Supernatural (2. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Supernatural (2. tuotantokausi)
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat The CW
Suomi Subtv
Ensimmäinen esitys Yhdysvallat 2006-09-2828. syyskuuta 2006
Suomi 2007-01-2222. tammikuuta 2007
Viimeinen esitys Yhdysvallat 2007-05-1717. toukokuuta 2007
Suomi 2007-06-1111. kesäkuuta 2007
Esitysten määrä 22
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2007-09-1111. syyskuuta 2007
 Eurooppa 2007-10-2929. lokakuuta 2007
 Australia 2007-10-022. lokakuuta 2007
Kaudet
← Edellinen
1. tuotantokausi
Seuraava →
3. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Supernatural jaksoista


Supernatural -televisiosarjan toinen tuotantokausi sai ensi-iltansan Yhdysvalloissa 28. syyskuuta 2006 ja päättyi 17. toukokuuta 2007 sisältäen yhteensä 22 jaksoa. Kausi keskittyy päähenkilöiden, Sam (Jared Padalecki) ja Dean Winchesteria (Jensen Ackles) yrittäessä etsiä käsiinsä Azazel-demonia saadessaan samalla lisää tietoa tämän suunnitelmista Samin ja muiden 27. yliluonnollisen lapsen varalle. Matkansa varrella veljekset käyttävät isänsä muistikirjaa pelastaessaan ihmisiä ja metsästäessään yliluonnollisia olentoja.

Kausi esitettiin Yhdysvalloissa torstai-iltaisin kello 21:00[1] ja oli ensimmäinen The CW-kanavalla esitetty sarjan tuotantokausi. Katsojia toisella tuotantokaudella oli Yhdysvalloissa keskimäärin 3,14 miljoonaa ja alhaisen katsojamäärän vuoksi olikin epävarmaa, uudistettaisiinko sarjaa enää kolmannelle kaudelle. Näyttelijäkokoonpano ja tuotantotiimi kuitenkin keräsivät huomattavan määrän palkintoehdokkuuksia ja -voittoja, joten sarjaa päätettiin jatkaa vielä ainakin yhden kauden verran.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. # Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja Käsikirjoittaja Alkuperäinen esityspäivämäärä Katsojia (USA; milj.)
23 1 In My Time of Dying Kuoleman kyydissä Kim Manners Eric Kripke 28. syyskuuta 2006 3.93
Winchesterit viedään sairaalaan Memphisiin auto-onnettomuuden jälkimainingeissa. Sekä Sam (Padalecki), että veljesten isä, John (Jeffrey Dean Morgan) selviävät lievin vammoin, mutta Dean on koomassa ja kuolemaisillaan. Koomassa ollessaan Dean kokee ruumiista poistumisen ja kohtaa kuoleman käskyläisen (Lindsey McKeon), joka yrittää saada Deanin sielun. Käskyläinen paljastaa, että ellei Dean suostu siirtymään eteenpäin, hänestäkin tulee lopulta kostoa janoava henki. Samaan aikaan Sam yrittää pelastaa veljensä tuloksetta, ja John ottaa yhteyttä Azazeliin (Fredric Lehne) ja tarjoaa sopimusta; John antaisi oman henkensä, sielunsa sekä Coltin, Deanin pelastamisesta.
24 2 Everybody Loves a Clown Kaikki rakastavat klovnia Phil Sgriccia John Shiban 5. lokakuuta 2006 3.34
Poltettuaan isänsä ruumiin, Sam ja Dean kieltäytyvät puhumasta tämän kuolemasta ja palaavat takaisin työhönsä ja jäljittävät Johnin puhelimeen tulleen viestin Harvellen majataloon. Majatalossa veljekset tapaavat Ellen Harvellen (Samantha Ferris), Johnin vanhan ystävän sekä tämän tyttären, Jon (Alona Tal). Baarin vakioasiakkaan, Ashin (Chad Lindberg) analysoidessa Johnin tutkimuksia tietokoneellaan, veljekset tutkivat läheisessa karnivaalissa vierailleiden murhia. He saavat selville Rakshasan - Hindu-mytologian demonin - ottaneen klovin olomuodon ja huijanneen lapsia kutsumaan tämän koteihinsa voidakseen syödä lapsien vanhemmat. Veljekset saavat selville Rakshasan olevan karnevaalien sokea veitsenheittäjä ja onnistuvat tappamaan tämän messinkiputkella. Myöhemmin Dean purkaa kiukkuaan Impalaansa, kaikkein arvokkaimpaan omaisuuteensa.
25 3 Bloodlust Verenhimo Robert Singer Sera Gamble 12. lokakuuta 2006 3.78
Veljekset tutkivat karjan silpomistapauksia Red Lodgessa, Montanassa ja saavat selville yhden uhreista olleen vampyyri. Sam ja Dean törmäävät vampyyrien metsästäjään, Gordon Walkeriin (Sterling K. Brown), jonka Ellen varoittaa olevan vaarallinen. Myöhemmin Sam joutuu vampyyrijoukon kaappaamaksi ja heidän johtajansa Lenore (Amber Benson) paljastaa heidän ruokkivan itsensä vain karjalla. Joukon vapauttaessa Samin vahingoittumattomana, Sam yrittää vakuuttaa veljensä siitä, että vampyyrit voi jättää rauhaan. Saapuessaan vampyyrien piilopaikkaan, he kuitenkin saavat selville Gordonin jo ottaneen Lenoren kiinni. Veljesten yrittäessä vakuuttaa Gordonia tappamasta vampyyriä, mies viiltää Samin käden houkutellakseen vampyyriä. Lenoren vastustaessa houkutusta, veljekset saavat päihitettyä Gordonin. Myöhemmin Dean myöntää Samille olleensa väärässä vampyyrien suhteen.
26 4 Children Shouldn't Play With Dead Things Kielletyt leikit Kim Manners Raelle Tucker 19. lokakuuta 2006 3.29
Haudatessaan isänsä tuntolevyt äitinsä haudalle, veljesten epäluulot heräävät heidän huomatessaan kehän kuolleita kasveja läheisen haudan ympärillä, joka kuuluu äskettäin kuolleelle nuorelle naiselle, Angela Masonille (Tamara Feldman). Pian he saavatkin selville naista pettäneen miehen joutuneen murhatuksi edellisenä iltana. Sam ja Dean kaivavat Angelan haudan auki ja löytävät vain tyhjän arkun. He päättelevät Angelan läheisen ystävän, Neilin (Christopher Jacot), joka salaa oli rakastunut häneen, herättäneen hänet henkiin, zombiksi. Tapettuaan poikaystävänsä, Angelan seuraava kohde on hänen entinen huonetoverinsa, jonka kanssa hänen poikaystävällään oli ollut suhde. Sam ja Dean kuitenkin ehtivät pelastaa naisen ja tappaa zombin hopeaseiväällä. Myöhemmin Dean pahoittelee käytöstään Samille ja paljastaa joutuneensa koville tuntien syyllisyyttä isänsä kuolemasta.
27 5 Simon Said Pahan vallassa Tim Lacofano Ben Edlund 26. lokakuuta 2006 3,65
Kun Sam saa näyn, jossa mies tappaa useita ihmisiä sekä itsensä, Ash auttaa veljeksiä jäljittämään Andy Gallagherin (Gabriel Tigerman), jonka äiti kuoli samalla tavalla kuin veljestenkin äiti - lastenhuoneessa syttyneessä tulipalossa. Sam ja Dean suuntaavat Guthriehen, Oklahomaan ja Sam onnistuu estämään murhan, vaikka mies silti tappaakin itsensä. Veljekset löytävät myöhemmin Andyn ja saavat selville tämä kyvyistä hallita toisten mieltä. He uskovat, että Andy pakotti miehen tekemään itsemurhan. Kuulustellessaan Andya, Sam näkee kuitenkin toisen näyn, jossa nainen tekee itsemurhan. Saatuaan tietää Andyn olevan adoptoitu ja että itsensä tappanut nainen oli tämän biologinen äiti, veljekset saavat myös tietää, että Andyllä on kaksoisveli, Ansen (Elias Toufexis). Ansen on käyttänyt samaa kykyään vihoissaan tappaakseen kaikki adoptioon liittyneet ja veljekset toisistaan erottaneet. Ansen ottaa uudeksi kohteekseen Andyn ex-tyttöystävän ja Winchesterit kiirehtivät pelastamaan tätä. Andy päätyy kuitenkin lopulta tappamaan kaksoisveljensä pelastaakseen Deanin, jolloin Sam huomaa kaikkien Azazeliin liittyvien lapsien päätyvän tappajiksi. Palatessaan majatalolle, Ash paljastaa ettei Ansenin adoptioäiti kuollut tulipalossa, joten kaikkia lapsia, joilla on yliluonnollisia kykyjä, ei pysty jäljittämään.
28 6 No Exit Ei ulospääsyä Kim Manners Matt Witten 2. marraskuuta 2006 3.38
Kun Ellen ei päästä Jo'ta tutkimaan salaperäisiä vaaleiden naisten katoamisia kerrostalossa, Sam ja Dean suuntaavat tutkimaan tapausta Philadelphiaan. Jo kuitenkin seuraa heitä salaa ja tarjoutuu auttamaan. Kolmikko löytää ektoplasmaa uusimman uhrin asunnosta ja tajuavat aaveen olevan kidnappauksien takana. Jon laajat tukimukset kertovat Yhdysvaltojen ensimmäisen sarjamurhaajan, H.H. Holmesin (Stephen Aberle) joutuneen teloitetuksi ja haudatuksi kerrostalon paikalle. Pian toinen nainen katoaa ja Sam, Dean ja Jo kiiruhtavat löytääkseen keinon pelastaa tämä; mutta Jo joutuu haamun kaappaamaksi. Veljekset löytävät aaveen pesän viemäriverkostosta rakennuksen alta ja vapauttavat Jon sekä muut naiset. Sam ja Dean jättävät aaveen ansaan suolarenkaan sisälle ja sulkevat kammion sementillä. Jon palatessa äitinsä luo, vihainen Ellen paljastaa Jon isän kuolleen metsästäessään John Winchesterin kanssa. Kuultuaan äitinsä paljastuksen, Jo katkaisee välinsä Winchesterin veljeksiin.
29 7 The Usual Suspects Vakioepäillyt Mike Rohl Cathryn Humphris 9. marraskuuta 2006 3.19
Veljekset tutkivat asianajajan ja tämän vaimon murhaa, mutta joutuvat pian pidätetyiksi Deanin aikaisemman rikosrekisterin takia - jossa on Deanin hahmon ottaneen hahmonvaihtajan tekemät murhayritykset. Sam kuitenkin onnistuu pakenemaan poliisiasemalta. Yksi etsivistä, Diana Mallard (Linda Blair) näkee ilmestyksen murhatusta naisesta ja Deanin vaatimuksesta auttaa Samia selvittämään tapausta. Käy ilmi että nainen on kadonnut huumediileri, joka toimi poliisien ilmiantajana. Saadakseen hengen rauhaan, heidän tarvitsee polttaa ruumis, jonka sijainnista ei ole tietoa. Nainen kuitenkin ilmestyy heille uudelleen ja johtaa heidät ruumiinsa sijainnille, piiloseinän luo. Ruumiin kaulassa oleva riipus johtaa epäilyt erääseen Dianan kollegoista. Samaan aikaan Dianan kollega, Pete kuljettaa Deania poliisiasemalle, mutta ajaakin keskelle metsää tappaakseen tämän. Sam ja Diana onnistuvat kuitenkin jäljittää heidät ja Pete myöntää tappaneensa naisen, jonka hän vakuutti myymään Peten poliisiasemalta varastaneen heroiinin; sekä rahat pesseen asianajajan ja hänen liikaa tienneen vaimonsa. Henki palaa ja häiritsee Petea tarpeeksi kauan, jotta Diana pystyy tappamaan tämän, katoaa. Diana päästää veljekset pakenemaan, jotta he voivat jatkaa ihmisten pelastamista.
30 8 Crossroad Blues Bluesin kosketus Steve Boyum Sera Gamble 16. marraskuuta 2006 3.16
Sam ja Dean tutkivat itsemurhaa ja uskovat mustan koiran olleen siihen osallinen. Tutkittuaan tapausta, veljekset löytävät miehen joka työskenteli baarissa kymmenen vuotta aikaisemmin, mutta yllättäen tuli kuuluisaksi arkkitehdiksi. Lopulta he tajuavat, koiran olleen helvetinkoira, joka lähetettiin keräämään hänen sielunsa, miehen tehtyä sopimuksen tienristeysdemonin kanssa saadakseen kykynsä. Demoni oli kuitenkin tehnyt sopimuksia myös muiden ihmisten kanssa, joten veljekset jäljittävät yhden heistä, miehen joka uhrasi sielunsa pelastaakseen vaimonsa syövältä. Samin jäädessä suojelemaan miestä, Dean kutsuu demonin tienristeyksessä ja huijaa tämän astumaan paholaisen ansaan - salaperäiseen kuvioon, jonka sisällä demonit menettävät voimansa. Demoni irtisanoo miehen kanssa tehdyn sopimuksen vaihdoksi vapauteensa. Ennen lähtöään demoni kiusoittelee Deania isänsä kuolemasta ja paljastaa Johnin kärsivän Helvetissä.
31 9 Croatoan Vaarallinen virus Robert Singer John Shiban 7. joulukuuta 2006 3.12
Samin nähdessä näyn, jossa Dean tappaa puolustuskyvyttömän miehen, veljekset suuntaavat Rivergroveen, Oregoniin tutkimaan. Paikan päällä Sam huomaa sanan "CROATOAN" kaiverrettuna puuhun, muistuttaen häntä Roanoken kadonneesta yhdyskunnasta. Pian Sam ja Dean saavat selville kaikkien kommunikointivälineiden olevan poissa käytöstä ja erittäin vihamielisten ihmisten tukkineen tieti ulos kylästä. Veljekset suuntaavat paikalliselle lääkärinvastaanotolle, jossa lääkäri saa selville kaikkien virukselle altistuneiden ihmisten veren sisältäneen rikkiä, jolloin Sam uskoo isänsä teorian demonien vitsauksesta, Croatoan-viruksesta, olevan totta. Toimistolla ollut nainen muuttuu yllättäen väkivaltaiseksi ja hyökkää Samin kimppuun. Nainen saa verikontaktin Samiin ennen kuin Dean ehtii tappaa tämän. Sam yrittää tappaa itsensä, mutta Dean estää häntä. Hetkeä myöhemmin kaikki infektion saaneet katoavat jättäen kaupungin autioksi. Samilta otetaan verinäyte, ja selviää ettei hän saanut infektiota. Veljesten lähtiessä kaupungista yksi selviytyjistä paljastuu demoniksi; hän ottaa yhteyttä tuntemattomaan henkilöön ja kertoo Samin olleen immuuni virukselle.
32 10 Hunted Vainottu Rachel Talalay Raelle Tucker 11. tammikuuta 2007 3.24
Dean paljastaa, että ennen isänsä kuolemaa tämä käski pelastaa Samin, mutta epäonnistuessaan tappaa tämän. Suunniltaan olevan Sam antaa Deanille anteeksi, mutta lähtee majatalolle löytääkseen muita lapsia, joilla on yliluonnollisia kykyjä. Ashin tutkimus löytää vain yhden nuoren miehen nimeltä Scott Carey, joka murhattiin kuukautta aikaisemmin. Sam suuntaa Indianaan tutkimaan ja joutuu nuoren naisen, Ava Wilsonin (Katharine Isabelle) seuraamaksi. Kuten Samkin, Ava näkee näkyjä ja näki ennalta Scottin kuoleman sekä Samin kuolevan räjähdyksessä. Kaksikko varastaa Scottin kansion psykiatrilta ja saavat tietää tämän puhuneen Azazelin kanssa ja että tämä kertoi Scottille yliluonnollisten lasten armeijasta, jota käytettäisiin tulevaan sotaan. Vampyyrin metstästäjä, Gordon Walker joka sai tietää demonilta Azazelin suunnitelmasta yrittää tappaa Samin, mutta Dean saa estettyä tätä juuri viime hetkellä ja joutuu kuitenkin itse tämän vangiksi. Sam muistaa Avan näyn ja välttää Gordonin räjähtävät ansat. Sam pelastaa Deanin ja poliisi pidättää Gordonin Samin nimettömänä tehdyn vihjesoiton avulla. Myöhemmin veljekset vierailevat Avan asunnolla ja löytävät tämän sulhasen murhattuna ja rikkiä ikkunalaudalla, joka viittaa Avan joutuneen demonin kidnappaamaksi.
33 11 Playthings Nukkeleikki Charles Beeson Matt Witten 18. tammikuuta 2007 3.44
Sam ja Dean tutkivat outoja kuolemia Pierpoint Inn nimisessä majatalossa, Cornwallissa, Connecticutissa. Majatalon omistaa ja sitä ylläpitää Susan (Annie Wersching), yksinhuoltajaäiti, joka suunnittelee paikan myyntiä. Susanin lisäksi talossa asuu hänen äitinsä Rose (Brenda McDonald) ja hänen tyttärensä Tyler (Matreya Fedor), jolla on Maggie-niminen (Conchita Campbell) mielikuvitusystävä. Toisen murhan tapahtuessa Samin ja Deanin oleilevat majatalossa ja Sam tuntee syyllisyyttä tuntemattoman miehen kuolemasta. Juotuaan itsensä humalaan Sam saa Deanin lupaamaan tappaa tämän, jos heidän isänsä arvelut käyvät toteen. Myöhemmin veljekset saavat tietää Rosen harjoittaneen hoodoota ja epäilevät tämän olevan kuolemien takana. Rose kuitenkin kärsi äskettäin sairauskohtauksesta eikä täten voi olla murhien takana. Pian kostonjanoinen henki hyökkää myös Susanin kimppuun, mutta Sam ja Dean ehtivät paikalle ajoissa. Pian he saavat selville, että Maggie on Rosen siskon, Margaretin haamu, joka hukkui lapsena majatalon uima-altaaseen. Rosen hoodoo piti Maggien aisoissa, mutta Rosen halvauksen jälkeen Maggie pystyi palaamaan taloon. Maggie ei halua perheen muuttavan pois, joten hän yrittää hukuttaa Tylerin saadakseen hänet ikuiseksi ystäväkseen. Pelastaakseen Tylerin, Rose antaa oman henkensä ja ottaa Tylerin paikan Maggien ikiaikaisena leikkikaverina.
34 12 Nightshifter Yön silmät Phil Sgriccia Ben Edlund 25. tammikuuta 2007 3.42
Sam ja Dean tutkivat sarjaa ryöstömurhia Milwaukeessa, Wisconsinissa, jossa työntekijät varastavat työnantajiltaan ja tappavat lopuksi itsensä. Entinen vartija, Ronald "Ron" Reznick (Chris Gauthie) on tehnyt omia tutkimuksiaan ja uskoo syyllisen olevan "ihmisdroidi" -puoliksi mies, puoliksi kone. Ronin löydösten ansiosta, veljekset tajuavat hahmonvaihtajan olevan asialla. Uskoen seuraavan selkkauksen tapahtuvan pankissa, Sam ja Dean esittävät turvallisuusosaston työntekijöitä päästäkseen tutkimaan rakennusta ja lopulta saavat selville hahmonvaihtajan ottaneen pankinjohtajan muodon. Ennen kuin he voivat toimia, Ron saapuu paikalle ja ottaa kaikki panttivangeikseen. Veljekset vakuuttavat Ronin uskomaan että he uskovat tämän teorian ja siirtävät kaikki holviin voidakseen paikantaa hahmonvaihtajan. Se on kuitenkin jo ehtinyt vaihtaa itsensä toiseksi henkilöksi ja veljesten saadessan selville sen henkilöllisyyden, se pakenee. Ron lähtee jahtaamaan olentoa, mutta joutuu poliisin tarkka-ampujan uhriksi seisoessaan ikkunan edessä. Kun eräs iäkäs panttivanki saa sydänkohtauksen, Dean saattaa tämän ambulanssiin pankin ulkopuolelle, jolloin FBI:n agentti Victor Henriksen (Charles Malik Whitfield) tunnistaa Deanin. Henriksen paljastaa Deanille yrittäneensä jäljittää tätä vuodentakaisesta St. Louisissa tapahtuneesta selkkauksesta saakka. SWAT-tiimin iskiessä rakennukseen, veljekset tappavat hahmonvaihtajan ja pakenevat esittämällä SWAT:in upseereita.
34 13 Houses of the Holy Jumalan nimissä Kim Manners Sera Gamble 1. helmikuuta 2007 3.37
Veljekset tutkivat murhia, joissa syylliset väittävät saaneensa käskyn enkeliltä. He saavat selville uhrien olleen tappajia ja pedofiilejä ja että molemmat syylliset kävivät samassa kirkossa. Sam ja Dean saavat selville papin joutuneen ammutuksi kirkon rappusilla. Sam uskoo, että asialla on oikea enkeli kun taas Dean uskoo syyllisen olevan papin kostonjanoinen henki. Myöhemmin Samin luona vierailee enkeli, joka käskee tätä murhaamaan pahan miehen. Deanin jäljittäessä enkelin kohdetta varmistaakseen ettei mies tee mitään pahaa, Sam kutsuu rituaalin avulla luokseen ammutun papin hengen (David Monahan). Henki uskoo olevansa enkeli, mutta toinen pappi (Denis Arndt) vakuuttaa tämän olevan ihminen ja laittaa hänen sielunsa rauhaan. Samaan aikaan Dean estää miesta hyökkäämästä naisen kimppuun ja jahtaa tätä autollaan. Takaa-ajon aikana mies on törmätä rekkaan, jonka peräkärryltä irtoaa metalliputki, joka lävistää miehen. Dean uskoo tämän olleen Jumalan teko.
35 14 Born Under a Bad Sign Onnen hylkimä J. Miller Tobin Cathryn Humphris 8. helmikuuta 2007 2.84
Dean löytää viikon kadoksissa olleen Samin veren peitossa eräästä hotellista eikä tämä muista kuluneesta viikosta lähes mitään. Veljekset alkavat tutkia, mitä Samille on tapahtunut ja jäljet johtavat erään metsästäjän talolle. Talon turvakamerat todistavat, että Sam murhasi metsästäjän. Lähtiessään veljekset tuhoavat valvontakameran nauhan. Hotellilla Sam yrittää pakottaa Deanin tappamaan hänet ettei Sam pysty satuttamaan enempää ihmisiä. Kun Dean kieltäytyy, Sam lyö tämän tajuttomaksi ja lähtee. Sam vierailee Jon luona minnesotalaisessa baarissa, jossa tyttö työskentelee ja alkaa sadistisesti pelata pelejä tämän mielellä, mutta Dean saapuu ajoissa estämään veljeään satuttamasta Jota fyysisesti. Sam yrittää saada Deanin ampumaan hänet, mutta Dean heittää pyhää vettä veljensä päälle paljastaen demonin hallitsevan Samin ruumista. Sam ampuu Deania ja pakenee Bobbyn (Jim Beaver) luo. Bobby kuitenkin huijaa Samin juomaan pyhää vettä ja sitoo tämän paholaisen ansan sisään. Jon hoidettua Deanin haavan, tämä lähtee Bobbyn luo manaamaan demonin ulos Samin ruumiista. Rituaali ei toimi ja Bobby saa tietää demonin käyttäneen sitomisrituaalia sitoakseen itsensä Samin ruumiiseen. Demonin vapauttaessa itsensä ja hyökätessä Deanin kimppuun, tämä paljastuu samaksi demoniksi, joka piti hallussaan Meg Mastersin ruumista. Bobby viiltää Samin kädessä olevaa sitomismerkkiä tulikuumalla hiilihangolla ja demoni joutuu jättämään Samin kehon.
36 15 Tall Tales Uskomattomia juttuja Bradford May John Shiban 15. helmikuuta 2007 3.03
Kun Sam ja Dean tutkivat useita urbaanilegendojen kaltaisia murhia collegekampuksella, he alkavat kinastella ja riidellä keskenään: Sam uskoo Deanin hajottaneen Sam kannettavan tietokoneen ja Dean uskoo Samin puhkaisseen Impalan renkaat. Veljekset kääntyvät Bobbyn puoleen saadakseen apua ja tämä tajuaa, että asialla on pakanallinen huiputtaja -todellisuutta manipuloiva puolijumala. Veljekset ottavat yhteyttä tapahtumien keskipisteessä olevan rakennuksen talonmieheen (Richard Speight, Jr.) , joka paljastaa todellisen henkilöllisyytensä. Huiputtaja yrittää tehdä kauppoja veljesten kanssa, jotka kuitenkin hyökkäävät tämän kimppuun. Jakson lopussa huiputtaja lavastaa kuolemansa.
37 16 Roadkill Tien nielemä Charles Beeson Raelle Tucker 15. maaliskuuta 2007 3.52
Molly McNamaran (Tricia Helfer ja hänen miehensä ajavat pitkin autiota valtatietä, kun keskelle tietä ilmestyy yht'äkkiä mies. Väistöyrityksistä huolimatta auto törmää mieheen ja myöhemmin Molly herää autosta yksin. Mies ilmestyy uudelleen ja alkaa jahdata Mollya, joka sattumalta kohtaa Winchesterin veljekset ja mies katoaa. Molly yrittää näyttää Samille ja Deanille autonsa, joka on kuitenkin kadonnut. Hetkeä myöhemmin ajaessaan poliisiasemalle, joukko kohtaa miehen uudelleen, mutta Dean ajaa miehen yli jolloin aave katoaa. Veljekset paljastavat aaveen olevan Jonah Greelyn (Winston Rekert) kostonjanoinen henki, joka kuoli valtatiellä vuosia aikaisemmin ja tappaa nyt kuolemansa vuosipäivänä tiellä ajavia autoilijoita. Kolmikko löytää Greelyn kodin ja kaivettuaan tämän ruumiin ylös, suolaavat ja polttavat sen. Greelyn aaveen kadottua, Winchesterit selittävät Mollylle hänen miehensä olevan yhä elossa, mutta naimisissa toisen kanssa. Molly -joka kuoli 15 vuotta aiemmin samassa onnettomuudessa joka tappoi Greelyn- on henki joka elää uudelleen kuolemansa iltaa. Totuuden hyväksyttyään Molly jatkaa matkaansa rauhaan.
38 17 Heart Ihmissusi Kim Manners Sera Gamble 22. maaliskuuta 2007 3.38
Veljekset tutkivat sarjaa ihmissusien hyökkäyksiä San Franciscossa ja tapaavat Madisonin (Emmanuelle Vaugier), edellisen uhrin sihteerin. Puhuttuaan Madisonin kanssa, Sam ja Dean epäilevät tämän väkivaltaisen ex-poikaystävän, Kurtin olevan ihmissusi. Dean etsii Kurtia ja Sam jää suojelemaan Madisonia. Parin välillä on vetovoimaa, mutta Sam ei vastaa Madisonin flirttailuun. Samana iltana Madison muuttuu ihmissudeksi ja livahtaa ulos kodistaan; hän yrittää tappaa Kurtin, mutta Dean saapuu paikalle ja löytää Kurtin kuolleena ja onnistuu ajamaan Madisonin pois. Seuraavana päivänä veljekset päättelevät Madisonin saaneen ihmissusitartunnan kuukautta aiemmin jouduttuaan ryöstetyksi. John Winchesterin päiväkirjan ihmissusitietämyksen mukaan, ihmissusi palaa takaisin normaaliksi, jos hänet tartuttanut susi kuolee. Dean saa tapettua ihmissuden, joka paljastuu Madisonin naapuriksi. Kun Madison ei seuraavana iltana muutukaan, kaikki uskovat kirouksen väistyneen. Onnellinen Sam ja Madison ajautuvat samaan sänkyyn, jolloin Madison muuttuu jälleen ihmissudeksi ja pakenee. Madisonin tuntiessa itsensä hirviöksi, Madison pyytää surunmurtamaa Samia tappamaan tämän.
39 18 Hollywood Babylon Kauhua Hollywoodissa Phil Sgriccia Ben Edlund 19. huhtikuuta 2007 3.25
Näyttämömiehen jouduttua hengen tappamaksi kauhuelokuvan lavateissa, Sam ja Dean suuntaavat Los Angelesiin tutkimaan tapausta. He saavat selville tapahtuneen olleen vain julkisuustempaus, mutta studiotuottajan (Gary Cole) kuollessa aavemaisen hengen -nuoren 1920-luvulla itsemurhan tehneen naisen- käsittelyssä. Vaikka veljekset suolaavat ja polttavat naisen jäännökset, toinenkin tuottaja tapetaan. Sam huomaa, että latinankieli elokuvan käsikirjoituksessa on oikeasti kutsumarituaali. Käsikirjoittaja, Martin Flagg (Michael B. Silver) kertoo rituaalin olevan assistentti Walter Dixon (Benjamin Ratner) alkuperäisestä käsikirjoituksesta. Veljekset kohtaavat Walterin, joka myöntää kutsuneensa henkiä kostaakseen mielestään käsikirjoituksen pilanneille henkilöille. Walter tuhoaa rituaalissa käytetyn talismaanin, joka vapauttaa kaikki henget, jotka pian koituvatkin Walterin kohtaloksi.
40 19 Folsom Prison Blues Kalteritango Mike Rohl John Shiban 26. huhtikuuta 2007 3.33
Isänsä ystävän, Deaconin vihjeestä, Sam ja Dean saattavat itsensä tahallisesti pidätetyiksi tutkiakseen vankilassa tapahtuneita outoja murhia. FBI agentti Henriksen ilmaantuu kuitenkin paikalle. Veljesten asianajaja, Mara Daniels (Bridget White) uskoo veljesten joutuneen syytetyksi useista rikoksista aiheetta, mutta toteaa voivansa lykätä FBI:lle luovutusta vain viikon verran. Luodakseen häiriötä, Dean aiheuttaa tappelun toisen vangin kanssa. Sairaanhoitajan aave kuitenkin hyökkää Deanin kimppuun. Deanin puolustaessa itseään suolalla, hoitaja tappaa toisen vangin. Tutkimukset osoittavat hengen olevan hoitaja Glockner, joka tappoi sairaalan potilaita ja joutui tapetuksi kapinassa. Dean vakuuttaa Maran ottamaan selville Glocknerin hautapaikan ja veljekset päättävät seurata pakosuunnitelmaan. Aloitettuaan tappelun, heidät vie pois vartija (Garwin Sanford) -Deacon, joka auttaa heitä pakenemaan. Henriksenin saatua tietää Maran luovuttaneen Winchestereille tietoa, hän pakottaa naisen kertomaan minne hän lähetti heidät. Veljesten kaivaessa, suolatessa ja polttaessa Glocknerin ruumiin, FBI saapuu väärälle hautausmaalle, Maran valehdeltua Henriksenille.
41 20 What Is and What Should Never Be Salaperäinen nainen Eric Kripke Raelle Tucker 3. toukokuuta 2007 3.11
Dean joutuu Djinnin hyökkäyksen kohteeksi ja löytää itsensä yllättäen maailmassa, jossa hänen äitinsä ei koskaan joutunutkaan Azazelin tappamaksi. Sam opiskelee lakia yliopistossa ja Dean työskentelee autokorjaamolla ja asuu yhdessä tyttöystävänsä kanssa. Deania ja Samia ei koskaan kasvatettu metsästäjiksi, eivätkä he ole enää läheisiä. Vaikka Dean nauttiikin uudesta elämästään, nuori aavemainen nainen näyttää vainoavan häntä. Tajutessaan kaikkien, jotka hän ja Sam pelastivat, olevan kuolleita, Dean päättää luopua onnestaan pelastaakseen heidät. Vaikka Sam ei usko Deania, hän liittyy veljensä seuraan tämän suunnatessa kohti Djinnin olinpaikkaa. Sieltä Dean löytää näkemänsä nuoren naisen, joka on myös Djinnin uhri. Dean huomaa naisen olevan yhä elossa, mutta hallusinoivan -tapa jolla Djinn pitää uhrinsa vankeina, ruokkiessaan itsensä uhrien verellä kunnes uhrit kuolevat- ja Dean tajuaa olevansa myös kuvitteelisessa maailmassa. Myös poikien äiti ja Samin tyttöystävä Jessica ilmestyvät Djinnin piilopaikkaan hylättyyn rakennukseen ja he yrittävät taivutella Deanin jäämään kuvitteelliseen maailmaan. Dean tappaa itsensä, jolloin hän palaa oikeaan maailmaan. Sam pelastaa veljensä Djinnin kynsistä ja tappaa olennon.
42 21 All Hell Breaks Loose, Part One Helvetin esikartano, osa 1 Robert Singer Sera Gamble 10. toukokuuta 2007 2.90
Azazel kaappaa Samin ja vie tämän hylättyyn kaupunkiin, jonne myös muut Azazelin lapset, joilla on yliluonnollisia kykyjä -Andy Gallagher ja Ava Wilson sekä Lily (Jessica Harmon) ja Jake Talley (Aldis Hodge)- on kuljetettu. Sillä välin Dean ottaa yhteyttä Bobbyyn etsiessään kadonnutta Samia. He saavat salaperäisen puhelun Ashilta, joka on saanut selville tärkeää tietoa Azazelin suunnitelmista. Deanin ja Bobbyn suunnatessa majatalolle apua hakemaan he löytävät vain talon palaneet jäännökset sekä Ashin ruumiin säpäleiden joukosta. Andy käyttää omia psyykkisiä kykyjään lähettääkseen Deanille viestin heidän olinpaikastaan. Samana iltana Azazel vierailee Samin unessa ja selittää, että heidät on tuotu yhteen, jotta he voivat taistella toistensa kanssa kunnes jäljellä on vain yksi selviytyjä, joka voi johtaa demonien armeijaa tulevassa sodassa. Azazel paljastaa myös miksi hän tappoi Samin tyttöystävän, Jessican ja näyttää Samille yliluonnollisten kykyjen lähteen -Azazelin oman demoniveren, jota tämä juotti Samille samana iltana kun Mary Winchester kuoli. Samaan aikaan Ava käyttää uusia demoninhallintakykyjään ja pakottaa Acheri-demonin tappamaan Lilyn ja Andyn. Ava paljastaa Samille olleensa kylässä aina katoamisestaan saakka, tappaen muita kaltaisiaan lapsia sitä mukaa kun heitä ilmestyi kylään. Ava käskee Acheri-demonin tappaa Sam, mutta Jake ehtii tappamaan Avan käyttäen yliluonnollisia voimiaan. Jake hyökkää Samin kimppuun, mutta Sam saa kerättyä voimansa ja lyö Jaken tajuttomaksi. Deanin ja Bobbyn saapuminen kiinnittää kuitenkin Samin huomion jolloin Jake tulee tajuihinsa ja puukottaa Samia selkään, jolloin tämä loukkaantuu kuolettavasti.
43 22 All Hell Breaks Loose, Part Two Helvetin esikartano, osa 2 Kim Manners Eric Kripke & Michael T. Moore 17. toukokuuta 2007 2.72
Dean myy sielunsa tienristeyksen demonille (Ona Grauer) vaihtaen sen Samin kuolleista herättämiseen ja Dean saa itse vain vuoden elinaikaa. Ellen saapuu Bobbyn luo ja antaa tälle Wyomingin kartan, jonka Ash jätti majatalon kassakaappiin. Tutkimukset osoittavat, että Samuel Colt -Colt-aseen luoja- loi jättimäisen paholaisen ansan käyttäen junaratoja. Ansan keskuksessa on vanha cowboy-hautausmaa, jonne Azazel pakottaa Jaken menemään. Ellen, Bobby, Sam ja Dean ovat kuitenkin paikalla odottamassa tätä, mutta Jake pystyy päihittämään kaikki tarpeeksi pitkäksi aikaa käyttääkseen Coltia avaamaan mausoleumin. Sam ampuu Jakea selkään ja lopulta ampuu miestä useita kertoja tämän anellessa armoa. Mausoleumin ovien alkaessa aueta, he tajuavat sen olevan Pahan portti, joka on ovi Helvettiin. Joukko demoneita karkaa ja rikkoo rautaiset junanraiteet näin tuhoten paholaisen ansan, ja täten päästäen Azazelin sisään hautausmaalle. Ellenin ja Bobbyn yrittäessä sulkea ovia, Sam ja Dean ottavat Coltin ja kohtaavat Azazelin. Valitettavasti demoni yllättää heidät ja saa aseen käsiinsä. Hän kiusaa Deania tämän ja risteyksen demonin kanssa solmitusta sopimuksesta ja kyseenalaistaa sen, onko takaisin tullut Sam "sataprosenttisesti sama Sam". Azazel valmistautuu tappamaan veljekset, mutta helvetistä karannut Johnin henki saa tästä otteen. Häiriötekijä antaa Deanille tilaisuuden ottaa Colt takaisin ja ampua demonia sydämeen tappaen tämän viimein. Bobby ja Ellen saavat portit suljettua ja Johnin henki jatkaa matkaansa.


Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijöiden valinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan käsikirjoittajat käyttivät toista kautta laajeentaakseen metsästäjien konseptin, tuloksena metsästäjien täyteinen Harvellejen majatalo.[2] Samantha Ferris esittää Ellen Harvellea, majatalon omistajaa ja John Winchesterin vanhaa ystävää; Alona Tal taas esittää Ellenin tytärtä Jo'ta. Ferris kertoi uskovansa olevansa juuri sellainen näyttelijä, jota tuottajat etsivät: "ankara, vahva, mutta silti äidillinen."[3] Talin hahmo luotiin Deanin uudeksi ihastuksen kohteeksi, joka lopulta kuitenkin muuttui veljeksille enemmän sisarelliseksi. Chad Lindberg esitti Ashia, joka käyttää vahvoja tietokoneen käsittelytaitojaan jahdatessaan paranormaaleja olentoja ja sijainteja. Koska käsikirjoittajat pitivät hahmoa liian "koomisena ja hulluna" sarjaan, Ash kirjoitettiin ulos sarjasta kauden loppuun mennessä.

A smiling woman with long brown hair.
Amber Benson vierailee sarjassa vampyyrinä.

Näyttelijä Jim Beaver palasi rooliinsa metsästäjä Bobby Singerinä, Winchesterien vanhana perheystävänä. Beaver odotti alun perin ensimmäisen kauden vierailunsa sarjassa jäävän vain "yhdeksi otoksi" ja oli yllättynyt kun häntä pyydettiin palaamaan rooliinsa.[4] Adrianne Palicki palasi myös rooliinsa Samin kuolleena tyttöystävänä, Jessicana vaihtoehtoista todellisuutta käsittelelevään jaksoon "Salaperäinen nainen", kuten Samantha Smithkin Mary Winchesterin rooliin. Smith esiintyi myös jakson "Helvetin esikartano" takaumissa. Myös Greyn anatomia -roolinsa vuoksi aluksi vastahakoinen Jeffrey Dean Morgan palasi John Winchesterin rooliin kauden ensimmäistä sekä viimeistä jaksoa varten.[5] Azazel-demonin aikaisemmin vaihtaessaan ruumiistaan useasti, ottaa vakituiseksi ulkomuodokseen Fredric Lehnen hahmon.[6]

Vierailevina näyttelijänä kaudella esiintyi muun muassa Linda Blair jaksossa "Vakioepäillyt".[7]


Kirjoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen kauden tuotannon alkaessa Kripke halusi välttää "viikon vihollinen"-teeman, jota ensimmäisellä kaudella enimmäkseen käytettiin. Käsikirjoittajat yrittivät sisällyttää kauteen enemmän "ihmis-teemoja", pääasiassa "asioita, joita Sam ja Dean todella pelkäävät: kuolemaa, surua, petosta, jne."[8] Muutos toi sarjan keskipisteen tilanteisiin kuten veljesten käsittelyn isänsä kuolemaa koskevissa asioissa sekä Azazelin metsästyksen merkitykseen.[9]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Supernatural: Season 2 IGN. Arkistoitu September 3, 2010. Viitattu November 26, 2009.
  2. Supernatural's Creator Shares More Season 2 Secrets October 19, 2006. TV Guide. Arkistoitu September 3, 2010. Viitattu September 22, 2009.
  3. Knight, p.134
  4. Knight, p.136
  5. Jeffrey Dean Morgan awaits his fate April 20, 2006. USA Today. Arkistoitu September 3, 2010. Viitattu September 22, 2009.
  6. [ Supernatural season 2 DVD commentary for the episode "All Hell Breaks Loose"]
  7. Linda Blair: How I Exorcised Supernatural's Demons November 9, 2006. TV Guide. Arkistoitu September 3, 2010. Viitattu November 26, 2009.
  8. Knight, p.8
  9. Team spirit May 27, 2007. The Star Online. Viitattu November 26, 2009.
Supernatural Season 6 title card.jpg Edeltäjä:
1. tuotantokausi
Supernatural
2. tuotantokausi
Seuraaja:
3. tuotantokausi