter Deluise) saapuu sheriffin asemalle ja valmistuu luovuttamaan veljet, mutta paljastuukin demonin hallitsemaksi ollessaan yksin veljesten kanssa. Hän ampuu Deania olkapäähän, mutta pakenee ihmisruumiistaan Samin aloittaessa manauksen. Henriksen, joka on myös demonin hallinnassa, tappaa sheriffin. Kun demoni on manattu ulos Henriksenistä, tämä tajuaa Samin ja Deanin puhuneen koko ajan totta ja vapauttaa nämä kaltereiden takaa. Veljekset yrittävät suojella asemalla olevia ihmisiä, mutta päättävät lopulta päästää demonit sisään äänitettyään manauksen aseman kaiutinnauhalle. Henriksen lupaa Winchestereille kertovansa heidän kuolleen helikopterin räjähdyksessä. Pian veljesten lähdettyä, pieni tyttö saapuu poliisiasemalle ja kysyy missä Winchesterit ovat. Tyttö paljastuu Lilithiksi, voimakkaaksi demoniksi ja hän tuhoaa koko aseman suurella vaalean energian purkauksella.
57 13 Ghostfacers Ghostfacers Phil Sgriccia Ben Edlund 24. huhtikuuta 2008 2.22
Sam ja Dean tutkivat vainottua Mortonin taloa ja kohtaavat jälleen yliluonnollisesta innostuneet Harry Spanglerin (Travis Wester) ja Ed Zeddmoren (A.J. Buckley), jotka kuvaavat pilottijakso tosi-tv-sarjaansa varten. Legendan mukaan Freeman Daggettin henki ilmestyy joka karkausvuosi tuodakseen lisää uhreja taloonsa. Pian yksi Harryn ja Edin ystävistä, Corbett katoaa. Etsiessään Corbettia, ryhmä löytää Daggettin kotitoimiston. Daggettin toimittua sairaalan talonmiehenä, hän tapasi tuoda kotiinsa ruumiita leikkiäkseen niillä. Pian myös Sam katoaa ja löytää itsensä samasta paikasta kuin Corbett, sidottuna tuoleihin syntymäpäiväjuhlan lavastuksiss'. Henki ilmestyy paikalle ja tappaa Corbettin. Deanin saapuessa paikalle, muut menevät suolalla piirretyn ringin sisään ja näkevät Corbettin aaveen. Ed, johon Corbett oli rakastunut, saa tämän kohtaamaan Daggetin ja saa tämän rauhaan. Ennen lähtöään seuraavana päivänä, Sam ja Dean pyyhkivät kaikki Ghostfacers-ryhmän tiedostot tyhjiksi elektromagentismin avulla.
58 14 Long Distance Call Kaukopuhelu Robert Singer Jeremy Carver 1. toukokuuta 2008 2.63
Ihmiset alkavat saada puheluita kuolleilta läheisiltään, jotka käskevät tekemään itsemurha. Dean saa puhelun isältään, Johnilta (Jeffrey Dean Morgan) joka kertoo tietävänsä miten saada sopimus purettua. Sam ja Dean riitaantuvat Samin ollessa epäileväinen soittajasta. Dean on kuitenkin vakuuttunut isänsä oikeasti soittavan tuonpuoleisesta. Kaukopuheluiden tekijä on kuitenkin Crocotta, raadonsyöjä demoni, joka houkuttelee ihmisiä pimeään sanoen toistuvasti "tule luokseni" jonka jälkeen tämä kerää uhriensa sielut.
59 15 Time Is on My Side Aika kortilla Charles Beeson Sera Gamble 8. toukokuuta 2008 2.55
Sam vakuuttaa Deanin matkaamaan Eriehen, Pennsylvaniaan tutkimaan mahdollista zombitapausta. Kaksikko kohtaakin tohtori Bentonin (Billy Drago), lääkärin joka hylkäsi työnsä vuonna 1826 etsiessään lähdettä ikuiseen elämään. Benton huumaa ihmisiä ja kerää heiltä muun muassa sisäelimiä korvatakseen niillä omansa. Dean haluaisi etsiä Belaa, mistä Sam ei ole innoissaan. Tällöin Dean jättää Samin kohtaamaan tohtorin yksin. Dean matkustaa erään Bobbyn tuttavan, erakoituneen ja tuntemattomiin vihamielisesti suhtautuvan metsästäjän luo, joka paljastaa yllättävää tietoa Belasta. Dean saa myös selville naisen olinpaikan Bobbylta. Belan olinpaikassa, eräässä hotellissa Dean kovistelee Belalta Coltin sijaintia, mutta nainen väittää myyneensä aseen. Lähtiessään Dean sieppaa Belan huomaamatta hotellihuoneen ovenpielestä roikkuvan koiranheisioksan. Samaan aikaan Benton saa Samin kiinni, mutta Dean auttaa tätä pakenemaan saaden Bentonin loukkuun. Veljekset lukitsevat Bentonin arkkuun ja hautaavat tämän. Samana iltana Bela saapuu Winchesterien hotellille ja yrittää tappaa heidät, mutta huomaa tulleensa huijatuksi. Silloin Dean soittaa Belalle ja kertoo tajunneensa Belan tappoaikeista ja siitä, että koiranheisin avulla Bela yritti suojella itseään Helvetinkoirilta. Bela paljastaa tehneensä sopimuksen Lilithin kanssa kymmenen vuotta aikaisemmin, vaihtaessaan sielunsa vanhempiensa murhaan, jotta hän perisi vanhempiensa valtavan miljoonaomaisuuden. Hän kertoo itkien Coltin ja Samin kuoleman olleen ainoa keino ulos sopimuksesta ja anelee veljiltä apua. Mutta Dean katkaisee puhelimen ja Bela jää yksin kuuntelemaan Helvetinkoirien kasvavaa murinaa ja odottamaan väistämätöntä kuolemaansa.
60 16 No Rest for the Wicked Viimeiset hetket Kim Manners Eric Kripke 15. toukokuuta 2008 3.00
Kun Deanilla on vain 30 tuntia elinaikaa ennen sopimuksen umpeutumista, Bobby jäljittää Lilithin New Harmonyyn, Indianaan. Dean ei kuitenkaan halua hyökätä valmistautumatta, mutta kieltäytyy pyytämästä apua Rubylta. Sam kuitenkin kutsuu demonin paikalle rituaalilla ja pyytää tämän taikaveistä lainaksi. Ruby kertoo Lilithin pelkäävän Samia, koska Sam pystyisi päihittämään uinuvien yliluonnollisten kykyjensä avulla Lilithin helposti, mutta Dean saa Rubyn astumaan Paholaisen ansaan. Veljekset ottavat veitsen ja lähtevät. Bobby vaatii päästä mukaan vedoten Deanin hallusinaatioihin. Deanin alkaessa "lähentyä rajaa", hän alkaa nähdä demonien oikean ulkomuodon. Kolmikon saapuessa New Harmonyyn, he saavat selville Lilithin hallitsevan nuorta tyttöä ja terrorisoivan tämän perhettä. Bobbyn muuttaessa sprinklereiden veden pyhäksi, Sam ja Dean tappavat muutamia demoneja. Sam löytää pikkutytön ja valmistautuu tappamaan tytön, mutta Dean estää tätä, paljastaen ettei Lilith hallitse enää tyttöä. Keskiyön lähestyessä Dean tajuaa Lilithin hallitsevan nyt Rubyn ihmisruumista, ja Lilith kertoo lähettäneensä Rubyn "kauas, kauas pois". Lilith kiinnittää Samin ja Deanin seiniin telepaattisesti Helvetinkoirien lähestyessä Deania. Deanin kuollessa Lilith yrittää päihittää Samin valkoisella voimalla, mutta Samin vastustaessa voimaa, hän pakenee peläten Samin vastaiskua. Sam kumartuu kuolleen veljensä ruumiin ylle, itkien Deanin kuolemaa ja samaan aikaan Dean huutaa epätoivoisesti helvetissä apua.